5 juni 2020- Een mooie ‘rare’ dag

Eigenlijk zou ik vandaag geen tijd moeten hebben om achter de computer te zitten en een stuk te schrijven voor onze site. Ik zou druk moeten zijn om de laatste voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk weekend voor onze club en een ieder die haar een warm hart toedraagt.

5 juni 1920 – 5 juni 2020.

Vandaag precies op de dag af 100 jaar geleden hebben een aantal voetbalpioniers uit de Kanaalstreek er voor gezorgd dat wij vandaag met gepaste trots mogen melden dat “onze vereniging” al een eeuw lang bestaat. Een club, zeker voor ons, niet meer weg te denken in de regio. Een club waar velen van ons menig uur doorbrengt of doorgebracht heeft, vele hoogtepunten maar helaas ook dieptepunten heeft meegemaakt, maar waar vooral een ieder zich thuis kan voelen. Jong, oud, voetballers/voetbalsters, trainers, leiders, vrijwilligers en supporters . Voor een ieder heeft onze Sportclub veel te bieden waardoor je je er thuis voelt. Dat wij dit nu zo mogen meemaken hebben we natuurlijk grotendeels te danken aan al die mensen die in het verleden zich op één of andere wijze voor onze vereniging ingezet hebben. Velen van hun mogen dit eeuwfeest helaas niet meer meemaken, maar onze dank naar hun toe is en blijft groot.

Graag hadden we dit vandaag met elkaar willen vieren. Alle voorbereidingen,  gedaan door de Jubileumcommissie, om van dit weekend één groot feest te maken waren getroffen. Een programma dat staat als een huis, voor jong en oud. Maar helaas! Ook voor ons gooide het Covid-19 virus roet in het spreekwoordelijke eten. En hoewel wij, gelukkig, in deze regio lang niet zo erg zijn getroffen als in andere delen van ons land, hebben wij ons natuurlijk ook te houden aan alle door de overheid getroffen maatregelen. En dus geen receptie, Jubileumactiviteiten en feest! Natuurlijk, er zijn veel ergere dingen in het leven dus wil ik hier niet te dramatisch over doen, maar op een dag als vandaag (5-6-2020) vind ik het wel heel jammer dat we dit weekend ons met andere dingen gaan bezighouden dan wat ik enige tijd geleden voor ogen had. En dus zit ik achter de computer en mijmer over wat het had kunnen zijn.

Wat in het vat zit verzuurt niet

Dat het feest nu niet doorgaat betekent niet dat het niet meer zal plaatsvinden. We schuiven alles een jaar door. En volgens een goed Nederlands gezegde is voorpret de leukste pret. Dat betekent dan ook dat we ons met elkaar nog een jaar extra kunnen verheugen op een nog meer tot in de puntjes verzorgd feest. In de komende tijd zal er, o.a. via onze site, meer info volgen m.b.t. het feest in 2021. Tot die tijd hoop ik van ganser harte dat het leven weer mag normaliseren en we weer “gewoon” naar onze Sportclub kunnen gaan en daar alle activiteiten kunnen doen waaraan we zoveel plezier beleven. De trainingen zijn enige weken geleden weer opgestart en je ziet de blijdschap en het enthousiasme bij alle spelers/speelsters en de trainers. Laten we hopen dat we straks na de zomervakantie ook de wedstrijden weer mogen spelen waar dan ook ouders, vrienden en supporters van mee kunnen genieten. Tot die tijd, pas goed op jezelf, elkaar, en laten we er met elkaar voor zorgen dat we de aanwijzingen vanuit de overheid zo goed mogelijk opvolgen zodat we zo snel mogelijk weer normaal gebruik kunnen maken van ons schitterend Sportpark.

Iedereen met een SC Stadskanaal-hart van harte gefeliciteerd met het 100-jarig jubileum, op naar de volgende 100 jaar!!! En toch blijft het voor mij vandaag een mooie, maar rare dag.

Tijbo Jan Ekamper, voorzitter