Bericht van het JCT (Jeugd Coördinatie Team)

Zaal

Onlangs is aan de zaaltraining van de jongste jeugd een einde gekomen. Zij kunnen zich weer concentreren op het veldgebeuren. De winter heeft tot nu toe weinig effect gehad op trainingen en wedstrijden. Hier en daar zijn alweer competitie wedstrijden gespeeld. Ook een paar vriendschappelijk duels zijn gespeeld, wat erg handig is vanwege het ritme natuurlijk. Een enkele keer moest afgezegd worden vanwege besneeuwde velden.

Voorjaarsvakantie

Na de voorjaarsvakantie zullen de carrousel trainingen weer van start gaan. Dit seizoen voor het eerst mee gestart. Wij hebben hierop veel feedback gekregen wat wij zeer waarderen. Vaak hebben wij met trainers gesproken over hun bevindingen en hier en daar wat aangepast voor zover mogelijk. Bij de laatste carrouseltraining lag de nadruk op het aannemen en verwerken van de bal. Dit pakken wij eerst weer op en zullen half maart met nieuwe oefeningen komen. Samen met de Boy Nijgh Voetbalschool kunnen de kinderen hun talenten goed blijven ontwikkelen. Hier en daar zullen wij kinderen laten meetrainen met een hogere leeftijdsgroep als blijkt dat er ten bate van de ontwikkeling meer weerstand nodig is.

Nieuwe ontwikkeling

Ten bate van goed verzorgd voetbal, opbouw van achter uit, waar wij als vereniging toch om bekend staan, zullen wij  binnenkort beginnen met het analyseren van wedstrijden. Dat wil zeggen, op papier uitwerken en zodoende in overleg met de trainer een training organiseren met een thema; opbouw van achter uit (vanaf de keeper) is daar één van. Er is reeds een begin gemaakt met JO13-1. Wij nemen JO13 als uitgangspunt omdat daar de elftallen beginnen, 11 tegen 11 dus.

Verzoek

Tijdens de eerste helft van de competitie zijn er regelmatig gesprekken geweest met ouders over het te voeren beleid met betrekking tot kind of kinderen. Vaak zijn er onduidelijkheden of misverstanden opgelost door in een gesprek aan te geven hoe wij er als JCT in staan. In de meeste gevallen met goed resultaat. Wij als JCT verzoeken de ouders derhalve om zich, indien er geen oplossing met de trainer gevonden wordt, zich te melden bij een lid van de JCT bij de coördinator per leeftijdsgroep.

Seizoen 2019/2020

Graag willen wij ons als JCT goed voorbereiden op volgend seizoen. In de komende perioden zullen wij in gesprek gaan met trainers, leiders en begeleiders over diens wensen/ambitie voor volgend seizoen.

Sportieve groet,

Adriaan Smit, coördinator JO8-9-10.

Tonny Boon, coordinator JO11-12-13.

Martin Schuiling, coördinator JO15-17-19.

Stoffer Bakker, coördinator keepers.