Direct naar de inhoud.
Liftservice Noord Nijmko Telecom ICT & Beveliging

Boy Nijgh Voetbalschool wint Vrijwilligersprijs 2021!


STADSKANAAL-
De Boy Nijgh Voetbalschool is op 7 december 2021 uitgeroepen tot winnaar van de Provinciale vrijwilligersprijs in de categorie sport.

‘Dit is gewoon niet te bevatten…De nominatie was al een prijs op zich. Het is een enorm mooie blijk van waardering aan al die vrijwilligers die dit initiatief hebben uitgebouwd tot een goed functionerende school die voor iedereen toegankelijk is’, aldus een hoorbaar aangeslagen Jordi Nijgh. Vader Boy Nijgh stond in 2009 samen met Patrick Roukema en Rik Meinds aan de basis van het ontstaan van de voetbalschool, een begrip in de regio. ‘Ik zou alle trainers en ‘hulptrainers’ persoonlijk willen bedanken voor hun inzet die heeft geleid tot deze prijs’, voegt Jordi eraan toe.

PRIJS
Naast de waardering ontvangt de Boy Nijgh Voetbalschool maarliefst een bedrag van €3.000,=. Een bedrag die geheel besteed zal worden aan het verder uitbouwen van de voetbalschool. Te denken valt aan doeltjes, ballen en andere materialen die gebruikt zullen worden om de kinderen nog meer plezier aan het voetballen te laten beleven.

De jury vond de inzet van de vrijwilligers fantastisch: ‘Kinderen krijgen niet alleen de mogelijkheid om hun voetbaltalenten te ontwikkelen, maar bouwen ook aan hun sociale netwerk in een sportieve omgeving. Een waardevol project!’

Achtergrond informatie:
Op de voetbalschool van SC Stadskanaal kunnen kinderen van verschillende leeftijden gratis kennis maken met het voetbal, zonder dat ze daarvoor lid hoeven te zijn van een sportclub. Het initiatief werd in 2009 opgezet door Patrick Roukema. In de jaren daarna werd het samen met oud-voetballer en trainer Boy Nijgh uitgebouwd tot een volwaardige voetbalschool.

Boy Nijgh
Boy Nijgh overleed in 2013. Het bestuur van SC Stadskanaal besloot, omdat Nijgh zoveel voor de club heeft betekend, om de voetbalschool naar hem te vernoemen. Tegenwoordig wordt de voetbalschool voortgezet door Jordi, de zoon van Boy Nijgh, samen met vele andere vrijwilligers.

De Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal geeft gratis voetbaltraining aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar, door gekwalificeerde trainers. De 12 vrijwilligers staan belangeloos op het veld en alle kinderen kunnen meedoen. Ook kinderen uit gezinnen voor wie een clublidmaatschap niet haalbaar is. Samen sporten en bewegen is leuk en draagt bij aan de gezondheid en ontwikkeling van iedereen.

Onze partners