Corona-virus en SC Stadskanaal (update)


Beste leden en donateurs,

Nu het Covid-19 virus het maatschappelijk en sportief leven ons allen langer in de greep houdt dan voorzien en gehoopt, heeft het bestuur en een aantal genodigden deze week in een ‘spoed’ overleg de volgende belangrijke onderwerpen besproken, die voor onze vereniging aan de orde zijn.

* Ons Sportpark zal tot en met 28 april gesloten zijn tot nadere berichtgeving van de KNVB en het RIVM. Dit houdt dus in dat alle trainingen, wedstrijden, geplande activiteiten zoals Pub-quiz, vergaderingen, klaverjassen etc. zijn afgelast.

* Met het oog op de door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.
Voor meer info verwijzen wij naar de site van de KNVB (https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/)

* Evenementen en geplande feesten zijn niet toegestaan tot 1 juni. Hiermee komt het geplande Jubileumfeest van 5/6 juni (en het Jubileumtoernooi van 20/21 juni) aardig dichtbij.
In afwachting op de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de Overheid en de gevolgen hiervan, is besloten een definitief besluit te nemen over het wel of niet doorgaan, op 23 april. Vanaf die dag zou het voor de Jubileumcommissie nog goed mogelijk zijn de laatste puntjes op de i te zetten.

* SC Stadskanaal zal alle leden en donateurs voor de 4de periode van dit lopende seizoen tegemoetkomen in de contributie. Omdat een aantal vaste kosten voor de club wel betaald dienen te worden (KNVB, Energie, Tv abonnement, huur velden, assurantiën en de beraamde aanschaf materialen voor aanvang nieuwe seizoen), zal er 50% korting worden verleend bij de inning van eind april. Het Bestuur meent hiermee, in de bizarre tijden van de huidige periode, een goed signaal af te geven.

Samen zullen we ons er doorheen moeten slaan en rekenen wij op ieders begrip!