Jeugdraad

JONGEREN (MEER) BETREKKEN BIJ DE VERENIGING

 

Bijna alle verenigingen in Nederland hebben een jeugdafdeling. Jongeren vormen ook bij ons een aanzienlijk deel van ons ledenbestand, vaak zelfs de meerderheid. Maar weten we als bestuur wat er onder hen leeft en wat hen bezighoudt? Jongeren hebben zo veel te kiezen qua invulling van hun vrije tijd. Een leven lang bij één vereniging voetballen? Dat is niet meer vanzelfsprekend. Hetzelfde geldt voor het oppakken van vrijwilligerstaken.

Ook voor onze vereniging kan het waardevol zijn om in gesprek te zijn met de jeugd van de club. Door jongeren mee te laten praten en te denken, weten wij als bestuur (nog) beter wat er speelt. Door niet langer over, maar mét de jeugd te praten, komen we erachter wat zij belangrijk vinden, hopen we voor verbinding tussen jeugdspelers en het bestuur te zorgen en kunnen input meenemen in ons (jeugd)beleid.

Een jeugdraad kan daadwerkelijk bijdragen om de sfeer op onze club te verbeteren, door ze mee te laten denken in de plannen voor een nieuw kleedkamergebouw, verduurzaming, een pannakooi, kleurstelling etc. En uiteraard om leden te behouden voor de club, als voetballer en/of vrijwilliger. De jeugdraad heeft ook een budget om mee te werken.

Per 2022 bestaat onze Jeugdraad uit 9 personen (jongens en meiden) in de leeftijd 15 t/m ca. 25 jaar, bestaande uit: Bjorn Lem (voorzitter jeugdraad), Thom Bos, Sander Hilgen, Marieke Posthuma, Marlin Dam, Wouter Nijenbanning, Colin op ’t Ende, Ricardo Fun en Nout Wubbels. Ze komen geregeld bij elkaar en krijgen spreektijd in de bestuursvergadering en de ALV.

Mocht je in contact met hen komen, dan kan dit via het contactformulier.