PubQuiz

Op zaterdag 9 november organiseert de Jubileumcommissie een PubQuiz in de kantine. Iedereen is weer van harte welkom!

Dames 1 SC Stadskanaal zoekt partner

Dames 1 van SC Stadskanaal zoekt een partner, voor wat betreft de sponsoring. Het zou toch erg mooi zijn deze toppers ook een uniform outfit te kunnen geven.

Lijkt het jou leuk en gun jij dit elftal te zien stralen in trainingspakken en tassen met jouw tekst/bedrijfslogo erop?
Ieder sponsorbedrag wordt gewaardeerd!

Graag komen wij in contact met jou en vragen je vriendelijk te bellen met Sabine 06-42485375 of Olga 06-48921162.

Namens de SCS Dames 1 alvast bedankt voor uw reactie!

René Nijgh toegevoegd aan Jeugd Coördinatie Team

Verheugd zijn wij dat ‘Knoalster’ René Nijgh naast zijn functie als Hoofdtrainer bij zondagclub THOS Beerta, dit seizoen de functie van Jeugdcoördinator JO 15 t/m JO19 op zich wil nemen. Hiermee is de invulling van het Jeugd Coördinatieteam (JCT) voor dit seizoen weer compleet.

René zal het aanspreekpunt zijn voor de trainers, spelers en ouders van JO 15 t/m JO19. Daarnaast zal hij samen met Hoofdtrainer Rick Slor  toekomstige seniorenspelers begeleiden.

Afhankelijk van zijn planning bij zijn huidige werkgever en hoofdtrainersschap bij THOS zal hij (m.n. zaterdagen) vaker rondom de velden te zien zijn.  

Wij wensen René veel plezier en succes toe in het Jubileumseizoen.

Mooie binnenkomer!

Het moge duidelijk zijn dat SC Stadskanaal in dit seizoen het 100-jarig Jubileum zal gaan vieren, en hier zijn we trots op! Mocht je dit even zijn  ‘vergeten’, dan wordt je hieraan bij een bezoek aan Sportpark Pagedal wel herinnerd.

3 Schitterende vlaggen (banners) sieren de entree en duiden erop dat het een bijzonder jaar zal gaan worden, met dank aan onze vrijwilligers en sponsoren. Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten!

FC Groningen ON TOUR!

‘FC Groningen on Tour’ bij SC Stadskanaal in de Herfstvakantie!

Geef je nu op voor FC Groningen on Tour bij SC Stadskanaal op woensdag 23 oktober!

FC Groningen komt tijdens de herfstvakantie naar SC Stadskanaal toe en geeft een dag lang trainen. Tijdens deze dag laten we je kennis laten maken met de FC Groningen trainingsmethode. Tijdens de hele dag staat er één voetbalthema centraal. Daarnaast werken we tijdens de voetbaldagen met de FC Groningen discipline, waarin onder andere rust, voeding en structuur centraal staat. Iedereen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 14 jaar kan zich aanmelden voor de FC Groningen on Tour voetbaldagen.

Het maakt niet uit op welke positie, op welk niveau en bij welke club je speelt. De FC Groningen trainers gaan jou helpen en tips geven om je te ontwikkelen als voetballer. De trainingsgroepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en bestaan maximaal uit 12 spelers/speelsters. Naast de hele dag trainen, ontvang je twee kaarten voor FC Groningen – Willem II, een certificaat van deelname en een sportlunch tijdens de dag zelf.

Lijkt het jou ook erg leuk en een onvergetelijke ervaring? Opgeven voor FC Groningen on Tour is mogelijk via https://www.fcgroningen.nl/trainenalseenprof/ontour

Data Boy Nijgh Voetbalschool

Dit jaar bestaat de Boy Nijgh Voetbalschool alweer 10 jaar, een jubileum dus!
In die jaren hebben de verschillende (gediplomeerde) trainers honderden enthousiaste jongens en meiden extra trainingen mogen geven in de Kanaalstreek.

Natuurlijk maar met één doel: om álle kinderen t/m 11 jaar met veel plezier het voetbal te laten beleven. En dat is gelukt! Dit jaar is het alweer 10 jaren geleden dat de eerste training is gegeven en de opkomst is nog iedere week erg goed.

Wil jij ook deelnemen aan de gratis voetbalschool trainingen? Dat kan!
Vanaf zo. 22 september 09:00u ben jij van harte welkom, en staan alle trainers klaar om er een superleuk seizoen van te maken.

Hierbij de data voor het komende najaar 2019. 
Wees welkom bij de Boy Nijgh Voetbalschool. Dit geldt voor iedereen!

Bar zoekt jou!

Heb jij je het volgende ook wel eens afgevraagd?

Je komt bij de club en alles is geregeld: kleedkamers zijn netjes, het veld is uitgezet, de materialen liggen opgeslagen en de scheidsrechter is er klaar voor. Dan kom je in de mooie kantine, muziekje aan en staat er gewoon weer iemand vrijwillig achter de bar, alsof het vanzelfsprekend is allemaal.

Al deze vrijwilligers zijn de krachten achter onze club, en hier mogen we blij mee zijn. Maar wat doe JIJ vrijwillig voor onze mooie club?

Heb jij ook een hart voor de SC en zou jij (met vriend/vriendin/zoon/dochter of collega) graag 2x per seizoen een bardienst willen draaien en/of in de snackcorner kunnen helpen? Meld je dan aan in de kantine of via info@scstadskanaal.nl en JIJ wordt onze nieuwe ‘held’ van de club!

 

Succesvolle Vrijwilligers/ Sponsoravond

Op zaterdag 14 september heeft de jaarlijkse Vrijwilligers/ Sponsor avond weer plaatsgevonden. De organisatie spreekt van een erg leuke en succesvolle avond, die mede door de belangstelling, het gastoptreden van (oud) topsporter Daniëlle Bekkering en de muzikale omlijsting als geslaagd mag worden gezien.

Daniëlle Bekkering sprak over haar periode als topsporter in de wieler/ schaatswereld bijna 100 toegestroomde belangstellenden toe, en legde hierin een verband naar de SC Stadskanaal.
Conclusie was wel dat ze het belang van vrijwilligers en sponsoren onderstreept, in aanloop naar het 100- jarig jubileum in 2020. Samen kom je verder!

Iedereen bedankt voor de komst en we hopen volgend jaar nog meer vrijwilligers en sponsoren te mogen verwelkomen.

SC Stadskanaal verduurzaamt

Vanaf komend seizoen willen wij als SC Stadskanaal bewuster omgaan met het milieu. Algemeen bekend is dat plastic hieraan niet bijdraagt.

Vandaar dat we de duurzame keus hebben gemaakt om de samenwerking met Miko koffie uit te breiden. De kwaliteit van het magisch bakkie blijft hetzelfde, alleen zullen de plastic witte bekers gaan verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen kartonnen bekertjes, die dus minder belastend zijn voor het milieu. 

Kortom:een beter milieu begint bij jezelf!

Hèt Trainingspak SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kleding voor alle jeugdleden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding. Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In goed overleg met onze kledingsponsor én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij ook vanaf het seizoen 2019/2020 weer een mooie ledenprijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Erima (Liga 2.0) trainingspak.

Dit trainingspak is alleen bij ‘De Jonge Sport 2000’ Stadskanaal te bestellen voor €25,= (t/m JO13 maat 164). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom. Voorwaarde is wel natuurlijk dat de logo’s van Multibouw en SC Stadskanaal op dit pak komen (prijs zonder logo Multibouw is €45,=).
Voor de maten vanaf S zal de prijs €32,50 zijn met logo’s (€52,50 zonder logo Multibouw).

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid 10% korting!

Meidenteam SC Stadskanaal zoekt versterking!

Graag zou ik nog een oproepje willen doen. Ben jij een meisje, tussen de 11 t/m 14 jaar en zie je het helemaal zitten met andere leuke meiden in één team te spelen? Meld je dan aan via de site.

We kunnen zeker nog een paar sportieve meiden verwelkomen. Je kunt in het aankomende seizoen natuurlijk ook een paar keer meetrainen om kennis te maken. Tot SC Stadskanaal, ik kijk uit naar jouw komst!

Met sportieve groet, Arnold (trainer MO13)

Gediplomeerde trainers

Inmiddels hebben we weer een gekwalificeerde ‘Pupillentrainer’ erbij. Afgelopen week feliciteerden wij Adriaan Smit met zijn diploma. Deze opleiding is aangeboden door SC Stadskanaal en is behaald door 6 bijeenkomsten bij te wonen.

‘Dit is echt een aanrader voor alle trainers’, aldus een enthousiaste Adriaan!

Dus mocht jij ook deze superleuke cursus willen gaan volgen om de jeugd te trainen? Informeer naar de mogelijkheden bij de Jeugdcommissie.

Jubileumlogo 100-jarige bestaan 2020!

Met trots presenteren wij hierbij het ‘Jubileumlogo’ van SC Stadskanaal, die vanaf het komende nieuwe seizoen overal te zien zal zijn.

Wij hopen dat alle leden, familieleden en supporters het komende seizoen met veel enthousiasme tegemoet zien. Samen kijken we uit om dit jubileum op grootse wijze met jullie te vieren in het weekend van 5 en 6 juni 2020!

Wij danken Publicom Stadskanaal voor het ontwerp.

Hart voor de club!

Met ingang van dit seizoen is er gehoor gegeven aan de wens van vele leden om onze club ‘Rookvrij’ te maken. Met het gegeven dat onze kinderen het recht hebben te kunnen sporten in een omgeving waar niet wordt gerookt of deze kinderen het idee geven dat het ‘normaal’ zou zijn om te roken, zijn we met zijn allen zelfs dit jaar landelijk genomineerd voor de ‘Rookvrije Award’ i.s.m. het KWF.

 

 

 

Als club zijn we hierop (gepast) trots en geven we een erg goed signaal af in de Kanaalstreek. In een club met ambitie past het om vooruit te lopen op de komende jaren. Momenteel wordt er zelfs serieus nagedacht om de gehele vereniging (alle terreinen) rookrij te maken, aangezien een aantal ‘clubmensen’ het bovenstaand besluit niet lijkt te respecteren.

Hierbij het sportieve verzoek om jouw clubhart te laten spreken en elkaar hierop te durven aanspreken.
Op weg naar een prachtig 100-jarig jubileumjaar kunnen we het niet maken de ambities niet waar te maken en ‘onze’ kinderen confronteren met jouw rookgedrag. 

Contractverlenging kledingsponsor Zuidema Sport

Onlangs is het kledingcontract met Zuidema Sport Life Style Stadskanaal verlengd. Dit betekent dat alle leden vanaf JO15 er weer piekfijn uit zullen zien het komende nieuwe seizoen in de herkenbare blauw-wit kleuren.
Alle leden ontvangen bij aanschaf van voetbalkleding en voetbalschoenen 10% korting.

 

Een fantastisch seizoen!

Het seizoen 2018-2019 is bijna ten einde! We kunnen terugkijken op een erg mooi, plezierig en sportief seizoen met hoogte- en dieptepunten. Wij als SC hopen te hebben geleerd van de dieptepunten en hebben gevierd waar het goed gegaan is!

Speciaal dank gaat uit naar alle vrijwilligers, trainers, spelers en supporters voor dit geweldige seizoen. Zonder jullie was dit niet gebeurd. Met nog een paar wedstrijden, toernooien en een gezamenlijke seizoensafsluiting in het verschiet, hierbij nog even de kampioenen van dit seizoen.
               

 

Bericht van het JCT

Einde seizoen

Inmiddels is het alweer mei en naderen we het einde van seizoen 2018/2019. Volop getraind en wedstrijden gespeeld. Veel doelpunten werden gemaakt en natuurlijk werd er ook tegen gescoord. Kampioenschappen gevierd en degradaties betreurt. Het hoort er allemaal bij.

Vooraf

Vooraf aan het seizoen 2018/2019 hebben wij ons als JCT voorgenomen om alles wat bij onze functies hoort zo goed en zo kwaad mogelijk in goede banen te leiden. Wij zijn met de carrousel begonnen en hebben daar veel lering uit getrokken. Positieve en minder positieve reacties zijn hier uit voortgevloeid. Ook het volgend seizoen zal dit zijn vervolg krijgen.  

Nieuw seizoen

Laatste week augustus en de maand september (begin van seizoen 2019/2020) van dit jaar zullen we gaan beginnen met het begeleiden van de trainers van JO8 t/m JO12 m.b.t het trainen van jeugd. Er zal groepsgewijs in die weken geëvalueerd worden. Tevens zal daarbij het beleidsplan weer besproken worden. Bedoeling is dat we duidelijke afspraken willen maken over de te hanteren oefenstof en hoe dat te begeleiden. De datums worden nog bekendgemaakt.

Opbouwen                       

Vanaf de jeugd JO13, (hier begint het 11 tegen 11, dus met buitenspel!) gaan we bezig met opbouw van achteruit. Dit seizoen is gebleken dat de voetbalschool en carrousel zijn waarde heeft, doch aan het opbouwen schort het één en ander. Je kunt een speler of keeper immers technisch wel beter maken maar als de balcontrole er één keer is zal je toch moeten weten hoe je via goed samenspel bij het doel van de tegenstander komt.

Trainers

Elk jaar is het zaak om de jeugd met beleving en plezier te laten voetballen. Hierbij wordt geselecteerd, zodat we de jeugd op een goed niveau houden.  Ook voor de niet-selecties willen wij graag dat hier de voetballers de juiste training en begeleiding krijgen. Graag willen wij zoveel mogelijk trainers met de benodigde diploma’s  binnen onze vereniging hebben. Inmiddels  zijn er weer enkelen, waaronder een keeperstrainer,  geslaagd middels een cursus bij de KNVB.  Wij hopen dat er komend seizoen weer mensen bereid zijn een cursus te gaan volgen. Dit kan op verschillende niveaus en in overleg is het financieel zeker een haalbare kaart voor iedereen vanwege een regeling. Hiervoor kan men zich wenden tot de leden van het JCT.

Stoppen

In de loop van het seizoen zijn een aantal leden gestopt met voetballen.  Allen met een reden. Hierdoor zijn een aantal teams in de moeilijkheden gekomen. Door de inzet van een aantal trainers en voetballers/sters zijn een paar teams toch blijven voetballen middels het doorschuiven van voetballers/sters of voetballers/sters die 2 wedstrijden op een zaterdag spelen. Wij willen graag daarom benadrukken dat, als je aan een seizoen begint dit afmaakt.

Bedankt

Namens het JCT willen wij de trainers bedanken voor het enthousiasme, de tijd, de vergaderingen, de feedback en het leren van elkaar. Wij hopen volgend seizoen te verbeteren waar nodig met degenen die blijven en wensen allen die stoppen of bij een andere vereniging trainer worden veel geluk en wijsheid, maar vooral veel plezier.

Sportgroet,

JCT                                    

 

 

 

Nieuwe kledingsponsor Jeugd SC Stadskanaal

In goed overleg zijn we erin geslaagd een samenwerking aan te gaan met een nieuwe kledingsponsor.
De Jonge Sport/Sport 2000 Stadskanaal zal kledingsponsor voor de seizoenen 2019 t/m 2022 zijn voor de teams JO8 t/m J013.

Zowel SC Stadskanaal als eigenaar Hans Dillema van De Jonge Sport/Sport 2000 zien de toekomst positief tegemoet.
Hiermee is samen met Zuidema Sport de kledinglijn van onze club voor alle leden weer gewaarborgd.

 

 

 

Leuk detail is dat alle leden van SC Stadskanaal 10% korting krijgen op alle gekochte sportkleding.
 

Talenten gescout


Dat de jeugd van SC Stadskanaal zich goed ontwikkelt, is de afgelopen weken weer zichtbaar geworden.
Naast het plezier in het spelletje dat wekelijks langs de velden zichtbaar is, zijn een aantal spelers positief opgevallen door de scouts van FC Groningen en FC Emmen.

Zo trainen Bart Luten en Maarten Smit al enige tijd bij de FC Groningen voetbalschool, en mogen Björn Boon en Thom Mooibroek zelfs verlengen bij FC Groningen. Ook Lieke Gennissen traint al geruime tijd met de meiden van de KNVB. 
Björn Kadijk zal vanaf volgend seizoen, na het ondertekenen van een contract, zijn keeperskunsten mogen tonen bij FC Emmen 

Complimenten aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd en de felicitaties naar de spelers!

Dames SC Stadskanaal zoekt jou!

Vind jij voetbal ook zo leuk en heb je er zin in om samen met andere enthousiaste dames wekelijks te sporten?
Kom dan gezellig eens met ons meetrainen op maandagen (20:15-21:15u) of woensdagen (19:30-20:30u) en word misschien onze nieuwe voetbalvriendin.

De prestaties zijn niet het aller belangrijkste, maar wel leuk te weten dat het damesteam in Januari nog een podiumplaats pakte op een toernooi. Je bent van harte welkom!