Beloning voor aangeven daders!

Beste dader(s),

In de avond/nacht tussen donderdag 26 en zaterdag 28 november jl. heb jij (waarschijnlijk met je zgn. vrienden) je mooi voor schut gezet op ons Sportpark. Momenteel gaan daarom 569 leden, vrienden, kennissen en mensen met wél een gezond verstand van onze club op zoek naar jou!

Waarom?
Jij vond het nodig om rondom het Hoofdveld sporen achter te laten waar wij als club voor moeten opdraaien. Juist in een tijd, waarschijnlijk niet bekend bij jou, waarin verenigingen het niet geheel geweldig hebben. Een zweedse fakkel is gebruikt om de middenstip te verbranden en op onze prachtige tribune een aantal stoelen te vernielen en andere sporen achter te laten.
Eén ding is zeker; wij zullen met de ingeschakelde contacten en politie jou de komende maanden in de gaten gaan houden!

Wil jij toch ergens bijhoren en ook onderdeel willen uitmaken van een hecht clubgevoel, dan willen we jou verzoeken je via onze site aan te melden.

BELONING:
Degene die onze club helpt bij het aangeven van de dader(s) kan een forse beloning tegemoet zien. Dus hoor jij (op school of ergens anders) iemand praten en is dit meer dan verdacht?
Bel dan in vertouwen het telefoonnummer 06-12228738. Wanneer hiermee de dader(s) van deze laffe daad worden gepakt, ontvang jij deze forse beloning!

Met vriendelijke groet,
569 leden van SC Stadskanaal

Steun je club met een digitaal rondje!

Na de persconferentie van 17 november jl. lijkt het einde van de maatregelen nog niet in zicht helaas. We hebben dit besluit uiteraard te respecteren, maar het valt ons wel zwaar. Geen samenzijn langs de velden, de sociale contacten, genieten van de sfeer en gezelligheid etc. Ook de kantine blijft voorlopig gesloten…

De kantine is met de voetbalvelden de belangrijkste plaats bij amateurverenigingen. Het zorgt voor sociale contacten, gezelligheid en het échte clubgevoel bij ook onze leden.

Na trainingen en wedstrijden worden tal van rondjes gegeven en dat kan nog steeds. Nu de kantine voorlopig nog dicht moet blijven loopt ook SC Stadskanaal veel geld mis. Om dit enigzins te compenseren en de goede ingeslagen weg vanaf de start van dit seizoen te blijven volgen, komen wij in actie! 

Als club houden we de inkomsten- en uitgaven uiteraard goed in de gaten en lijkt dit vooralsnog te lukken. Wel zijn achter de schermen een aantal klusjes/ ideeën blijven liggen om onze club nog meer uitstraling te geven. Voorbeelden hiervan zijn benodigde schilder- en reparatie werkzaamheden rondom de kantine en rond de velden. Ook een herkenbare entree bij ons Sporpark (zoals de verlichte eyecatcher achterkant tribune) ligt in de planning. Jouw ‘Rondje aan de club’ helpt zeker om deze frisse plannen te realiseren!

Een rondje kost €20,= maar het is ook mogelijk om halve rondjes, kwart rondjes of meerdere rondjes tegelijk te geven. Uiteraard is het geheel vrijblijvend, maar je kunt de club helpen door een ‘digitaal’ rondje te geven. Je krijgt er nu geen drankjes voor terug, maar jij helpt enorm, zoals gezegd, om op een gezonde manier ambities waar te blijven maken. Mocht je je liever inzetten als vrijwilliger voor één van deze klusjes, dan komen we graag in contact met jou!

Hopelijk mogen wij snel weer in het echt een rondje geven, want de derde helft beginnen we nu wel erg te missen zo langzamerhand!

Kom naar onze virtuele kantine via de onderstaande link en geef een rondje voor SC Stadskanaal. Ik slinger hierbij aan de bel en geef een rondje (via deze link)

Wij als bestuur hebben inmiddels een rondje gegeven, volgens mij was het toevallig net jouw beurt!

(De actie loopt tot het einde van dit kalenderjaar, de ‘rondjes’ worden in januari 2021 uitgekeerd)
Het delen van de link en de actie wordt zeker gewaardeerd.

Wat doe jij vrijwillig?

Samen zijn we SC Stadskanaal, een club van en voor iedereen!

Zolang deze bijzondere periode nog even aanhoudt, zijn vrijwilligers druk bezig om ‘achterstallige’ klusjes te realiseren, zodat we, zodra het weer kan, fris aan de start mogen staan.
Vrijwilligers die met een paar uurtjes werk een nog mooiere club proberen te maken. Elk lid, donateur, familielid, sponsor of fan van SC Stadskanaal heeft zo zijn eigen reden om lid te zijn van onze club, maar allemaal met hetzelfde doel. Het creëren van een fijne sportomgeving waarin voetballen de basis is en echt iedereen zich thuis voelt.

Bij deze willen wij je vragen te helpen deze doelstelling te behouden door eenmalig te helpen bij één van deze klusjes. Denk eens na wat jij zou kunnen doen. Zoveel moeite is het toch niet om een halve dag op te offeren uit liefde voor je club? Hierbij valt te denken aan verfwerkzaamheden, installatiewerk en veldonderhoud. Sta er eens even bij stil, maar zonder jouw hulp gaat het niet vanzelf… 

Meld je gewoon aan via samensterk@scstadskanaal.nl en we nemen vrijblijvend contact met jou op! 

VVV wint Corona-Cup

VVV tankt zelfvertrouwen bij SC Stadskanaal

Op zaterdag 7 november waren de toppers van VVV Venlo te gast op Sportpark Pagedal Stadskanaal.

In een klein onderling toernooitje waren het de gasten uit Venlo (zie foto) die er, na de beslissende finale tegen Fc Fortuna met de Corona-cup vandoor gingen. Hiermee lijkt SCS een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan het tanken van zelfvertrouwen na de historische nederlaag tegen Ajax onlangs. Dank ook aan de trainers die deze morgen weer tot een succes hebben gemaakt.

Corona-coördinatoren

Binnen onze club en op het Sportpark willen wij graag toezien op het naleven van de verscherpte maatregelen vanuit het RIVM. Advies is dan ook dat we een corona-coördinator dienen te benoemen. Omdat dit onmogelijk door één persoon dagelijks kan worden gedaan, zijn Kevin Smits, Jordi Nijgh, Klaas Siersema en René Nijgh hiervoor verantwoordelijk gesteld.

Belangrijk is dat een ieder de komende periode zelf zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en het gezond verstand gebruikt! Ook wij verheugen ons hierdoor op een spoedige versoepeling van de protocollen. 

SCS en Corona (update 15-10)


Beste leden en donateurs,

Graag willen we wederom een update geven n.a.v. de persconferentie van 13 oktober jl.
Helaas zijn ook voor onze club de volgende maatregelen vanaf 14 oktober 2020 22:00u van toepassing om een verdere verspreiding van het Corona virus te beperken:

* De jeugdteams kunnen blijven trainen, onderlinge wedstrijden met team van eigen club is toegestaan.
* Dit ook voor alle spelers van de JO19, aangezien de JO19 uitkomt in een jeugdcompetitie.
* Voor alle seniorenteams zijn de trainingen en wedstrijden afgelast.
* Alle amateurcompetities worden stilgelegd
* De kantine zal gesloten zijn
* Kleed- en doucheruimtes zijn gesloten. Het verzoek om aangekleed naar trainingen te komen en thuis te douchen
* Met uitzondering van trainende spelers, trainers, teambegeleiding en bestuursleden is het niet toegestaan
  het Sportpark te betreden.
* Blijf na trainingen niet onnodig rondhangen
* Wanneer jij je niet houdt aan de regels die gelden, kunnen wij je verzoeken het Sportpark te verlaten

Bovenstaande regels gelden, in lijn met de protocollen van de RIVM, totdat dit officieel wordt aangepast (ook op deze site).

Algemeen:
– Blijf thuis bij klachten
– Houd 1,5m afstand
– Gebruik je gezonde verstand
– Geef elkaar de ruimte en respecteer elkaar
– Was je handen regelmatig
– Schud geen handen

Voor meer info of vragen verwijzen we graag naar de Coronaprotocollen van de KNVB op https://nocnsf.nl/sportprotocol

Samen ‘voetballen we er ons doorheen’ op een verantwoorde manier en rekenen wij, als bestuur, op ieders begrip.
Samen zijn wij SC Stadskanaal!

 

SC Stadskanaal trainingspak

SC Stadskanaal kleding voor alle jeugdleden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding. Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In goed overleg met onze kledingsponsor én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij ook vanaf het seizoen 2020/2021 weer een mooie ledenprijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Erima (Liga 2.0) trainingspak.

Dit trainingspak is alleen bij ‘De Jonge Sport 2000’ Stadskanaal te bestellen voor €25,= (t/m JO13 maat 164). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom. Voorwaarde is wel natuurlijk dat de logo’s van Multibouw en SC Stadskanaal op dit pak komen (prijs zonder logo Multibouw is €45,=).
Voor de maten vanaf S zal de prijs €32,50 zijn met logo’s (€52,50 zonder logo Multibouw).

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid 10% korting!
                                                       

Handschoenen selectiekeepers

Woensdagavond 23 september jl. stonden onze keepers in de spotlights. De directie van ONE keeper was namelijk hoogstpersoonlijk naar Stadskanaal afgereisd om onze keepers kennis te laten maken met de zelfontworpen handschoenen.

ONE keeper en Teamkleding.nl zijn onlangs door bemiddeling van onze keeperstrainer een samenwerking aangegaan.
Intussen zijn onze keepers van JO17, JO19 en de 3 keepers van onze 1ste selectie dit seizoen gehuld in deze handschoenen.

Woensdagavond waren dan ook de meeste keepers aanwezig om zich te laten informeren, te passen en te bestellen.
ONE keeper en Teamkleding.nl hadden samen een mooie introductie aanbieding samengesteld.

Vanaf nu zijn de handschoenen via onze eigen club webshop te bestellen met de welbekende 10% club korting. Passen is evt. ook mogelijk via de showroom.

Groene kaart McDonald’s

Vanaf zaterdag 12 september zet SC Stadskanaal samen met McDonald’s Stadskanaal een vervolgstap in de ‘groene’ samenwerking. 

In de rust van alle thuiswedstrijden zullen de spelende Jeugdteams t/m JO11, worden getrakteerd op een zgn. ‘groene’ kaart.

Hiermee willen we samen graag een gezond signaal afgeven aan onze jongste jeugd, om op een verantwoorde manier nog lang met plezier te kunnen voetballen.

McDonald’s Stadskanaal laat met dit verantwoord gebaar zien dat een gezonde leefstijl een bewustwording is vanaf de jongste spelers.

Het geboortemaand-effect

Het geboortemaandeffect klinkt bij vele clubs waarschijnlijk bekend in de oren. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de hoogste teams uit het amateur- én profvoetbal hoofdzakelijk bestaan uit spelers die in de eerste twee kwartalen van het jaar zijn geboren. Eén van de oorzaken is dat spelers vaak opvallen vanwege hun kracht, snelheid en daarmee hun bijdrage of rendement in de wedstrijden van nu. Dit is logisch aangezien hun fysieke ontwikkeling vaak ook maanden vooruit kan lopen. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld de voetballeeftijd van kinderen, dat anders dan de kalenderleeftijd aanduidt aan hoe lang kinderen al voetballen. Uiteindelijk zorgt de fysieke ontwikkeling er vaak voor dat de spelers uit de laatste twee kwartalen van het jaar minder de kans krijgen om bij de hogere teams aan te sluiten, waardoor er geen sprake is van gelijke kansen.

Bij SC Stadskanaal proberen wij de kinderen gelijke kansen te bieden. Waar het voorheen normaal was om de meest opvallende spelers (fysiek sterk, snel, explosief) in de selectieteams te plaatsen, proberen wij nu meer naar de potentie van de speler te kijken. In de praktijk betekent dit dat we steeds meer spelers in onze selectieteams hebben die in de laatste 2 kwartalen van het jaar zijn geboren, of zelfs een jaar jonger zijn dan de teamgenoten.

Het gevolg is dat onze selectieteams zo nu en dan tegen behoorlijke nederlagen oplopen. Echter, wij zijn van mening dat we de juiste weg zijn ingeslagen en op de langere termijn de vruchten zullen plukken. Wanneer iemand 8 jaar en 11 maanden is zal hij/zij waarschijnlijk beter presteren dan zijn of haar teamgenoot van 8 jaar en 0 maanden. Simpelweg omdat 11 maanden verschil, met name op die leeftijd, zorgt voor enorme verschillen in kracht, snelheid en dus in kwaliteit. Echter, het zegt niets over talent.

Daarom proberen wij bij Sc Stadskanaal hier nadrukkelijk naar te kijken. Natuurlijk blijft het lastig om op jonge leeftijd talent te herkennen, maar daarom proberen we langzaam toe te werken naar gelijke kansen voor ieder kind.

Als voorbeeld: onze JO15-1 bestaat uit 3 spelers uit 2006 ( laatste 2 kwartalen) , 10 jongens uit 2007 ( 5 eerste helft van het jaar en 5 tweede helft van het jaar) en zelfs een speler uit 2008 ( 3de kwartaal!) Onlangs speelde onze JO15-1 tegen een tegenstander die de wedstrijd startte met met 8 spelers uit 2006. Gevolg: een kansloze nederlaag. Toch denken wij dat we op termijn succes zullen ervaren door deze ingeslagen weg.

Immers, talent komt altijd bovendrijven, mits talent de kans krijgt! Bij SC Stadskanaal krijgt iedereen deze kans!

JCT SC Stadskanaal

Erkend Leerbedrijf

Met gepaste trots kan SC Stadskanaal, voorafgaande aan het nieuwe seizoen, stageplaatsen bieden aan studenten/ studentes die voor een sportopleiding hebben gekozen. We zijn namelijk officieel erkend als leerbedrijf!
Wil JIJ stage lopen bij de leukste club van de Kanaalstreek, en hiermee een goede basis vormen voor een breed vervolgtraject?
Je zult de praktische kant van je opleiding in een inspirerende omgeving ontvangen van ervaren en gediplomeerde trainers.

 

Het gaat om de volgende opleidingen:
– Coördinator sportinstructie, training en coaching (niveau 4)
– Sport- en bewegingsleider (niveau 3)
– Medewerker sport en recreatie (niveau 2)

Nog steeds enthousiast en meer info ontvangen? Dat kan door een mail te sturen naar hjo@scstadskanaal.nl.
Wij nemen dan z.s.m. contact met je op!

Jeugd Sport Fonds aanvraag

Te weinig geld om de contributie te betalen?

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Hoe werkt het?

Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend en je hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. Je vindt de contactgegevens van het fonds bij ons in de buurt op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. Je ontvangt zelf geen geld. Heb je ook spullen nodig? Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Let op: voor elk jaar moet een nieuwe aanvraag ingediend worden. Heb je afgelopen jaar gebruik gemaakt van dit fonds en je wilt dit komend seizoen weer doen, meld je dan opnieuw aan.

Welkom bij SC Stadskanaal!

Lang genoeg thuis gezeten of toe aan wat beweging met leeftijdsgenoten? Heb jij ook zin om een frisse start te maken in een nieuw voetbalseizoen? Dan ben jij van harte welkom in een Jeugdteam of seniorenelftal bij SC Stadskanaal!

Voor de jongste generatie is een plek om op een speelse manier in aanraking te komen met voetballen. Ook als je graag op een ander niveau wilt gaan spelen of gaat verhuizen naar (omgeving) Stadskanaal dan zul je je gauw welkom voelen bij onze club. Een club waar ieders mening telt, een open sportcultuur heerst en iedereen bijdraagt aan het clubgevoel!

Weet je het nog niet helemaal zeker, dan kan je t/m 19 juni a.s. alvast meetrainen bij de voorlopige indelingen voor het seizoen 2020-2021. Alle trainingen zullen worden geleid door enthousiaste en gekwalificeerde trainers.

SC Stadskanaal is een grote voetbalvereniging, spelend in de kleuren blauw/wit, gelegen in een bosrijke omgeving in de Kanaalstreek, met een rijke clubhistorie sinds de oprichting in 1920. Met bijna 600 leden en 29 teams zijn wij een ambitieuze vereniging die tevens een sociale functie wil bekleden voor jong en oud, heren en dames, voor zowel prestatieve als sportieve teams. In ons 100-jarig Jubileumjaar streven we ernaar een transparante en gestructureerde organisatie te zijn. Kortom een club waar iedereen van harte welkom is!

Aanmelden voor een training? Dat kan altijd via hjo@scstadskanaal.nl of lid worden via de site.

Uniek in de regio: Video Analyse systeem

Trots zijn wij te kunnen bevestigen dat SC Stadskanaal, vanaf zaterdag 22 augustus, als één van de eerste clubs in Noord Nederland gaat werken met een videoanalyse systeem. Het systeem bestaat uit een eenvoudig te monteren mast en camera, is licht in gewicht, in een tas mee te nemen en is heel simpel te installeren bij ieder veld in slechts 3 minuten.

Talentontwikkeling vraagt om scherpte en aandacht op elk detail, elke dag beter willen worden. Innovatieve en gebruiksvriendelijke beeldregistratie maakt het mogelijk om trainingen, teamoefeningen en uiteraard sportwedstrijden te registreren en daarna te analyseren. Altijd bovenop de sport en uiteraard uit liefde voor de sport.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens en na een wedstrijd te taggen. Dit biedt de mogelijkheid snel de getagde beelden per speler of spelsituatie terug te kijken in staf- of teamverband.

Met de aanschaf van dit videoanalyse systeem zijn wij ervan overtuigd een goede en vooruitstrevende investering te doen. Het zal ons helpen de Jeugdopleiding (en mogelijke senioren) van SC Stadskanaal naar een nog hoger niveau te tillen, omdat wij zowel spelers individueel als teams nog beter kunnen ontwikkelen.

Mocht jij meer willen weten alvast over de ervaringen en werkwijze van andere verenigingen?
Kijk dan op Sportsview.nl

Dé laatste loot(d)jes!

Komende zaterdag 23 mei is dan dé trekking van de Jubileumverloting. Met dank aan alle verkopers, vrijwilligers, leden, vrienden en de Jubileumcommissie is de missie bijna volbracht. ‘Er is veel werk verzet in de huidige periode, waarin het lastig bleek om alle administratie  zomaar even op het veld terug te ontvangen’, aldus een trotse ‘chef’ Jubileumverloting Jos Roossien.

Inmiddels is 92% van de loten verkocht, maar mocht jij onverhoopt nog geen lot hebben gekocht, maar wel voor €5,= nog kans maken op de mooie geldprijzen, neem dan ook z.s.m. contact op met Jos Roossien via de hotline 06-13707006.

Mocht je nog een boekje of loten onverkocht in je bezit hebben, zet dan ook nog even je beste beentje voor en ga voor de uitverkoop!
Fijn om te weten dat een deel van (ook jouw) Jubileumfeest ten goede komt aan de club!

Steun onze sponsoren!

Inmiddels zijn de eerste Jeugdtrainingen met succes verlopen, kunnen we wel stellen. Groot compliment aan de spelers, ouders, vrijwilligers en uiteraard de trainers, die met enige aanpassingen en discipline er mede voor hebben gezorgd dat SC Stadskanaal de afgelopen week in het Dagblad van het Noorden en op de social media mooi in het ‘zonnetje’ is gezet. Leuke reclame voor ons cluppie uit de Kanaalstreek!

Juist in deze moeilijke en onzekere tijd realiseren we ons dat we als vereniging/team de krachten moeten bundelen, en wordt er achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe seizoen goed te gaan beginnen, op weg naar de viering van ons 100- jarig Jubileum. Wat een mooi vooruitzicht!

Mede door een kleine financiële tegemoetkoming vanuit de overheid kunnen wij de schade een beetje beperken, maar je zou maar ondernemer zijn die door de crisis zijn/haar bedrijf in elkaar ziet zakken door alle maatregelen. Daarom is het goed hierbij ook even aandacht te geven aan alle sponsoren van onze club!

Steun onze sponsoren door, indien mogelijk, bij hen te kopen. Een mooi gebaar naar hen, om te laten zien dat de samenwerking en steun wederzijds is!

Sponsoren SC Stadskanaal

Met sportieve groet, blijf gezond en hopelijk tot gauw!
Bestuur SC Stadskanaal
#jekrijgtwatjegeeft

Tribune als blikvanger SC Stadskanaal!

Psychologische overwinning?

Zeg eens eerlijk; je speelt uit tegen SC Stadskanaal en je rijdt naar Sportpark Pagedal in Stadskanaal. Als speler ken je dan vast het gevoel dat je onderweg in de auto of bus al bezig bent met de wedstrijd, hoe het veld eruit ziet en hoe goed de tegenstander wel of niet zal zijn. Hoe dichterbij het sportpark, hoe meer je er mee bezig bent.

Dan hebben we vanaf heden een trots nieuwtje! Rijdende op de schitterend beboste Sportparklaan doemt aan de linkerzijde ineens een blikvanger, geheel in de kleur van onze SC, verlichte achterkant van de tribune op, die de naam en het logo draagt van onze club! Heb je als tegenstander dan een parkeerplaats gevonden en je richting de entree loopt met de drie wapperende Jubileumvlaggen, dan moet je wel van goede huize komen om nog met 3 punten ons Sportpark te verlaten. 

Wanneer later dit jaar ook nog de oprijlaan aangepakt wordt met grastegels aan beide zijden, ben je toch een beetje trots op je club, nietwaar? Laten we samen deze trots uitstralen en zuinig zijn op ons mooi Sportpark! (klik voor vergroting op de onderstaande foto’s)

Technische staf 2020-2021 compleet

In vervolg op de komst van hoofdtrainer Jordi Nijgh, assistent-trainer Jochen van Sleen en verzorger Cor Jongeling, is de begeleiding rondom de eerste selectie voor het seizoen 2020-2021 aangevuld met een nieuwe leider, keepertrainer en grensrechter.

Henk Bos, nu nog eén van de stuwende krachten achter het succesvolle vierde elftal van de club zal de rol van leider op zich nemen. Stoffer Bakker heeft te kennen gegeven graag door te willen gaan als keepertrainer en Marco Bloemsma zal als grensrechter zijn talenten laten zien. Hiermee is het ‘team’ van hoofdtrainer Jordi Nijgh klaar voor het nieuwe seizoen!

Uiteraard is het huidige seizoen nog (lang) niet ten einde en wensen wij het huidige team o.l.v. hoofdtrainer Rick Slor, Henk Hoogland, Menno Schreuder, Wout Geerlings, Stoffer Bakker, Peter Bakker en Mike Spreen nog veel succes en plezier toe. Een officieel moment van bedankje volgt uiteraard!

Cor Jongeling nieuwe verzorger

Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 zal Cor Jongeling de rol van sportverzorger/masseur op zich nemen. 
Cor keert na twaalf seizoenen v.v. Nieuw- Buinen terug bij SC Stadskanaal, waar hij hiervoor zes seizoenen in dezelfde functie actief is geweest.
Met de komst van Jordi Nijgh, Jochen van Sleen en Cor Jongeling, lijkt de technische staf van de eerste selectie zo goed als rond voor het komende Jubileumseizoen met ‘bekende’ gezichten. Cor heeft aangegeven met veel enthousiasme en inzet bij SC Stadskanaal aan de slag te zullen gaan.

Cor Jongeling volgt hiermee Wout Geerlings op, die te kennen heeft gegeven er na zeven mooie seizoenen mee te zullen stoppen. Uiteraard zal SC Stadskanaal op gepaste wijze Wout bedanken voor de fijne samenwerking.

Jochen van Sleen assistent Hoofdtrainer

Wederom erg blij en trots is SC Stadskanaal te kunnen bevestigen dat ook Jochen van Sleen vanaf het Jubileumseizoen 2020-2021 assistent Hoofdtrainer van de 1ste selectie zal worden. Samen met Jordi Nijgh zal hij het vlaggenschip van SC Stadskanaal op zich nemen.

Jochen is ook geen onbekende van SC Stadskanaal, omdat hij zelf ook als jeugdspeler actief is geweest. Hedendaags is hij als trainer en vader van zijn zoon al wekelijks op het sportpark aanwezig.

Vanaf de JO11 vertrok hij van SCS naar het toenmalige BV Veendam,waar hij het tot in het beloftenteam heeft geschopt. Vervolgens maakte hij de overstap om vervolgens acht seizoenen in de hoofdmacht van v.v. Nieuw- Buinen te gaan spelen. Sindsdien is het Jochen goed bevallen bij de ‘Oranjehemden’ en is hij de laatste 6 seizoenen (t/m einde van dit seizoen) als assistent- en hersteltrainer actief geweest van de 1ste selectie.

Jochen heeft de ambitie uitgesproken zich als trainer verder te willen ontwikkelen middels het volgen van de UEFA-B cursus. We hopen dat hij met veel plezier en enthousiasme de komende jaren actief mag zijn.