Gelukkig en gezond 2020!


Beste leden, donateurs, supporters en fans van de club,

Wij wensen jou en je familieleden een sportief, gelukkig en bovenal gezond 2020 toe.
Hét jaar waarin de club het 100-jarig jubileum viert, willen we graag samen met jou gaan beleven!

 

Ps. heb jij je al opgegeven voor de ‘Jubileum verenigingsavond’ op 16 april in Theater Geert Teis m.m.v. topscheidsrechter Björn Kuipers? Dit kan vóór 15 januari door te mailen naar samensterk@scstadskanaal.nl

Gerard Olde Riekerink

Beste leden, donateurs en supporters,

Hierbij willen we een update geven over de situatie van onze secretaris Gerard Olde Riekerink.
Ruim een week terug is hij getroffen door een slagaderlijke bloeding in de buikwand, waardoor zijn gezondheid ernstig in gevaar is gekomen. Gelukkig kunnen we melden dat hij na een ziekenhuis opname weer thuis in Stadskanaal is, maar dat zijn situatie nog wel zorgelijk is. Hij voelt zich erg moe en heeft weinig energie.

Wij wensen Gerard en familie alle goeds toe de komende weken en hopen op een voorspoedig herstel.
Ondanks de goede bedoelingen, vragen we je op zijn verzoek gelieve (nog) niet te bellen. Een bericht sturen wordt erg gewaardeerd.

Met vriendelijke groet,
Bestuur SC Stadskanaal 

Fan van SC Stadskanaal?

Heb jij ook het ‘blauwe’ bloed en zou je ook graag een ‘Knoalsterblauwe’ Cap en/of polo willen bestellen? Dat kan!
Op voorintekening zijn de bijgevoegde Cap en Polo (met geweven embleem) te bestellen voor resp. €12,50 en €17,50 per stuk.
Mocht jij deze gadget ook in je verzameling, laat het dan even weten. Bij een minimale voorintekening van 25 stuks (per item) zal SC Stadskanaal jouw Cap en/of Polo gaan bestellen.

Bestellen kan via samensterk@scstadskanaal.nl (geef even aan wat jouw wensen zijn).

Lid worden nog eenvoudiger

Wil jij lid/donateur worden van SC Stadskanaal, een wijziging doorgeven of je afmelden?

Vanaf heden is de wens om dit via onze site te laten plaatsvinden inmiddels gerealiseerd.
Eindelijk is de stap gezet in de versimpeling van de module ‘aanmelden, wijziging en afmelden lidmaatschap’ via de homepage van de site. Heugelijk nieuws, omdat ALLE nieuw aanmeldingen, wijzigingen en afmeldingen ALLEEN nog maar via de site kunnen worden geregeld.

Kortom:
– complete aanmelding/wijziging met alle benodigde gegevens
– per module de verplichte velden voordat het formulier kan worden verzonden
– weinig nawerk meer door incomplete aanmeldingen etc. via papierwerk/onleesbare tekst
– scheelt sowieso papier (dus milieuvriendelijker)
– professioneler/ slagvaardiger
– automatische reply/bevestiging op alle aanmeldingen/wijzigingen en afmeldingen
– voor alle handelingen dient er akkoord te worden gegeven op de ‘privacyverklaring’ (i.v.m. AVG)

Nieuwsgierig? Check https://www.scstadskanaal.nl/aanmelden

Graag willen wij Nijm Webdsign bedanken voor deze mooie stap in het versimpelen en verduurzamen van deze procedure.  

Jouw mening over SC Stadskanaal telt!

Wij ( Michael den Hartog en Xander Fehrman ) zijn eerstejaars studenten Sportkunde aan de HanzeHogeschool Groningen en lopen nu een aantal weken stage bij SC Stadskanaal.
Onze opdracht is om een organisatieadvies aan de vereniging te schrijven, en zouden ook graag jouw hulp/input willen ontvngen. Om een goed advies aan de vereniging te kunnen schrijven, is het voor ons belangrijk om te weten wat jullie (leden, trainers, ouders/verzorgers) vinden van bepaalde zaken binnen de club. Dit gaat onder andere over het bestuur, trainers/coaches, de trainingen zelf, etc.

Jullie zouden ons enorm helpen om de onderstaande online enquête in te vullen. Om een goed beeld te krijgen hoe iedereen over de zaken denkt is een respons van minimaal 80% van de leden nodig. Voor leden en andere betrokkenen van boven de 16 jaar kunnen deze enquête zelfstandig invullen. Voor de leden onder 16 jaar de vraag om dit samen met 1 van je ouders/verzorgers te doen. Alvast erg bedankt!

https://www.thesistools.com/web/?id=547693

 

Jubileum sjaal

Hier is hij dan. Dé unieke SCS Jubileumsjaal! Ideaal voor de komende winterse dagen, als cadeautje (Sint, Kerst, verjaardag of zomaar) voor slechts €15,=. Wees er snel bij, de breinaalden zijn nog heet. Bestellen kan via sjaal100jaar@hotmail.com of opgave in de kantine.

Op dit moment zijn vrijwilligers druk bezig een tweede bestelling te breien/haken! Een deel van de verkoop komt ten goede aan de Jubileumcommissie.

Toelichting contributie verhoging

Beste leden en donateurs,

Op de algemene ledenvergadering van 9 september jl. is het voorstel van het bestuur tot contributieverhoging aangenomen. Onder andere inflatie en de BTW verhoging hebben er toe geleid dat wij menen onze contributie voor het eerst in 10 jaar te moeten verhogen. De verhoging is voor speelgerechtigde leden €2,50 per kwartaal en voor niet speelgerechtigde leden en donateurs €5,00 per jaar. Hiermee blijven we als vereniging in staat goede faciliteiten aan een ieder te bieden en als vereniging verder te bouwen aan een mooie toekomst.

Namens het bestuur,
Roelof Moek
Penningmeester 

Geslaagde actie ‘Jubileumkniepertjes’

Op weg naar het 100-jarige Jubileum gaan we een aantal leuke acties doen om dit feest samen te vieren. Eén van de acties is de ‘Kniepertjesactie’ die inmiddels ten einde loopt.

Hierbij willen we IEDEREEN bedanken voor de inzet. Alle bakkers, verkopers en kopers uiteraard. Zoals het nu lijkt, is er ruim €2.000 opgehaald voor de Jubileumcommissie. Compliment! #jubileumactie

‘FC Groningen on Tour’ bij SCS erg succesvol!

Woensdag 23 oktober is een dag, die op weg naar het jubileumjaar, in het geheugen van vele kinderen zal blijven zitten voorlopig. Fc Groningen on Tour verwelkomde op het sportpark bijna 100 jongens en meisjes die zich hadden opgegeven om te trainen ‘als een prof’. Vanaf 09:30u tot bijna 16:00u maakten zij kennis met de trainingsmethode van Fc Groningen. Hierbij stond het thema ‘Omschakelen als Matusiwa’ centraal. Na de sportlunch is er in de middag in circuitvorm getraind op de verschillende partijvormen. Kortom: één hele dag voetballen! Wat wil je nog meer in de vakantie, een dag zonder de playstation 🙂

Wij kijken terug op een erg geslaagde dag voor alle kinderen, ouders, familieleden en betrokken vrijwilligers. Zonder hen was dit zeker niet gelukt.

Een speciaal bedankje gaat uit naar de (gedisciplineerde) trainers van FC Groningen, Sander van Hoorn voor het initiatief en Jumbo Poststraat Stadskanaal voor het mede mogelijk maken van de sportlunch!

Alle kinderen die de ‘FC Groningen on Tour’ met goed gevolg hadden afgelegd, ontvingen een certificaat en 2 toegangstickets voor de wedstrijd FC Groningen- Willem II op zo.3 november 2019.

 

Stadskanaal O23 doet mee aan de Middeljans Cup

Dit seizoen wordt er weer gestreden in voor een Onder 23 cup. Na de laatste finale van de Onder 22 competitie van de Noordlease Heigro cup, welke 1 keer gewonnen is door de SC wordt er dit jaar gestreden om de Middeljans cup.

SC Stadskanaal gaat dit seizoen strijden met de O23 teams van VV Musselkanaal, VV Nieuw-Buinen en VV SJS. De verenigingen hebben hun handen ineen geslagen om een kleine onderlinge competitie op te starten.

De verenigingen spelen allen 1 keer tegen elkaar en de winnaar krijgt de Middeljans Cup. De verenigingen gaan kijken wie de sterkste elftal hebben onder de 23 jaar.

SC Stadskanaal begint woensdag 23 oktober 2019 met een thuiswedstrijd tegen VV Musselkanaal. Kom jij onze talenten aanmoedigen?

De hele competitie en beker wordt mede mogelijk gemaakt door Middeljans Sport en reclame.

Dames 1 SC Stadskanaal zoekt partner

Dames 1 van SC Stadskanaal zoekt een partner, voor wat betreft de sponsoring. Het zou toch erg mooi zijn deze toppers ook een uniform outfit te kunnen geven.

Lijkt het jou leuk en gun jij dit elftal te zien stralen in trainingspakken en tassen met jouw tekst/bedrijfslogo erop?
Ieder sponsorbedrag wordt gewaardeerd!

Graag komen wij in contact met jou en vragen je vriendelijk te bellen met Sabine 06-42485375 of Olga 06-48921162.

Namens de SCS Dames 1 alvast bedankt voor uw reactie!

René Nijgh toegevoegd aan Jeugd Coördinatie Team

Verheugd zijn wij dat ‘Knoalster’ René Nijgh naast zijn functie als Hoofdtrainer bij zondagclub THOS Beerta, dit seizoen de functie van Jeugdcoördinator JO 15 t/m JO19 op zich wil nemen. Hiermee is de invulling van het Jeugd Coördinatieteam (JCT) voor dit seizoen weer compleet.

René zal het aanspreekpunt zijn voor de trainers, spelers en ouders van JO 15 t/m JO19. Daarnaast zal hij samen met Hoofdtrainer Rick Slor  toekomstige seniorenspelers begeleiden.

Afhankelijk van zijn planning bij zijn huidige werkgever en hoofdtrainersschap bij THOS zal hij (m.n. zaterdagen) vaker rondom de velden te zien zijn.  

Wij wensen René veel plezier en succes toe in het Jubileumseizoen.

Mooie binnenkomer!

Het moge duidelijk zijn dat SC Stadskanaal in dit seizoen het 100-jarig Jubileum zal gaan vieren, en hier zijn we trots op! Mocht je dit even zijn  ‘vergeten’, dan wordt je hieraan bij een bezoek aan Sportpark Pagedal wel herinnerd.

3 Schitterende vlaggen (banners) sieren de entree en duiden erop dat het een bijzonder jaar zal gaan worden, met dank aan onze vrijwilligers en sponsoren. Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten!

Data Boy Nijgh Voetbalschool

Dit jaar bestaat de Boy Nijgh Voetbalschool alweer 10 jaar, een jubileum dus!
In die jaren hebben de verschillende (gediplomeerde) trainers honderden enthousiaste jongens en meiden extra trainingen mogen geven in de Kanaalstreek.

Natuurlijk maar met één doel: om álle kinderen t/m 11 jaar met veel plezier het voetbal te laten beleven. En dat is gelukt! Dit jaar is het alweer 10 jaren geleden dat de eerste training is gegeven en de opkomst is nog iedere week erg goed.

Wil jij ook deelnemen aan de gratis voetbalschool trainingen? Dat kan!
Vanaf zo. 22 september 09:00u ben jij van harte welkom, en staan alle trainers klaar om er een superleuk seizoen van te maken.

Hierbij de data voor het komende najaar 2019. 
Wees welkom bij de Boy Nijgh Voetbalschool. Dit geldt voor iedereen!

Succesvolle Vrijwilligers/ Sponsoravond

Op zaterdag 14 september heeft de jaarlijkse Vrijwilligers/ Sponsor avond weer plaatsgevonden. De organisatie spreekt van een erg leuke en succesvolle avond, die mede door de belangstelling, het gastoptreden van (oud) topsporter Daniëlle Bekkering en de muzikale omlijsting als geslaagd mag worden gezien.

Daniëlle Bekkering sprak over haar periode als topsporter in de wieler/ schaatswereld bijna 100 toegestroomde belangstellenden toe, en legde hierin een verband naar de SC Stadskanaal.
Conclusie was wel dat ze het belang van vrijwilligers en sponsoren onderstreept, in aanloop naar het 100- jarig jubileum in 2020. Samen kom je verder!

Iedereen bedankt voor de komst en we hopen volgend jaar nog meer vrijwilligers en sponsoren te mogen verwelkomen.

SC Stadskanaal verduurzaamt

Vanaf komend seizoen willen wij als SC Stadskanaal bewuster omgaan met het milieu. Algemeen bekend is dat plastic hieraan niet bijdraagt.

Vandaar dat we de duurzame keus hebben gemaakt om de samenwerking met Miko koffie uit te breiden. De kwaliteit van het magisch bakkie blijft hetzelfde, alleen zullen de plastic witte bekers gaan verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen kartonnen bekertjes, die dus minder belastend zijn voor het milieu. 

Kortom:een beter milieu begint bij jezelf!

Hèt Trainingspak SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kleding voor alle jeugdleden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding. Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In goed overleg met onze kledingsponsor én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij ook vanaf het seizoen 2019/2020 weer een mooie ledenprijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Erima (Liga 2.0) trainingspak.

Dit trainingspak is alleen bij ‘De Jonge Sport 2000’ Stadskanaal te bestellen voor €25,= (t/m JO13 maat 164). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom. Voorwaarde is wel natuurlijk dat de logo’s van Multibouw en SC Stadskanaal op dit pak komen (prijs zonder logo Multibouw is €45,=).
Voor de maten vanaf S zal de prijs €32,50 zijn met logo’s (€52,50 zonder logo Multibouw).

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid 10% korting!

Meidenteam SC Stadskanaal zoekt versterking!

Graag zou ik nog een oproepje willen doen. Ben jij een meisje, tussen de 11 t/m 14 jaar en zie je het helemaal zitten met andere leuke meiden in één team te spelen? Meld je dan aan via de site.

We kunnen zeker nog een paar sportieve meiden verwelkomen. Je kunt in het aankomende seizoen natuurlijk ook een paar keer meetrainen om kennis te maken. Tot SC Stadskanaal, ik kijk uit naar jouw komst!

Met sportieve groet, Arnold (trainer MO13)

Gediplomeerde trainers

Inmiddels hebben we weer een gekwalificeerde ‘Pupillentrainer’ erbij. Afgelopen week feliciteerden wij Adriaan Smit met zijn diploma. Deze opleiding is aangeboden door SC Stadskanaal en is behaald door 6 bijeenkomsten bij te wonen.

‘Dit is echt een aanrader voor alle trainers’, aldus een enthousiaste Adriaan!

Dus mocht jij ook deze superleuke cursus willen gaan volgen om de jeugd te trainen? Informeer naar de mogelijkheden bij de Jeugdcommissie.

Jubileumlogo 100-jarige bestaan 2020!

Met trots presenteren wij hierbij het ‘Jubileumlogo’ van SC Stadskanaal, die vanaf het komende nieuwe seizoen overal te zien zal zijn.

Wij hopen dat alle leden, familieleden en supporters het komende seizoen met veel enthousiasme tegemoet zien. Samen kijken we uit om dit jubileum op grootse wijze met jullie te vieren in het weekend van 5 en 6 juni 2020!

Wij danken Publicom Stadskanaal voor het ontwerp.