Deelname Nieuwjaarsloop

In aanloop naar de feestdagen hierbij een gezamelijk bericht van onze ‘buurvereniging’ De Runners Stadskanaal.

Als over een dikke week de winterstop zal ingaan, misschien een goed idee om (net als vorig jaar) de conditie op peil te houden.
Doe daarom als team mee en schrijf je in voor de Nieuwjaarsloop op 4 januari 2020!
Alleen of met je trainer/leider/ouders/verzorgers kan uiteraard ook.

Tot en met 11 jaar kan je meedoen aan de Jeugdloop (400 – 800 – 1200 m). Deelname is gratis en je krijgt een mooie medaille!

Bij de Nieuwjaarsloop kun je kiezen of je 6 of 10 km wilt lopen. Inschrijfgelden staan op de poster.

Tip: kom op tijd!
Jeugdloop: start 13:00 uur
Nieuwjaarsloop: start 14:00 uur

(Inschrijven kan via je trainer/leider, maar kan ook op de dag zelf in de kantine van het Noorderpoort gebouw aan de Sportparklaan tussen 12:15- 13:30 uur)

Jouw mening over SC Stadskanaal telt!

Wij ( Michael den Hartog en Xander Fehrman ) zijn eerstejaars studenten Sportkunde aan de HanzeHogeschool Groningen en lopen nu een aantal weken stage bij SC Stadskanaal.
Onze opdracht is om een organisatieadvies aan de vereniging te schrijven, en zouden ook graag jouw hulp/input willen ontvngen. Om een goed advies aan de vereniging te kunnen schrijven, is het voor ons belangrijk om te weten wat jullie (leden, trainers, ouders/verzorgers) vinden van bepaalde zaken binnen de club. Dit gaat onder andere over het bestuur, trainers/coaches, de trainingen zelf, etc.

Jullie zouden ons enorm helpen om de onderstaande online enquête in te vullen. Om een goed beeld te krijgen hoe iedereen over de zaken denkt is een respons van minimaal 80% van de leden nodig. Voor leden en andere betrokkenen van boven de 16 jaar kunnen deze enquête zelfstandig invullen. Voor de leden onder 16 jaar de vraag om dit samen met 1 van je ouders/verzorgers te doen. Alvast erg bedankt!

https://www.thesistools.com/web/?id=547693

 

Winterstop/ sluiting velden

Ook dit seizoen is er helaas een winterstop, en wel van ma. 23 december t/m zo. 5 januari. Dit houdt in dat de kantine en er rondom de velden niet veel te doen is. Uiteraard wordt er per elftal/team gekeken of er op kunstgras kan worden doorgetraind.

Sowieso goed om ‘rond de velden’ een oogje in het zeil te houden om het Sportpark netjes te houden in de ‘stille’ periode.

Jubileum sjaal

Hier is hij dan. Dé unieke SCS Jubileumsjaal! Ideaal voor de komende winterse dagen, als cadeautje (Sint, Kerst, verjaardag of zomaar) voor slechts €15,=. Wees er snel bij, de breinaalden zijn nog heet. Bestellen kan via sjaal100jaar@hotmail.com of opgave in de kantine.

Op dit moment zijn vrijwilligers druk bezig een tweede bestelling te breien/haken! Een deel van de verkoop komt ten goede aan de Jubileumcommissie.

Toelichting contributie verhoging

Beste leden en donateurs,

Op de algemene ledenvergadering van 9 september jl. is het voorstel van het bestuur tot contributieverhoging aangenomen. Onder andere inflatie en de BTW verhoging hebben er toe geleid dat wij menen onze contributie voor het eerst in 10 jaar te moeten verhogen. De verhoging is voor speelgerechtigde leden €2,50 per kwartaal en voor niet speelgerechtigde leden en donateurs €5,00 per jaar. Hiermee blijven we als vereniging in staat goede faciliteiten aan een ieder te bieden en als vereniging verder te bouwen aan een mooie toekomst.

Namens het bestuur,
Roelof Moek
Penningmeester 

Kniepertjes voor Jubileum

Op weg naar het 100-jarige Jubileum gaan we een aantal leuke acties doen om dit feest samen te vieren. Vandaar dat de verkoop van de zelfgebakken kniepertjes van start is gegaan! Bestel ze voor jezelf, oma’s en opa’s, buren, vrienden of voor wie dan ook.

Dit kan via een trainer/leider of in de kantine! Tracteer iedereen op dit heerlijk koekje in de donkere dagen #jubileumactie

‘FC Groningen on Tour’ bij SCS erg succesvol!

Woensdag 23 oktober is een dag, die op weg naar het jubileumjaar, in het geheugen van vele kinderen zal blijven zitten voorlopig. Fc Groningen on Tour verwelkomde op het sportpark bijna 100 jongens en meisjes die zich hadden opgegeven om te trainen ‘als een prof’. Vanaf 09:30u tot bijna 16:00u maakten zij kennis met de trainingsmethode van Fc Groningen. Hierbij stond het thema ‘Omschakelen als Matusiwa’ centraal. Na de sportlunch is er in de middag in circuitvorm getraind op de verschillende partijvormen. Kortom: één hele dag voetballen! Wat wil je nog meer in de vakantie, een dag zonder de playstation 🙂

Wij kijken terug op een erg geslaagde dag voor alle kinderen, ouders, familieleden en betrokken vrijwilligers. Zonder hen was dit zeker niet gelukt.

Een speciaal bedankje gaat uit naar de (gedisciplineerde) trainers van FC Groningen, Sander van Hoorn voor het initiatief en Jumbo Poststraat Stadskanaal voor het mede mogelijk maken van de sportlunch!

Alle kinderen die de ‘FC Groningen on Tour’ met goed gevolg hadden afgelegd, ontvingen een certificaat en 2 toegangstickets voor de wedstrijd FC Groningen- Willem II op zo.3 november 2019.

 

Stadskanaal O23 doet mee aan de Middeljans Cup

Dit seizoen wordt er weer gestreden in voor een Onder 23 cup. Na de laatste finale van de Onder 22 competitie van de Noordlease Heigro cup, welke 1 keer gewonnen is door de SC wordt er dit jaar gestreden om de Middeljans cup.

SC Stadskanaal gaat dit seizoen strijden met de O23 teams van VV Musselkanaal, VV Nieuw-Buinen en VV SJS. De verenigingen hebben hun handen ineen geslagen om een kleine onderlinge competitie op te starten.

De verenigingen spelen allen 1 keer tegen elkaar en de winnaar krijgt de Middeljans Cup. De verenigingen gaan kijken wie de sterkste elftal hebben onder de 23 jaar.

SC Stadskanaal begint woensdag 23 oktober 2019 met een thuiswedstrijd tegen VV Musselkanaal. Kom jij onze talenten aanmoedigen?

De hele competitie en beker wordt mede mogelijk gemaakt door Middeljans Sport en reclame.

Dames 1 SC Stadskanaal zoekt partner

Dames 1 van SC Stadskanaal zoekt een partner, voor wat betreft de sponsoring. Het zou toch erg mooi zijn deze toppers ook een uniform outfit te kunnen geven.

Lijkt het jou leuk en gun jij dit elftal te zien stralen in trainingspakken en tassen met jouw tekst/bedrijfslogo erop?
Ieder sponsorbedrag wordt gewaardeerd!

Graag komen wij in contact met jou en vragen je vriendelijk te bellen met Sabine 06-42485375 of Olga 06-48921162.

Namens de SCS Dames 1 alvast bedankt voor uw reactie!

René Nijgh toegevoegd aan Jeugd Coördinatie Team

Verheugd zijn wij dat ‘Knoalster’ René Nijgh naast zijn functie als Hoofdtrainer bij zondagclub THOS Beerta, dit seizoen de functie van Jeugdcoördinator JO 15 t/m JO19 op zich wil nemen. Hiermee is de invulling van het Jeugd Coördinatieteam (JCT) voor dit seizoen weer compleet.

René zal het aanspreekpunt zijn voor de trainers, spelers en ouders van JO 15 t/m JO19. Daarnaast zal hij samen met Hoofdtrainer Rick Slor  toekomstige seniorenspelers begeleiden.

Afhankelijk van zijn planning bij zijn huidige werkgever en hoofdtrainersschap bij THOS zal hij (m.n. zaterdagen) vaker rondom de velden te zien zijn.  

Wij wensen René veel plezier en succes toe in het Jubileumseizoen.

Mooie binnenkomer!

Het moge duidelijk zijn dat SC Stadskanaal in dit seizoen het 100-jarig Jubileum zal gaan vieren, en hier zijn we trots op! Mocht je dit even zijn  ‘vergeten’, dan wordt je hieraan bij een bezoek aan Sportpark Pagedal wel herinnerd.

3 Schitterende vlaggen (banners) sieren de entree en duiden erop dat het een bijzonder jaar zal gaan worden, met dank aan onze vrijwilligers en sponsoren. Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten!

Data Boy Nijgh Voetbalschool

Dit jaar bestaat de Boy Nijgh Voetbalschool alweer 10 jaar, een jubileum dus!
In die jaren hebben de verschillende (gediplomeerde) trainers honderden enthousiaste jongens en meiden extra trainingen mogen geven in de Kanaalstreek.

Natuurlijk maar met één doel: om álle kinderen t/m 11 jaar met veel plezier het voetbal te laten beleven. En dat is gelukt! Dit jaar is het alweer 10 jaren geleden dat de eerste training is gegeven en de opkomst is nog iedere week erg goed.

Wil jij ook deelnemen aan de gratis voetbalschool trainingen? Dat kan!
Vanaf zo. 22 september 09:00u ben jij van harte welkom, en staan alle trainers klaar om er een superleuk seizoen van te maken.

Hierbij de data voor het komende najaar 2019. 
Wees welkom bij de Boy Nijgh Voetbalschool. Dit geldt voor iedereen!

Succesvolle Vrijwilligers/ Sponsoravond

Op zaterdag 14 september heeft de jaarlijkse Vrijwilligers/ Sponsor avond weer plaatsgevonden. De organisatie spreekt van een erg leuke en succesvolle avond, die mede door de belangstelling, het gastoptreden van (oud) topsporter Daniëlle Bekkering en de muzikale omlijsting als geslaagd mag worden gezien.

Daniëlle Bekkering sprak over haar periode als topsporter in de wieler/ schaatswereld bijna 100 toegestroomde belangstellenden toe, en legde hierin een verband naar de SC Stadskanaal.
Conclusie was wel dat ze het belang van vrijwilligers en sponsoren onderstreept, in aanloop naar het 100- jarig jubileum in 2020. Samen kom je verder!

Iedereen bedankt voor de komst en we hopen volgend jaar nog meer vrijwilligers en sponsoren te mogen verwelkomen.

SC Stadskanaal verduurzaamt

Vanaf komend seizoen willen wij als SC Stadskanaal bewuster omgaan met het milieu. Algemeen bekend is dat plastic hieraan niet bijdraagt.

Vandaar dat we de duurzame keus hebben gemaakt om de samenwerking met Miko koffie uit te breiden. De kwaliteit van het magisch bakkie blijft hetzelfde, alleen zullen de plastic witte bekers gaan verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen kartonnen bekertjes, die dus minder belastend zijn voor het milieu. 

Kortom:een beter milieu begint bij jezelf!

Hèt Trainingspak SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kleding voor alle jeugdleden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding. Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In goed overleg met onze kledingsponsor én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij ook vanaf het seizoen 2019/2020 weer een mooie ledenprijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Erima (Liga 2.0) trainingspak.

Dit trainingspak is alleen bij ‘De Jonge Sport 2000’ Stadskanaal te bestellen voor €25,= (t/m JO13 maat 164). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom. Voorwaarde is wel natuurlijk dat de logo’s van Multibouw en SC Stadskanaal op dit pak komen (prijs zonder logo Multibouw is €45,=).
Voor de maten vanaf S zal de prijs €32,50 zijn met logo’s (€52,50 zonder logo Multibouw).

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid 10% korting!

Meidenteam SC Stadskanaal zoekt versterking!

Graag zou ik nog een oproepje willen doen. Ben jij een meisje, tussen de 11 t/m 14 jaar en zie je het helemaal zitten met andere leuke meiden in één team te spelen? Meld je dan aan via de site.

We kunnen zeker nog een paar sportieve meiden verwelkomen. Je kunt in het aankomende seizoen natuurlijk ook een paar keer meetrainen om kennis te maken. Tot SC Stadskanaal, ik kijk uit naar jouw komst!

Met sportieve groet, Arnold (trainer MO13)

Gediplomeerde trainers

Inmiddels hebben we weer een gekwalificeerde ‘Pupillentrainer’ erbij. Afgelopen week feliciteerden wij Adriaan Smit met zijn diploma. Deze opleiding is aangeboden door SC Stadskanaal en is behaald door 6 bijeenkomsten bij te wonen.

‘Dit is echt een aanrader voor alle trainers’, aldus een enthousiaste Adriaan!

Dus mocht jij ook deze superleuke cursus willen gaan volgen om de jeugd te trainen? Informeer naar de mogelijkheden bij de Jeugdcommissie.

Jubileumlogo 100-jarige bestaan 2020!

Met trots presenteren wij hierbij het ‘Jubileumlogo’ van SC Stadskanaal, die vanaf het komende nieuwe seizoen overal te zien zal zijn.

Wij hopen dat alle leden, familieleden en supporters het komende seizoen met veel enthousiasme tegemoet zien. Samen kijken we uit om dit jubileum op grootse wijze met jullie te vieren in het weekend van 5 en 6 juni 2020!

Wij danken Publicom Stadskanaal voor het ontwerp.

Hart voor de club!

Met ingang van dit seizoen is er gehoor gegeven aan de wens van vele leden om onze club ‘Rookvrij’ te maken. Met het gegeven dat onze kinderen het recht hebben te kunnen sporten in een omgeving waar niet wordt gerookt of deze kinderen het idee geven dat het ‘normaal’ zou zijn om te roken, zijn we met zijn allen zelfs dit jaar landelijk genomineerd voor de ‘Rookvrije Award’ i.s.m. het KWF.

 

 

 

Als club zijn we hierop (gepast) trots en geven we een erg goed signaal af in de Kanaalstreek. In een club met ambitie past het om vooruit te lopen op de komende jaren. Momenteel wordt er zelfs serieus nagedacht om de gehele vereniging (alle terreinen) rookrij te maken, aangezien een aantal ‘clubmensen’ het bovenstaand besluit niet lijkt te respecteren.

Hierbij het sportieve verzoek om jouw clubhart te laten spreken en elkaar hierop te durven aanspreken.
Op weg naar een prachtig 100-jarig jubileumjaar kunnen we het niet maken de ambities niet waar te maken en ‘onze’ kinderen confronteren met jouw rookgedrag. 

Contractverlenging kledingsponsor Zuidema Sport

Onlangs is het kledingcontract met Zuidema Sport Life Style Stadskanaal verlengd. Dit betekent dat alle leden vanaf JO15 er weer piekfijn uit zullen zien het komende nieuwe seizoen in de herkenbare blauw-wit kleuren.
Alle leden ontvangen bij aanschaf van voetbalkleding en voetbalschoenen 10% korting.