FC Emmen Voetbalclinics

Alle jeugdspelers van SC Stadskanaal tekenen contract bij FC Emmen! (voor één dag)

Lijkt het jou leuk om als een prof te trainen op 12 augustus a.s? Samen met ‘buurclub’ SJS Stadskanaal wordt dit mogelijk gemaakt!
Klik op de flyer voor meer info en geef je op!

Bedankt!

Een bijzonder seizoen komt ten einde na de laatste trainingen. Een seizoen waarin we vele stappen hebben gemaakt. De komende maanden zullen we ons gaan voorbereiden op een mooi ‘nieuw’ Jubileumjaar. Bedankt voor ieders begrip en discipline. Tot gauw! 🔵⚪️

1ste selectie schenkt trainingspoppen

Een gul gebaar van de 1ste selectie, zo aan het einde van het seizoen.
Onlangs meldde een woordvoerder van de selectie dat er 3 trainingspoppen t.b.v. (jeugd)trainingen beschikbaar zullen worden gesteld.
Deze schenking zal worden gefinancierd van het restant uit de spelerspot van het seizoen 2019/2020.

‘Dummy’ trainingspoppen zijn een mooi hulpmiddel bij o.a. pass- en trapvormen, de keepertraining en voor het oefenen van vrije trappen.

Met dit mooie gebaar wil de 1e selectie benadrukken dat de saamhorigheid binnen onze club belangrijk is en dat onze Jeugdafdeling een kweekvijver is voor het 1e elftal, waarin talentjes zich optimaal moeten kunnen ontwikkelen.

Voorlopige indelingen Jeugd seizoen 2020/2021

Beste sportvrienden,

Nu het einde van een bijzonder voetbalseizoen in zicht is, volgt hierbij een compleet overzicht van de nieuwe indelingen van alle Jeugdteams en de spelers.
Je mag geloven dat bij de tot standkoming hiervan met iedere speler rekening is gehouden. Deze voorlopige indeling is erop gericht om iedere speler een platform te bieden om zich/haar verder door te ontwikkelen. Ondanks alle tijd en energie die erin is gestoken om dit te organiseren, is het best mogelijk dat er iets niet helemaal goed zou kunnen staan.

Ook bij de indelingen dienen teams die nu nog niet volledig zijn qua aantallen, er rekening mee te houden dat dit zal worden aangevuld. Voorbeelden hiervan zijn JO11-2 en JO17-3.

Tenslotte zal de visie in het nieuwe seizoen 2020-2021 erop gericht zijn de ontwikkeling van individuele spelers nog beter te volgen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat spelers vanaf de aanvang van het seizoen voldoende mogelijkheden zullen krijgen om aan te sluiten bij ‘selectie’ teams. Andersom zou het dus ook kunnen dat spelers worden gevraagd om in niet- selectieteams te voetballen.
Met deze nieuwe stuctuur krijgt iedere speler de geboden mogelijkheid/kans. De trainers en coördinatoren zullen hierop toezien.

Mochten je toch nog een vraag hebben over de indeling, neem dan gerust contact op met de betreffende Coördinator:
JO8 t/m JO11 Adriaan Smit- 06/13436254
JO12 t/m JO15 Harrie Lutjeboer- 06/14674227
JO16 t/m JO19 Arjan Wubbels- 06/13951283

Wij wensen een ieder een hele goede vakantie en kijken uit naar een nieuw topseizoen!
Met sportieve groet,
Trainers, leiders en het JCT
Indeling 2020 2021

Een lange ‘weg’ te gaan…

Beste clubvrienden,

Nu het seizoen na een bewogen periode naar het einde loopt, is het misschien leuk om het ‘jaar’ nog even onder de loep te nemen. Er is namelijk best veel gebeurd, zowel op- als achter het ‘toneel’. Je vraagt je af wat dan, omdat je er eigenlijk nooit bij hebt stilgestaan?

Zorgdragen voor een goede basis om met plezier te kunnen voetballen. Dit begint bij het zoeken van trainers/leiders,
goede materialen, onderhoud van de velden en eindigt bij een lekkere warm douche

De structuur en de organisatie zo kort en transparant mogelijk proberen te maken. Hierdoor weet je precies bij wie je waarvoor dient te zijn. Dit begint bij de jongste Jeugd en loopt tot aan de Seniorenelftallen. Structuur geeft namelijk duidelijkheid die nodig is om onnodige vragen op te roepen

Vormen van een Jeugdcoördinatieteam (JCT) o.l.v. een Hoofd Jeugd Opleiding, een Jeugdcommissie, een scheidsrechtersteam en een vernieuwd (hoofd) bestuur die samenwerken om het langs de velden zo soepel mogelijk te laten verlopen
Speciale extra trainingen voor Jeugdkeepers

Een team van kantinemedewerkers die flexibel en gastvrij is om voor iedereen klaar te staan

De ‘ochtenddelegatie’ van mannen die wekelijks allerlei klusjes op het Sportpark verrichtten, zoals het lassen en schoonmaken van doelen, onderhoud velden en tribune, verf- was en timmerwerkzaamheden etc.
Het blauwe gevaar, de tribune op veld 1, die inmiddels een veelbesproken belettering (licht volgt) en toepasselijke uitstraling heeft gekregen

Een gevormd Jubileumcommissie die vaak heeft vergaderd om ons 100-jarig Jubileum groot te organiseren

Kom je op het Sportpark, dan word je verwelkomt door een aantal fier wapperende vlaggen en is ons Sportpark geheel rookvrij

Vele sponsoren, leden en vrienden van hebben aangegeven de club te willen sponsoren, in welke vorm ook, richting het Jubileum 2021

Vanaf het nieuwe seizoen komt er in de kantine groot en zichtbaar een ‘Vriendenclub’ wand (er is nog ruimte voor jouw bijdrage)

De doorontwikkeling van een uniek Boy Nijgh Voetbalschool concept, om de jongste leden met voetbal kennis te laten maken

Gaat alles dan perfect? Nee, gelukkig niet, maar we maken sprongen en durven elkaar hierop aan te spreken totdat de oplossing is gevonden. Ook voor het komende nieuwe seizoen zullen we de ingeslagen weg blijven volgen, waarin duidelijkheid, openheid en samenwerken de sleutelwoorden zijn voor een positieve ontwikkeling!

Sinds kort vergelijk ik de weg naar onze parkeerplaats toch een beetje met onze club.
Met dank aan alle vrijwilligers, (oud) leden, sponsoren en supporters zijn we de juiste weg ingeslagen, die zoals je kunt zien af en toe gerepareerd moet worden. Zolang we samen op deze weg blijven en elkaar (durven) scherp houden m.b.t. een gezonde blauw-witte toekomst, hoop ik dat deze weg (Sportparklaan) nog heel lang zal blijven…

een trots bestuurslid

5 juni 2020- Een mooie ‘rare’ dag

Eigenlijk zou ik vandaag geen tijd moeten hebben om achter de computer te zitten en een stuk te schrijven voor onze site. Ik zou druk moeten zijn om de laatste voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk weekend voor onze club en een ieder die haar een warm hart toedraagt.

5 juni 1920 – 5 juni 2020.

Vandaag precies op de dag af 100 jaar geleden hebben een aantal voetbalpioniers uit de Kanaalstreek er voor gezorgd dat wij vandaag met gepaste trots mogen melden dat “onze vereniging” al een eeuw lang bestaat. Een club, zeker voor ons, niet meer weg te denken in de regio. Een club waar velen van ons menig uur doorbrengt of doorgebracht heeft, vele hoogtepunten maar helaas ook dieptepunten heeft meegemaakt, maar waar vooral een ieder zich thuis kan voelen. Jong, oud, voetballers/voetbalsters, trainers, leiders, vrijwilligers en supporters . Voor een ieder heeft onze Sportclub veel te bieden waardoor je je er thuis voelt. Dat wij dit nu zo mogen meemaken hebben we natuurlijk grotendeels te danken aan al die mensen die in het verleden zich op één of andere wijze voor onze vereniging ingezet hebben. Velen van hun mogen dit eeuwfeest helaas niet meer meemaken, maar onze dank naar hun toe is en blijft groot.

Graag hadden we dit vandaag met elkaar willen vieren. Alle voorbereidingen,  gedaan door de Jubileumcommissie, om van dit weekend één groot feest te maken waren getroffen. Een programma dat staat als een huis, voor jong en oud. Maar helaas! Ook voor ons gooide het Covid-19 virus roet in het spreekwoordelijke eten. En hoewel wij, gelukkig, in deze regio lang niet zo erg zijn getroffen als in andere delen van ons land, hebben wij ons natuurlijk ook te houden aan alle door de overheid getroffen maatregelen. En dus geen receptie, Jubileumactiviteiten en feest! Natuurlijk, er zijn veel ergere dingen in het leven dus wil ik hier niet te dramatisch over doen, maar op een dag als vandaag (5-6-2020) vind ik het wel heel jammer dat we dit weekend ons met andere dingen gaan bezighouden dan wat ik enige tijd geleden voor ogen had. En dus zit ik achter de computer en mijmer over wat het had kunnen zijn.

Wat in het vat zit verzuurt niet

Dat het feest nu niet doorgaat betekent niet dat het niet meer zal plaatsvinden. We schuiven alles een jaar door. En volgens een goed Nederlands gezegde is voorpret de leukste pret. Dat betekent dan ook dat we ons met elkaar nog een jaar extra kunnen verheugen op een nog meer tot in de puntjes verzorgd feest. In de komende tijd zal er, o.a. via onze site, meer info volgen m.b.t. het feest in 2021. Tot die tijd hoop ik van ganser harte dat het leven weer mag normaliseren en we weer “gewoon” naar onze Sportclub kunnen gaan en daar alle activiteiten kunnen doen waaraan we zoveel plezier beleven. De trainingen zijn enige weken geleden weer opgestart en je ziet de blijdschap en het enthousiasme bij alle spelers/speelsters en de trainers. Laten we hopen dat we straks na de zomervakantie ook de wedstrijden weer mogen spelen waar dan ook ouders, vrienden en supporters van mee kunnen genieten. Tot die tijd, pas goed op jezelf, elkaar, en laten we er met elkaar voor zorgen dat we de aanwijzingen vanuit de overheid zo goed mogelijk opvolgen zodat we zo snel mogelijk weer normaal gebruik kunnen maken van ons schitterend Sportpark.

Iedereen met een SC Stadskanaal-hart van harte gefeliciteerd met het 100-jarig jubileum, op naar de volgende 100 jaar!!! En toch blijft het voor mij vandaag een mooie, maar rare dag.

Tijbo Jan Ekamper, voorzitter

Jeugd Sport Fonds aanvraag

Te weinig geld om de contributie te betalen?

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Hoe werkt het?

Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend en je hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. Je vindt de contactgegevens van het fonds bij ons in de buurt op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. Je ontvangt zelf geen geld. Heb je ook spullen nodig? Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Let op: voor elk jaar moet een nieuwe aanvraag ingediend worden. Heb je afgelopen jaar gebruik gemaakt van dit fonds en je wilt dit komend seizoen weer doen, meld je dan opnieuw aan.

‘Trots op onze spelers’ presenteert…Emiel Broekman

(klik op foto voor vergroting)

Zwaaien naar Maarten Smit

Vandaag, na de laatste Boy Nijgh voetbalschool training, hebben we Maarten Smit bedankt voor zijn jaren bij SC Stadskanaal.
De blonde speler, die het afgelopen seizoen bij JO-9 speelde, vertrekt met ingang van het komende seizoen naar FC Emmen.

Op gepaste wijze ontving Maarten een oorkonde en een cadeaubon. Wij wensen hem uiteraard heel veel plezier en succes toe.
We blijven je zeker volgen en zien je graag eens terug op Sportpark Pagedal!

de Jeugdcommissie

Welkom bij SC Stadskanaal!

Lang genoeg thuis gezeten of toe aan wat beweging met leeftijdsgenoten? Heb jij ook zin om een frisse start te maken in een nieuw voetbalseizoen? Dan ben jij van harte welkom in een Jeugdteam of seniorenelftal bij SC Stadskanaal!

Voor de jongste generatie is een plek om op een speelse manier in aanraking te komen met voetballen. Ook als je graag op een ander niveau wilt gaan spelen of gaat verhuizen naar (omgeving) Stadskanaal dan zul je je gauw welkom voelen bij onze club. Een club waar ieders mening telt, een open sportcultuur heerst en iedereen bijdraagt aan het clubgevoel!

Weet je het nog niet helemaal zeker, dan kan je t/m 19 juni a.s. alvast meetrainen bij de voorlopige indelingen voor het seizoen 2020-2021. Alle trainingen zullen worden geleid door enthousiaste en gekwalificeerde trainers.

SC Stadskanaal is een grote voetbalvereniging, spelend in de kleuren blauw/wit, gelegen in een bosrijke omgeving in de Kanaalstreek, met een rijke clubhistorie sinds de oprichting in 1920. Met bijna 600 leden en 29 teams zijn wij een ambitieuze vereniging die tevens een sociale functie wil bekleden voor jong en oud, heren en dames, voor zowel prestatieve als sportieve teams. In ons 100-jarig Jubileumjaar streven we ernaar een transparante en gestructureerde organisatie te zijn. Kortom een club waar iedereen van harte welkom is!

Aanmelden voor een training? Dat kan altijd via hjo@scstadskanaal.nl of lid worden via de site.

Uniek in de regio: Video Analyse systeem

Trots zijn wij te kunnen bevestigen dat SC Stadskanaal, in het nieuwe seizoen, als één van de eerste clubs in Noord Nederland gaat werken met een videoanalyse systeem. Het systeem bestaat uit een eenvoudig te monteren mast en camera, is licht in gewicht, in een tas mee te nemen en is heel simpel te installeren bij ieder veld in slechts 3 minuten.

Talentontwikkeling vraagt om scherpte en aandacht op elk detail, elke dag beter willen worden. Innovatieve en gebruiksvriendelijke beeldregistratie maakt het mogelijk om trainingen, teamoefeningen en uiteraard sportwedstrijden te registreren en daarna te analyseren. Altijd bovenop de sport en uiteraard uit liefde voor de sport.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens en na een wedstrijd te taggen. Dit biedt de mogelijkheid snel de getagde beelden per speler of spelsituatie terug te kijken in staf- of teamverband.

Met de aanschaf van dit videoanalyse systeem zijn wij ervan overtuigd een goede en vooruitstrevende investering te doen. Het zal ons helpen de Jeugdopleiding (en mogelijke senioren) van SC Stadskanaal naar een nog hoger niveau te tillen, omdat wij zowel spelers individueel als teams nog beter kunnen ontwikkelen.

Mocht jij meer willen weten alvast over de ervaringen en werkwijze van andere verenigingen?
Kijk dan op Sportsview.nl

Geef je op voor het Voetbalvaardighedencircuit

Ben jij helemaal gek van voetbal, ben jij een jongen of meisje en heb jij zin om je vaardigheden te verbeteren?
De activiteit zal uit meerdere onderdelen bestaan waarin jij je skills kan laten zien. Ben jij de vrijetrappenspecialist, razendsnel als Cristiano Ronaldo of kun je dribbelen als Lionel Messi of Lieke Martens? Meld je dan gauw aan voor deze topactiviteit!

Wanneer: zaterdag 6 juni 2020  

Voor wie:  kinderen t/m 9 jaar- 10:00 uur tot 12:00 uur
                  kinderen van 10 t/m 12 jaar- 13:00 uur tot 15:00 uur

Inschrijving:

Klik HIER om je gelijk aan te melden, met daarin je naam én leeftijd of stuur een bericht via de Facebook pagina van de ‘Boy Nijgh voetbalschool‘ met dezelfde gegevens.

 

Inschrijven voor het voor het voetbalvaardighedencircuit op zaterdag 6 juni kan tot uiterlijk 30 mei a.s. maar VOL=VOL!
Deze activiteit is ook toegankelijk voor niet leden van SC Stadskanaal, maar leden van de club én trouwe bezoekers van de voetbalschool krijgen wel voorrang als we het maximaal aantal deelnemers van 50 per leeftijdscategorie hebben bereikt.

Uiteraard is deze activiteit zoals jullie van ons gewend zijn geheel gratis en staat onder leiding van gediplomeerde trainers!

Tot slot goed om aan te geven dat wij ons vanzelfsprekend houden aan het protocol ‘verantwoord sporten’ en aan de richtlijnen van het RIVM. (Groot)ouders en verzorgers zijn helaas niet welkom op het sportpark. De organisatie zal echter wel foto’s maken, waardoor iedereen weer een beetje kan meegenieten!

Jeugdtrainers gezocht!

Sportclub Stadskanaal is een grote voetbalvereniging in de Kanaalstreek, met een rijke clubhistorie sinds de oprichting in 1920. Met bijna 600 leden en 29 teams zijn wij een ambitieuze vereniging die tevens een sociale functie wil bekleden voor jong en oud, voor zowel prestatieve als sportieve teams. Kortom een club waar iedereen van harte welkom is!

Sportclub Stadskanaal streeft ernaar om met deze jeugd op een zo hoog mogelijk niveau te presteren waarbij de ontwikkeling van het individu en team voorop staat. Om deze ontwikkeling vorm te geven zijn wij op zoek naar gemotiveerde/ enthousiaste trainers (en leiders) die behalve trainingen kunnen verzorgen ook de teams op wedstrijddagen willen begeleiden en coachen in het nieuwe seizoen 2020-2021. Trainers/ leiders die willen werken in de jeugdafdeling JO8 t/m JO19 kunnen rekenen op de ondersteuning van ons enthousiast team bestaande uit een Hoofd Jeugd Opleiding, coördinatoren en jeugdcommissie. Ervaring is een pré, maar zeker geen must. Uiteraard is SC Stadskanaal bereid te investeren in mogelijke opleidingen en ontvang je een passende onkostenvergoeding.

Ben jij die enthousiaste trainer/leider die het leuk een bijdrage te leveren aan het plezier, en dus de ontwikkeling van spelers? Neem dan gerust contact op met René Nijgh (HJO) via hjo@scstadskanaal.nl

We kijken uit naar jouw reactie, om er samen in ons 100- jarig Jubileumjaar een onvergetelijk seizoen van te maken!

JCT SC Stadskanaal

Dé laatste loot(d)jes!

Komende zaterdag 23 mei is dan dé trekking van de Jubileumverloting. Met dank aan alle verkopers, vrijwilligers, leden, vrienden en de Jubileumcommissie is de missie bijna volbracht. ‘Er is veel werk verzet in de huidige periode, waarin het lastig bleek om alle administratie  zomaar even op het veld terug te ontvangen’, aldus een trotse ‘chef’ Jubileumverloting Jos Roossien.

Inmiddels is 92% van de loten verkocht, maar mocht jij onverhoopt nog geen lot hebben gekocht, maar wel voor €5,= nog kans maken op de mooie geldprijzen, neem dan ook z.s.m. contact op met Jos Roossien via de hotline 06-13707006.

Mocht je nog een boekje of loten onverkocht in je bezit hebben, zet dan ook nog even je beste beentje voor en ga voor de uitverkoop!
Fijn om te weten dat een deel van (ook jouw) Jubileumfeest ten goede komt aan de club!

Steun onze sponsoren!

Inmiddels zijn de eerste Jeugdtrainingen met succes verlopen, kunnen we wel stellen. Groot compliment aan de spelers, ouders, vrijwilligers en uiteraard de trainers, die met enige aanpassingen en discipline er mede voor hebben gezorgd dat SC Stadskanaal de afgelopen week in het Dagblad van het Noorden en op de social media mooi in het ‘zonnetje’ is gezet. Leuke reclame voor ons cluppie uit de Kanaalstreek!

Juist in deze moeilijke en onzekere tijd realiseren we ons dat we als vereniging/team de krachten moeten bundelen, en wordt er achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe seizoen goed te gaan beginnen, op weg naar de viering van ons 100- jarig Jubileum. Wat een mooi vooruitzicht!

Mede door een kleine financiële tegemoetkoming vanuit de overheid kunnen wij de schade een beetje beperken, maar je zou maar ondernemer zijn die door de crisis zijn/haar bedrijf in elkaar ziet zakken door alle maatregelen. Daarom is het goed hierbij ook even aandacht te geven aan alle sponsoren van onze club!

Steun onze sponsoren door, indien mogelijk, bij hen te kopen. Een mooi gebaar naar hen, om te laten zien dat de samenwerking en steun wederzijds is!

Sponsoren SC Stadskanaal

Met sportieve groet, blijf gezond en hopelijk tot gauw!
Bestuur SC Stadskanaal
#jekrijgtwatjegeeft

Tribune als blikvanger SC Stadskanaal!

Psychologische overwinning?

Zeg eens eerlijk; je speelt volgend seizoen uit tegen SC Stadskanaal en je rijdt naar Sportpark Pagedal in Stadskanaal. Als speler ken je dan vast het gevoel dat je onderweg in de auto of bus al bezig bent met de wedstrijd, hoe het veld eruit ziet en hoe goed de tegenstander wel of niet zal zijn. Hoe dichterbij het sportpark, hoe meer je er mee bezig bent.

Dan hebben we vanaf heden een trots nieuwtje! Rijdende op de schitterend beboste Sportparklaan doemt aan de linkerzijde ineens een blikvanger, geheel in de kleur van onze SC, verlichte achterkant van de tribune op, die de naam en het logo draagt van onze club! Heb je als tegenstander dan een parkeerplaats gevonden en je richting de entree loopt met de drie wapperende Jubileumvlaggen, dan moet je wel van goede huize komen om nog met 3 punten ons Sportpark te verlaten. 

Wanneer later dit jaar ook nog de oprijlaan aangepakt wordt met grastegels aan beide zijden, ben je toch een beetje trots op je club, nietwaar? Laten we samen deze trots uitstralen en zuinig zijn op ons mooi Sportpark! (klik voor vergroting op de onderstaande foto’s)

Mooie teamprestatie JO10-1

Omdat het seizoen voor de Jeugd naar het einde is gelopen, hebben de trainers en spelers van JO10-1 gemeend een filmpje te maken met hierin alle toppers aan de bal. Hierin valt te zien hoe leuk het seizoen met vele (persoonlijke) hoogtepunten is geweest.

Bedankt hiervoor trainers Theo en Hajo en iedereen succes volgend seizoen!

Kijk hier het filmpje via Facebook.

JO13-1 trapt de bal ‘Round the World’

Ook SC Stadskanaal JO13-1 laat in dit filmpje zien dat de ‘verbinding’ aan de voet ligt. Niets aan de ‘hand’ dus in deze Corona periode. Blijf gezond! #aroundtheworld

Alle jongens, meiden en trainers werkten mee de ‘bal met het Coronavirus’ de wereld uit te trappen. Alleen bij trainer Hans moest er een glaszetter aan te pas komen (klik op de foto). Ook benieuwd? Klik hier om het filmpje te bekijken.

Corona-virus en SC Stadskanaal (update)


Beste leden en donateurs,

Nu het Covid-19 virus het maatschappelijk en sportief leven ons allen langer in de greep houdt dan voorzien en gehoopt, heeft het bestuur en een aantal genodigden deze week in een ‘spoed’ overleg de volgende belangrijke onderwerpen besproken, die voor onze vereniging aan de orde zijn.

* Ons Sportpark zal tot en met 28 april gesloten zijn tot nadere berichtgeving van de KNVB en het RIVM. Dit houdt dus in dat alle trainingen, wedstrijden, geplande activiteiten zoals Pub-quiz, vergaderingen, klaverjassen etc. zijn afgelast.

* Met het oog op de door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.
Voor meer info verwijzen wij naar de site van de KNVB (https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/)

* Evenementen en geplande feesten zijn niet toegestaan tot 1 juni. Hiermee komt het geplande Jubileumfeest van 5/6 juni (en het Jubileumtoernooi van 20/21 juni) aardig dichtbij.
In afwachting op de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de Overheid en de gevolgen hiervan, is besloten een definitief besluit te nemen over het wel of niet doorgaan, op 23 april. Vanaf die dag zou het voor de Jubileumcommissie nog goed mogelijk zijn de laatste puntjes op de i te zetten.

* SC Stadskanaal zal alle leden en donateurs voor de 4de periode van dit lopende seizoen tegemoetkomen in de contributie. Omdat een aantal vaste kosten voor de club wel betaald dienen te worden (KNVB, Energie, Tv abonnement, huur velden, assurantiën en de beraamde aanschaf materialen voor aanvang nieuwe seizoen), zal er 50% korting worden verleend bij de inning van eind april. Het Bestuur meent hiermee, in de bizarre tijden van de huidige periode, een goed signaal af te geven.

Samen zullen we ons er doorheen moeten slaan en rekenen wij op ieders begrip!

 

 

Blijven bewegen!

Tijdens de huidige- en komende bijzondere onzekere periode is het van belang te blijven bewegen en je conditie op peil te houden. Omdat er t/m 6 april niet gesport zal worden op ons Sportpark (of bij andere verenigingen), hierbij een spontane aanbieding, exclusief voor onze leden, van één van onze sponsoren.

Mocht je toch een beetje in beweging willen blijven en je een paar sportieve hardloopschoenen wil scoren, dan ontvang je maarliefst 20% korting bij Sport 2000 Stadskanaal. Wacht niet te lang en zet jezelf in beweging!