Talenten gescout


Dat de jeugd van SC Stadskanaal zich goed ontwikkelt, is de afgelopen weken weer zichtbaar geworden.
Naast het plezier in het spelletje dat wekelijks langs de velden zichtbaar is, zijn een aantal spelers positief opgevallen door de scouts van FC Groningen en FC Emmen.

Zo trainen Bart Luten en Maarten Smit al enige tijd bij de FC Groningen voetbalschool, en mogen Björn Boon en Thom Mooibroek zelfs verlengen bij FC Groningen. Ook Lieke Gennissen traint al geruime tijd met de meiden van de KNVB.

Complimenten aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd en de felicitaties naar de spelers!

Leuke trainers/leiders gezocht

Voor het seizoen 2019-2020 zijn onze stervoetballers/sters nog op zoek naar leuke, enthousiaste trainers/ leiders.
Ben jij die vader of moeder die wekelijks vol enthousiasme zijn/haar zoon /dochter staat aan te moedigen langs de lijn, of de gekwalificeerde trainer?
Denk je dat jij het plezier en het spelletje ook goed kunt overbrengen aan enthousiaste en leergierige voetballers/sters? Dan komen we graag in contact met jou.

SC Stadskanaal is een gezellige vereniging, die in 2020 zijn 100-jarig jubileum zal gaan vieren, waar iedereen met een ‘blauw hart’ in zijn waarde wordt gelaten. Of het nu gaat om de prestatie, vriendschap of gezelligheid, er zijn nog verschillende teams/ elftallen op zoek naar JOU. 

Het zou gaan om het geven van 2 trainingen per week op een goed onderhouden sportcomplex met faciliteiten, en eventueel het coachen op de zaterdag.

SC Stadskanaal biedt jou:
– een marktconforme onkostenvergoeding
– mogelijkheden zich als trainer/ leider te ontwikkelen d.m.v. cursussen en praktijk
– een mooie mogelijkheid te werken bij een gezonde, groeiende voetbalclub in de Kanaalstreek
– leuke collega trainers met dezelfde passie

We zien jouw bericht graag tegemoet om de mogelijkheden te bespreken via het mailadres jeugdcommissie@scstadskanaal.nl

Dames SC Stadskanaal zoekt jou!

Vind jij voetbal ook zo leuk en heb je er zin in om samen met andere enthousiaste dames wekelijks te sporten?
Kom dan gezellig eens met ons meetrainen op maandagen (20:15-21:15u) of woensdagen (19:30-20:30u) en word misschien onze nieuwe voetbalvriendin.

De prestaties zijn niet het aller belangrijkste, maar wel leuk te weten dat het damesteam in Januari nog een podiumplaats pakte op een toernooi. Je bent van harte welkom!

Opbrengst Poiesz Jeugd Sponsor actie 2019

Tijdens de Jeugd Sponsor Actie van 11 februari t/m 7 april a.s. hebben vele leden en supporters zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten verzameld, om hier sponsorgeld voor onze vereniging mee op te halen. Want hoe meer sponsormunten, hoe meer sponsorgeld. 

Feestavond
Inmiddels heeft de uitreiking plaatsgevonden op een mooie locatie bij de Friese supermarktketen, en is er maarliefst een bedrag van €1.123,= opgehaald met deze leuke actie!

 

Wij willen echt iedereen bedanken voor de inzet die hiervoor is geleverd!
Het bedrag zal (wordt nog bekend gemaakt) besteed worden aan een project voor de jeugd.

Boy Nijgh Voetbalschool

Dit jaar bestaat de Boy Nijgh Voetbalschool al weer 10 jaar, een jubileum dus!
In die jaren hebben de verschillende (gediplomeerde) trainers honderden enthousiaste jongens en meiden extra trainingen mogen geven in de Kanaalstreek.

Natuurlijk maar met één doel: om álle kinderen t/m 11 jaar met veel plezier het voetbal te laten beleven. En dat is gelukt! Dit jaar is het alweer 10 jaren geleden dat de eerste training is gegeven en de opkomst is nog iedere week erg goed.

Wil jij ook deelnemen aan de gratis voetbalschool trainingen? Dat kan!
Vanaf zo. 24 maart 09:00u ben jij van harte welkom, en staan alle trainers klaar om er een superleuk seizoen van te maken.

Hierbij de data voor het komende voorjaar 2019. 
Wees welkom bij de Boy Nijgh Voetbalschool!

3 mei Keepersdag

Op vrijdag 3 mei wordt alweer voor de 5e keer de keepersdag van de Boy Nijgh Voetbalschool georganiseerd op ons Sportpark.

Aanmelden kan tot 29 april bij Stoffer Bakker door te mailen naar stofferbakker@ziggo.nl. Let op: Vol=Vol!

Award Rookvrije Generatie!

Ondanks jouw stem en enthousiasme is het helaas net niet gelukt om bij de 3 best genomineerde verenigingen te komen, in de strijd om de ‘Rookvrije Generatie Award’. Wellicht een andere keer, maar zeker bedankt voor het delen en stemmen.

Opbrengst Rabo Clubkas Campagne 2019

 

Op dinsdag 26 maart is de Rabo Clubkascampagne feestelijk afgesloten in Cultuurhuis De Klinker te Winschoten. Onder het toeziend oog van 2 afgevaardigden ontving SC Stadskanaal maarliefst een bedrag van € 1.368,05. Een fantastisch resultaat die is behaald door jullie stem via de Rabobank.

Ontzettend bedankt voor jouw enthousiasme en steun. Waar het bedrag voor de jeugd aan zal worden besteed zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Hèt Trainingspak SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kleding voor alle jeugdleden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding.
Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In overleg met onze kledingsponsor én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij een scherpe prijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Hummel (Elite Clubline) trainingspak. Dit trainingspak is alléén bij Zuidema Sport Stadskanaal te bestellen voor slechts €24,= (t/m JO15). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom.

De kosten voor de bedrukking van het clublogo zal voor rekening van SC Stadskanaal zijn. Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

 

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid tevens 10% korting!

 

AVG regelement zichtbaar

Bij de ingang van het Sportpark is het bijgaande bordje te zien.

Hiermee denken wij als SC Stadskanaal tegemoet te komen aan de regels met betrekking tot de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

 

 

 

 

 

 

‘Held’ van de ‘Rookvrije Generatie (met foto’s)

Maandagavond 10 september 2018 zal de boeken ingaan als dé dag dat SC Stadskanaal het startsein heeft gegeven voor een ‘Rookvrije Generatie’. Omringd door ruim 100 voetballers/sters, ouders en begeleiding kreeg René Becker uit handen van ‘mystery guest’ en held van vele SC spelers Glenn Bijl de officiële borden aangereikt. Deze borden zijn vervolgens op de meest zichtbare plaatsen op het sportpark bevestigd en hiermee geeft SC Stadskanaal gehoor aan de wens van een groot aantal leden om onze vereniging zo goed als ‘rookvrij’ te maken. 

 

Met dit signaal hoopt SC Stadskanaal dat meerdere clubs uit de Kanaalstreek zullen volgen om op deze manier te onderstrepen dat sporten en roken gewoon niet bij elkaar passen. Wat zeker zal helpen is dat de achterliggende gedachte en het enthousiasme van alle aanwezigen zijn vastgelegd door Paul Abrahams van de ‘Kanaalstreek’ en dit te lezen zal zijn in de wekelijkse editie van de veelgelezen krant.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog gerookt op de sportvereniging, terwijl veel kinderen een groot deel van hun tijd daar doorbrengen.

(Aan de achterzijde van de kantine is het nog wel toegestaan te roken, al is het de vraag hoe lang dit nog nodig zal zijn).

Foto’s Paul Abrahams