JO11-2 najaarskampioen

Op 8 december is ook JO11-2, onder leiding van trainers John Toorn en Owen Buirs, door de wedstrijd te winnen tegen Rolder Boys 11-1 met 8-0, najaarskampioen geworden!

Wij feliciteren de spelers en de begeleiding met dit succes en wensen ze veel plezier en succes in de nieuwe indeling in 2019.

Bert Eling weer terug op het voetbalveld

Zondag 2 december is onze voetbalmaat en sponsor Bert Eling voor het eerst weer op het voetbalveld geweest na een zware operatie. Hij is door zowel Valthermond als Stadskanaal verwelkomt op het sportpark, de scheidsrechter heeft halverwege de eerste helft het spel stil gelegd. Bert is zowel door de spelers van Valthermond en Stadskanaal in het zonnetje gezet met een ingelijst voetbalshirt met zijn bedrijfslogo en een elftalfoto van zijn oud voetbalcollega’s van Valthermond. Verder willen wij Bert zijn gezin, ouders en zijn zus bedanken dat ze allen aanwezig waren en wensen hun alle goeds voor de toekomst!

Sinterklaas bezoekt SCS

Ook dit jaar heeft de goede Sint en zijn pieten onze club weer kunnen vinden waardoor vele (jonge) leden een leuke avond hebben beleefd. Handige pieten hebben zelfs nog een aantal trucs laten zien die we de komende weken misschien wel op het veld gaan terugzien.

Naar verluidt zijn er geen stoute kinderen meegenomen naar Spanje waardoor we het lopende seizoen met frisse moed tegemoet kunnen zien.

De Sint zelf heeft aangegeven dat een bezoek aan SC Stadskanaal er één is waar hij ieder jaar met smart naar uitkijkt.

Wijziging Hoofdbestuur

 

Na jaren trouw zijn werkzaamheden uitstekend te hebben gedaan, zal Heike Boekhoudt per 1 januari 2019 officieel zijn functie van penningmeester overdragen aan Roelof Moek.
Deze wijziging heeft, onlangs op de bijzondere ledenvergadering, de goedkeuring ontvangen van de aanwezige leden.

Heike heeft een enorme bijdrage geleverd aan de gezonde financiële situatie waar onze club zich momenteel in begeeft, en we zijn hem daar erg dankbaar voor.

Roelof is vanaf zijn jeugdjaren als speler actief bij de SC Stadskanaal (momenteel 3e elftal) en is bereid gevonden nu als bestuurslid zitting te nemen. Wij wensen Roelof veel succes en plezier in het hoofdbestuur.

Hiermee heeft de tweede ‘verjonging’ binnen de gelederen van het hoofdbestuur plaatsgevonden. Naast Roelof Moek is eerder dit seizoen ook René Becker toegetreden.

 

JO12-1 is de 1-ste najaarskampioen SC Stadskanaal

Inmiddels zijn de eerste kampioenen bekend bij onze club. Nadat directe concurrent Fc Klazienaveen verloor van Fc Assen is JO12-1 al zeker van hun najaarstitel. Op 15 december speelt de formatie van trainers Jarno Ruiters en Rick Arends nog wel de laatste wedstrijd in en tegen Klazienaveen, maar feitelijk is de uitslag niet meer van belang.

Aansluitend zal op deze dag het verdiende kampioenschap in de kantine gepast worden gevierd, nadat er een ere-ronde door Stadskanaal is gemaakt op de ‘platte’ bus.

Namens SC Stadskanaal feliciteren wij de trainers, spelers en de fanatieke supporters! 

Samenwerking SC Stadskanaal/ Runners

De afgelopen maanden is er gekeken óf, en op welke manier we elkaar als club zouden kunnen versterken. Na overleg met het bestuur van de Runners is het idee ontstaan om alle jeugdleden t/m JO13 in de winterstop een coördinatie/ conditie/ krachttraining aan te bieden. Dit zou niet zomaar een saaie looptraining worden, maar een écht leuke manier om nog sterker aan de 2de seizoenshelft van de competitie te beginnen.

Doordat vrijwel al onze jeugdteams hieraan mee zouden doen, is er een tekort ontstaan aan ervaren/ gediplomeerde trainers bij de Runners. Helaas hebben we hierom deze mooie manier van samenwerking voor dit seizoen op de lange baan moeten schuiven.

Wél worden alle jeugdtrainers binnenkort benaderd voor een andere activiteit, waarbij alle teams in de winterstop van harte welkom zijn!

Multibouw B.V. nieuwe sponsor trainingspakken

Met ingang van dit seizoen is onze club erg blij te melden, dat met Multibouw Stadskanaal B.V. een overeenkomst is gesloten met betrekking tot het bestellen van een heus SC Stadskanaal trainingspak.

Alle jeugdleden die een trainingspak willen aanschaffen, kunnen dit alleen bij mede sponsoren Klok Sport (JO8 t/m JO13) of Zuidema Sport (vanaf JO13) zélf regelen. Per trainingspak zal Multibouw Stadskanaal B.V. een grote bijdrage doen in de kosten, waardoor jeugdleden t/m maat 164 al voor €24,= (vanaf maat S € 29,=) een broek en jasje kunnen aanschaffen.
Voorwaarde is wel dat dit pak bij de wedstrijden dient te worden gedragen. Toegestaan is dat er ook in mag worden getraind.

Hierdoor denkt de club alle leden (en ouders) tegemoet te kunnen komen, om voor een scherpe prijs een kwalitatief Hummel outfit te kunnen scoren. Multibouw Stadskanaal B.V. bedankt voor het bijdragen aan de uniformiteit van onze club!

Tess zoekt pleegvader

Pleegouder gezocht

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in de provincie Groningen zo’n 500 pleegkinderen.  Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. In Groningen werken vier pleegzorgorganisaties: Elker, Leger des Heils, Timon en William Schrikker Pleegzorg. Zij werken samen om er voor te zorgen dat ieder kind een fijn plekje kan krijgen in een pleeggezin. Soms is het lastig om voor iedereen een geschikte plek te vinden. Daarom zijn de pleegzorgorganisaties hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen.

Kom jij Tess aanmoedigen?

SC Stadskanaal helpt mee in deze zoektocht. Tijdens de Week van de Pleegzorg (31 oktober – 7 november) hangt er een spandoek langs het sportveld waarin we volwassenen oproepen om pleegouder te worden zodat Tess ook aangemoedigd wordt langs het veld.

Meer weten?
Wil je meer weten over pleegzorg en wat jij kunt betekenen voor een kind die (tijdelijk) niet bij zijn/haar ouders kan wonen? Kom dan naar de vrijblijvend informatieavond op 12 november, 20.00 uur, Raadhuisplein 5 in Veendam. Meer informatie en aanmelden:

Hèt Trainingspak SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kleding voor alle leden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding.
Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In overleg met onze kledingsponsoren én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij een scherpe prijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Hummel (Elite Clubline) trainingspak. Dit trainingspak is alleen bij Sport-inn Klok Sport/ Zuidema Sport Stadskanaal te bestellen voor slechts €24,= (t/m maat 164) en € 29,= (vanaf maat S). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom.

De kosten voor de bedrukking van het clublogo zal voor rekening van SC Stadskanaal zijn. Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid tevens 10% korting!

 

Mededeling JCT over de Carrouseltraining

Toelichting Carrouseltraining:

Dit jaar is er bewust voor gekozen om de leeftijdsgroepen op dezelfde avond en dezelfde tijd te laten trainen. Voordeel hiervan is dat overleg ter plekke kan, en dat na de laatste training (woensdag of donderdag) de trainer weet wie afwezig is voor zaterdag, zodat het één en ander geregeld kan worden en er gevoetbald wordt. Goed gevolg hiervan is dat er niet afgezegd hoeft te worden voor de wedstrijd, en ‘sneue’ koppies kunnen worden voorkomen. Hoofdreden is echter de carrouseltraining.

In het verleden is gebleken dat er vraag is naar oefenstof voor beginnende trainers en/of vrijwilligers (ouders). Ook de manier waarop te trainen vereist toch enig fingerspitzengefühl. Het makkelijkste voor de jongste jeugd is volgens het aloude recept, praatje, plaatje, daadje.

Je komt echter eerst tot een praatje nadat je informatie uit de wedstrijd haalt. Dit kunnen zowel goede als minder goede dingen zijn. Voor de nieuwkomers is het eerst zaak om baas over de bal te worden. Dit gebeurt veelal eerst door te dribbelen en het stoppen van de bal. Wanneer dit goed gaat komt het (af)kappen en draaien om de hoek kijken. Van dribbelen naar drijven, het plaatsen van de bal, (standbeen goed naast de bal, binnenkant, buitenkant en de wreeftrap) wordt ook uitgebreid getraind. De te volgen methodiek; de oefening uitleggen (in sommige gevallen voordoen), aan de gang brengen, kijken of deze oefening begrepen wordt om vervolgens door even stil te staan (niet te vaak) verbetering aan te brengen. Dit kan zowel met pass- en trapvorm, positiespel, partijvorm etc.

Wij zijn van mening dat dit alles beter tot zijn recht komt, middels goede oefenvormen die bij de leeftijd passend is. Wij als JCT ( Jeugd Coördinatie Team) hebben daarom besloten dit onder te brengen in de zgn. carrouseltraining om zodoende een betere ontwikkeling van spelers, keepers en trainers te creëren. Voor de spelers zijn het snel herkenbare oefeningen, en kunnen wij ze beter maken in dezelfde training of de carrouseltraining die daarop volgt. De speler weet immers wat er komt en wil zich vaak zelf al verbeteren.

Een bijkomend voordeel is dat wat er nu vaak niet goed gaat bij de al wat ‘oudere jeugd’, (vanaf de 11-tallen) te denken valt bijvoorbeeld aan het aannemen en verwerken van de bal en het opbouwen van achteruit, wij dat nu kunnen trainen en ook regelmatig  gaan evalueren. In de toekomst zullen, naar wij hopen, selectieteams op het niveau blijven waar ze nu zijn. Het mooiste is dat dit alles zijn vruchten afwerpt en deze teams op een nog hoger niveau kunnen spelen. Voorts zal er ook in lagere elftallen verbetering zichtbaar moeten zijn.

Tot zover een kort verslag van het JCT team.
Graag horen wij van u wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn. Wij zullen zoveel mogelijk proberen alles in goede banen te leiden tot ieders tevredenheid.

Sportgroet,

Adriaan Smit (coördinator JO-8 t/m JO-10), Tonny Boon (coördinator JO-11 t/m JO-13), Martin Schuiling (coördinator JO-15 t/m JO-19), Stoffer Bakker (coördinator keepers)

AVG regelement zichtbaar

Bij de ingang van het Sportpark is het bijgaande bordje te zien.

Hiermee denken wij als SC Stadskanaal tegemoet te komen aan de regels met betrekking tot de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

 

 

 

 

 

 

Stagiaires stellen zich voor

Ieder jaar zijn er een aantal stagiaires die zich hierbij graag even willen voorstellen:

Mijn naam is Matthijs Kor, ben 16 jaar oud en voor mijn opleiding sport en bewegen mag ik stage lopen bij SC Stadskanaal.
Ik heb zelf 7 jaar lang bij Stadskanaal gevoetbald en ik vind het super leuk om nu onder begeleiding een team zelf te mogen coachen!

Dit jaar zal ik aansluiten bij JO15-3.

 

 

 

 

Mijn naam is Dennis Vijfschaft, 17 jaar oud en woon in Buinerveen.
Ik zit op het Alfa College (Sport&Bewegen) te Groningen. Ik voetbal zelf bij SC Stadskanaal JO19-1.

Dit jaar loop ik stage bij JO13-1.

 

 

 

 

Mijn naam is Nick Luikens en ben 19 jaar oud. Samen met Bert Kremer ben ik de trainer van JO12-2.
Zelf zit ik niet meer op voetbal, maar heb dit wel 9 jaren gedaan.

Ik ben ook scheidsrechter geweest bij SC Stadskanaal.

 

 

 

 

 

Wij wensen bovenstaande mannen veel plezier en leermomenten het komende seizoen!

Dé mooiste baan bij SC Stadskanaal

Wil JIJ de mooiste baan van SC Stadskanaal?

SC Stadskanaal is een gezonde, bruisende club met een rijke historie, die op zoek is naar enthousiaste mensen met frisse ideeën en een ‘blauw’ hart.
Heb jij altijd al iets willen betekenen hierin?

Wij zoeken:

– leden die samen het 100-jarig jubileumfeest (2020) willen voorbereiden en uitwerken

– Jij zou iets anders willen doen voor SCS?

Reageer graag via mail op info@scstadskanaal.nl
We zien je reactie graag tegemoet. Welkom bij SC Stadskanaal!

Voetbalschoenen en kleding nodig?

SC Stadskanaal is een gezonde, groeiende club die er naar streeft, ongeacht geslacht, nationaliteit of afkomst er voor écht iedereen te willen zijn. Dit geldt zowel op het sportieve, maar ook op het maatschappelijk vlak. Ideaal zou het zijn een hechte club te creëren waarin iedereen elkaar respecteert en naar elkaar omkijkt.

Binnen de gelederen van SC Stadskanaal is de behoefte ontstaan om een ‘vraag&aanbod‘ rubriek aan te maken, en dus..Zoek jij nog een paar (gebruikte) schoenen of andere voetbalkleding? Meldt het in deze rubriek en wij zorgen dat je in contact gebracht wordt met iemand die jou kan helpen.

Andersom kan natuurlijk ook. Zijn jouw schoenen of kleding te klein geworden? Meldt het in deze rubriek en hopelijk krijgen deze een nieuwe bestemming.
Zo helpen we elkaar en liggen er geen schoenen en/of kleding in een kast ergens ongebruikt in het donker te wachten!

‘Held’ van de ‘Rookvrije Generatie (met foto’s)

Maandagavond 10 september 2018 zal de boeken ingaan als dé dag dat SC Stadskanaal het startsein heeft gegeven voor een ‘Rookvrije Generatie’. Omringd door ruim 100 voetballers/sters, ouders en begeleiding kreeg René Becker uit handen van ‘mystery guest’ en held van vele SC spelers Glenn Bijl de officiële borden aangereikt. Deze borden zijn vervolgens op de meest zichtbare plaatsen op het sportpark bevestigd en hiermee geeft SC Stadskanaal gehoor aan de wens van een groot aantal leden om onze vereniging zo goed als ‘rookvrij’ te maken. 

 

Met dit signaal hoopt SC Stadskanaal dat meerdere clubs uit de Kanaalstreek zullen volgen om op deze manier te onderstrepen dat sporten en roken gewoon niet bij elkaar passen. Wat zeker zal helpen is dat de achterliggende gedachte en het enthousiasme van alle aanwezigen zijn vastgelegd door Paul Abrahams van de ‘Kanaalstreek’ en dit te lezen zal zijn in de wekelijkse editie van de veelgelezen krant.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog gerookt op de sportvereniging, terwijl veel kinderen een groot deel van hun tijd daar doorbrengen.

(Aan de achterzijde van de kantine is het nog wel toegestaan te roken, al is het de vraag hoe lang dit nog nodig zal zijn).

Foto’s Paul Abrahams

Trainers en begeleiding SCS worden beroemd

Met ingang van het nieuwe seizoen 2018- 2019 zullen alle jeugdtrainers en begeleiders op de velden duidelijk herkenbaar zijn.

Met dank aan de Rabo Clubkas Campagne en andere sponsorinkomsten zullen zij voorzien worden van een polo en bijpassende jas. Voor de betrokken trainers en begeleiders betekent dit wel dat (zolang ze 3 jaren actief zijn) ze met dit ‘schiere’ pak overal zullen worden herkend. Momenteel wordt juist hierom overwogen ook fotokaarten te laten maken van alle trainers/ begeleiders om langs de lijn weg te geven. Het presentatiepak zal eigendom blijven van SC Stadskanaal.

Kortom: een uitstekende stap naar een nog betere uitstraling van onze club!

Tribune SC in een ‘nieuw’ jasje

Voor de leden die de afgelopen zomerstop niet op het sportpark zijn geweest, wordt het advies gegeven om even een blik te werpen op de nieuwe tribunestoelen.
Geheel in de stijl van SC Stadskanaal, zijn in de afgelopen weken alle oude stoelen vervangen voor ‘SC Stadskanaal blauwe’ tribunestoelen. Vaak wordt er in het leven gezegd dat je nooit dient stil te zitten, maar op deze prachtige zetels wil je niet meer anders.

Mooi detail is dat er camera’s zullen worden geplaatst om deze juweeltjes te bewaken.

Onthulling Rookvrije Generatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen zal SC Stadskanaal (ook hierin) voorop lopen om de weg naar een ‘Rookvrije generatie’ te bewandelen. Als eerste voetbalvereniging in de Kanaalstreek is het bestuur dan ook van mening dat, toekomstgericht, roken en sport niet bijelkaar passen. Bij binnenkomst van ons sportpark zal dit de komende weken onder de aandacht worden gebracht.

Het anti-rookbeleid is er op gericht om roken op ons sportpark, met name tijdens jeugdtrainingen, jeugdwedstrijden of jeugdactiviteiten tegen te gaan. Hierbij vertrouwen wij op de eigen verantwoordelijkheid van de rokers. Het betreft een richtlijn en er zullen derhalve geen sancties uitgedeeld worden. Het bestuur hoopt wel dat iedereen zich aan het opgestelde beleid zal houden en verwacht dat mensen elkaar zullen aanspreken.

Het doel van de Campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is om te komen tot een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Roken en sporten passen gewoon niet bij elkaar. Sporten is gezond, terwijl (mee) roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog wel gerookt op de sportvereniging.

Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld en biedt hen een gezonde omgeving om te sporten. Het draagt bovendien bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien.

Persbericht: het officiële startsein zal worden gegeven op de vrijwilligersavond op 8 september a.s. Op maandag 10 september zullen de borden officieel worden onthuld door onze jeugd, samen met een ‘mystery guest’. Dit zal gebeuren rond 17:45uur bij de ingang van het Sportpark.

Data Boy Nijgh Voetbalschool najaar 2018

De nieuwe data voor dé gratis Boy Nijgh voetbalschool zijn bekend. Onder begeleiding van bekende trainers en spelers uit de Kanaalstreek zijn de volgende data bekend:

Spelers gescout bij SC Stadskanaal

Newsflash!!

In het afgelopen seizoen zijn er bij de sportclub Stadskanaal een aantal spelers gescout door betaald
voetbalclubs.

Hier zijn we natuurlijk trots op en willen bij deze de betreffende spelers veel succes wensen met hun
nieuwe uitdaging!