SCS en Corona


Beste leden en donateurs,

Graag willen we hiermee een update geven voor wat betreft de mogelijke besmetting(en) binnen onze club.

Bij een seniorenelftal is een speler positief getest en is er uitgezocht of dit gevolgen heeft gehad voor anderen. Inmiddels is de betrokken persoon weer aan het werk, zijn medespelers niet meer op het veld geweest en spelen pas volgende week weer wedstrijden. Uiteraard zijn deze beslissingen gemaakt in overleg met de GGD.

Algemeen:
– Blijf thuis bij klachten
– Houd 1,5 meter afstand
– Gebruik je gezonde verstand
– Geef elkaar de ruimte en respecteer elkaar
– Was je handen regelmatig
– Schud geen handen

Omkleden en douchen:
– Ieder elftal krijgt 2 kleedkamers toegewezen (senioren).
– Spelers vanaf JO11 t/m JO17 kunnen gebruik maken van de doucheruimtes zonder de 1,5m in acht te nemen.
– Spelers vanaf JO19 mogen met maximaal 7 spelers (2 kleedkamers per elftal) tegelijk gebruik maken van de kleedkamer om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen

Overig:
– Vermijd geforceerd stemgebruik langs de zijlijn
– Volg de aanwijzingen van het kantinepersoneel en aanwezige vrijwilligers van SC Stadskanaal op
– Bij grote drukte kunnen wij u vragen om uw aanwezigheid te registreren
– Blijf niet onnodig lang op de sportlocatie rondhangen na de wedstrijd of training
– Wanneer u zich niet houdt aan de regels die gelden op ons Sportpark, kunnen wij u verzoeken het sportpark te verlaten

Voor meer info of vragen verwijzen we graag naar de Coronaprotocollen van de KNVB op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen

Samen ‘voetballen we er ons doorheen’ op een verantwoorde manier en rekenen wij op ieders begrip.
Samen zijn wij SC Stadskanaal!

Trainer van de week: Harry Koops

Aan het begin van de competitie zijn de ogen uiteraard gericht op de fitheid van de verschillende teams en elftallen. Hoe gaan onze jongens en dames uit de startblokken? De eerste competitiewedstrijd wordt dan vaak gezien als een nulmeting, na een voorbereidingsperiode van keihard trainen, oefenwedstrijden en bekercompetitie. 

Bij deze is ‘bondscoach’ Harry Koops uitgeroepen tot de ‘trainer van de week’, omdat hij met zijn manschappen van SC Stadskanaal 5 op zondag 20 september een gevulde spelersbus van vv Annen 6, door de 7-2 traktatie, teleurgesteld huiswaarts wist te laten keren.

Van harte proficiat Harry!

Vriendenclub 100 voor 100

SC Stadskanaal bestaat ruim 100 jaar en dat gaan we samen vieren ook! Inmiddels staat de datum van het Jubileumweekend 4 en 5 juni 2021 weer op onze agenda en ook met betrekking tot het Jubileumtoernooi op 19 en 20 juni gaan we ervan uit dat de poules weer vol komen! Naar verwachting kunnen we ruim 3.000 toeschouwers uit de Kanaalstreek verwelkomen!

Voor de bovengenoemde evenementen zijn we in deze bijzondere tijd op zoek gegaan naar sponsoren, leden, donateurs of fans die SC Stadskanaal een warm hart toedragen en éénmalig €100 voor het 100-jarig jubileum wilden doneren voor de ‘100 voor 100’ Vriendenclub. Grote klasse, want het is bijna gelukt!
 
Uiteraard willen we heel graag het bord vol hebben en zijn we nog op zoek naar de invulling van de 2 laatste lege vakjes (2x €50).
De sponsoring/gift zal gebruikt worden om in de kosten tegemoet te komen met betrekking tot de organisatie van het Jubileumweekend en Jubileumtoernooi.

Hierdoor wordt ook jij een jaar lang met naam (naar keuze) zichtbaar in de kantine van SC Stadskanaal op het grote ‘Vriendenclub’ bord geplaatst. Uiteraard ontvang jij hiervoor gegarandeerd toegangskaarten voor het Jubileumfeest op zaterdag 5 juni 2020! De volgende seizoenen zal dit bedrag weer €25,= zijn, mits akkoord natuurlijk.

Voor meer info of jouw toezegging ontvangen we je reactie met belangstelling via samensterk@scstadskanaal.nl

Update indelingen Jeugd SCS 2020-2021

Beste sportvrienden,

Nu het einde van een bijzonder voetbalseizoen in zicht is, volgt hierbij een compleet overzicht van de nieuwe indelingen van alle Jeugdteams en de spelers.
Je mag geloven dat bij de tot standkoming hiervan met iedere speler rekening is gehouden. Deze voorlopige indeling is erop gericht om iedere speler een platform te bieden om zich/haar verder door te ontwikkelen. Ondanks alle tijd en energie die erin is gestoken om dit te organiseren, is het best mogelijk dat er iets niet helemaal goed zou kunnen staan.

Ook bij de indelingen dienen teams die nu nog niet volledig zijn qua aantallen, er rekening mee te houden dat dit zal worden aangevuld. Voorbeelden hiervan zijn JO11-2 en JO17-3.

Tenslotte zal de visie in het nieuwe seizoen 2020-2021 erop gericht zijn de ontwikkeling van individuele spelers nog beter te volgen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat spelers vanaf de aanvang van het seizoen voldoende mogelijkheden zullen krijgen om aan te sluiten bij ‘selectie’ teams. Andersom zou het dus ook kunnen dat spelers worden gevraagd om in niet- selectieteams te voetballen.
Met deze nieuwe stuctuur krijgt iedere speler de geboden mogelijkheid/kans. De trainers en coördinatoren zullen hierop toezien.

Mochten je toch nog een vraag hebben over de indeling, neem dan gerust contact op met de betreffende Coördinator:
JO8 t/m JO11 Adriaan Smit- 06/13436254
JO12 t/m JO15 Harrie Lutjeboer- 06/14674227
JO16 t/m JO19 Arjan Wubbels- 06/13951283

Wij wensen een ieder een hele goede vakantie en kijken uit naar een nieuw topseizoen!
Met sportieve groet,
Trainers, leiders en het JCT
Indeling 2020 2021

SC Stadskanaal trainingspak

SC Stadskanaal kleding voor alle jeugdleden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding. Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In goed overleg met onze kledingsponsor én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij ook vanaf het seizoen 2020/2021 weer een mooie ledenprijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Erima (Liga 2.0) trainingspak.

Dit trainingspak is alleen bij ‘De Jonge Sport 2000’ Stadskanaal te bestellen voor €25,= (t/m JO13 maat 164). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom. Voorwaarde is wel natuurlijk dat de logo’s van Multibouw en SC Stadskanaal op dit pak komen (prijs zonder logo Multibouw is €45,=).
Voor de maten vanaf S zal de prijs €32,50 zijn met logo’s (€52,50 zonder logo Multibouw).

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid 10% korting!
                                                       

Handschoenen selectiekeepers

De afgelopen week zijn de selectiekeepers vanaf JO17 voorzien van nieuwe keeperhandschoenen. Een mooi gebaar en vanaf nu alle redenen om het doel ‘schoon’ te houden. Deze zijn aangeboden door Onekeeper.nl. en komen voort uit een samenwerking uit de (afgelaste) jaarlijkse keepersdag.

Groene kaart McDonald’s

Vanaf zaterdag 12 september zet SC Stadskanaal samen met McDonald’s Stadskanaal een vervolgstap in de ‘groene’ samenwerking. 

In de rust van alle thuiswedstrijden zullen de spelende Jeugdteams t/m JO11, worden getrakteerd op een zgn. ‘groene’ kaart.

Hiermee willen we samen graag een gezond signaal afgeven aan onze jongste jeugd, om op een verantwoorde manier nog lang met plezier te kunnen voetballen.

McDonald’s Stadskanaal laat met dit verantwoord gebaar zien dat een gezonde leefstijl een bewustwording is vanaf de jongste spelers.

Het geboortemaand-effect

Het geboortemaandeffect klinkt bij vele clubs waarschijnlijk bekend in de oren. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de hoogste teams uit het amateur- én profvoetbal hoofdzakelijk bestaan uit spelers die in de eerste twee kwartalen van het jaar zijn geboren. Eén van de oorzaken is dat spelers vaak opvallen vanwege hun kracht, snelheid en daarmee hun bijdrage of rendement in de wedstrijden van nu. Dit is logisch aangezien hun fysieke ontwikkeling vaak ook maanden vooruit kan lopen. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld de voetballeeftijd van kinderen, dat anders dan de kalenderleeftijd aanduidt aan hoe lang kinderen al voetballen. Uiteindelijk zorgt de fysieke ontwikkeling er vaak voor dat de spelers uit de laatste twee kwartalen van het jaar minder de kans krijgen om bij de hogere teams aan te sluiten, waardoor er geen sprake is van gelijke kansen.

Bij SC Stadskanaal proberen wij de kinderen gelijke kansen te bieden. Waar het voorheen normaal was om de meest opvallende spelers (fysiek sterk, snel, explosief) in de selectieteams te plaatsen, proberen wij nu meer naar de potentie van de speler te kijken. In de praktijk betekent dit dat we steeds meer spelers in onze selectieteams hebben die in de laatste 2 kwartalen van het jaar zijn geboren, of zelfs een jaar jonger zijn dan de teamgenoten.

Het gevolg is dat onze selectieteams zo nu en dan tegen behoorlijke nederlagen oplopen. Echter, wij zijn van mening dat we de juiste weg zijn ingeslagen en op de langere termijn de vruchten zullen plukken. Wanneer iemand 8 jaar en 11 maanden is zal hij/zij waarschijnlijk beter presteren dan zijn of haar teamgenoot van 8 jaar en 0 maanden. Simpelweg omdat 11 maanden verschil, met name op die leeftijd, zorgt voor enorme verschillen in kracht, snelheid en dus in kwaliteit. Echter, het zegt niets over talent.

Daarom proberen wij bij Sc Stadskanaal hier nadrukkelijk naar te kijken. Natuurlijk blijft het lastig om op jonge leeftijd talent te herkennen, maar daarom proberen we langzaam toe te werken naar gelijke kansen voor ieder kind.

Als voorbeeld: onze JO15-1 bestaat uit 3 spelers uit 2006 ( laatste 2 kwartalen) , 10 jongens uit 2007 ( 5 eerste helft van het jaar en 5 tweede helft van het jaar) en zelfs een speler uit 2008 ( 3de kwartaal!) Onlangs speelde onze JO15-1 tegen een tegenstander die de wedstrijd startte met met 8 spelers uit 2006. Gevolg: een kansloze nederlaag. Toch denken wij dat we op termijn succes zullen ervaren door deze ingeslagen weg.

Immers, talent komt altijd bovendrijven, mits talent de kans krijgt! Bij SC Stadskanaal krijgt iedereen deze kans!

JCT SC Stadskanaal

Kantinebeheerders stellen zich voor..

Sinds de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 zijn er best veel ontwikkelingen geweest binnen de club.
Zo heeft er ook een sleuteloverdracht plaatsgevonden met betrekking tot het beheer van de kantine. Greetje en Adrie, bekende gezichten met name van achter de bar, hebben wij bedankt voor hun jarenlange trouw en inzet. Ze hebben een grote bijdrage geleverd aan een gezond financieel beheer en een goede basis weten te leggen voor de nieuwe gezichten.

Vanaf heden zullen Peter en Lobke die nieuwe gezichten zijn. Beiden niet geheel onbekend bij de club, maar hierbij toch een kort voorstelrondje.
Peter, geboren in Winschoten, heeft als vrijwilliger o.a. zijn diensten bewezen als grensrechter van het 1ste elftal en werkt bij AVEBE. Lobke, geboren in Emmen, heeft ook een aantal vrijwilligerszaken vervuld de afgelopen jaren. Zo maakt ze nog onderdeel uit van de Jubileumcommissie. In het dagelijks leven werkt zij bij de Leen Bakker en wonen ze samen in Stadskanaal.
Ze kijken erg uit naar een mooie periode die komen gaat (met name ná de Corona) en hebben vele ideën om de kantine nog leuker en gezelliger te maken. Zo zal er een nieuwe geluidsinstallatie en sfeerverlichting worden geplaatst op korte termijn. Kortom: Peter en Lobke hebben er zin in en staan open voor een praatje aan de bar.

Uiteraard kunnen zij het niet zonder de hulp van andere vrijwilligers die, zo af en toe (ook al is het eens per maand een dagdeel) een bardienst willen draaien. Lijkt het jou geen probleem om de club hiermee te helpen, loop dan even bij Peter of Lobke langs in de kantine! #samenSCS

Stage bij SC Stadskanaal

Dean Becker, speler van JO19-1 stelt zich even voor als stagiair. Veel plezier en succes het komende seizoen Dean!
(klik op de foto)

Doneer één BAL actie geslaagd!

Geweldig bedankt voor ieders inzet. Op het laatste moment wisten een aantal leden de versneller in te zetten en staat de teller inmiddels boven de 100!

Via http://www.actielink.nl/scstadskanaal kan je nog steeds voor €24,=  één bal doneren aan onze club. Hier wordt de hele club beter van 🙂

Trainers JO15-2 gecontracteerd!

Bert Beishuizen en Henk Kaiser zullen dit seizoen de nieuwe trainers zijn van JO15-2.

Afgelopen week is het gelukt de 2 ervaren trainers te contracteren voor JO15-2, waarmee alle teams en elftallen gelukkig zijn bezet. SC Stadskanaal wil nogmaals benadrukken erg blij te zijn met de hulp van de betrokken personen.

Samen met de spelers zullen ze er een mooi seizoen van gaan maken!

Hiermee beschikt SC Stadskanaal over 20 Jeugdteam/elftallen, 37 trainers, 3 stagiaires en 3 keepertrainers. Chapeau!

Erkend Leerbedrijf

Met gepaste trots kan SC Stadskanaal, voorafgaande aan het nieuwe seizoen, stageplaatsen bieden aan studenten/ studentes die voor een sportopleiding hebben gekozen. We zijn namelijk officieel erkend als leerbedrijf!
Wil JIJ stage lopen bij de leukste club van de Kanaalstreek, en hiermee een goede basis vormen voor een breed vervolgtraject?
Je zult de praktische kant van je opleiding in een inspirerende omgeving ontvangen van ervaren en gediplomeerde trainers.

 

Het gaat om de volgende opleidingen:
– Coördinator sportinstructie, training en coaching (niveau 4)
– Sport- en bewegingsleider (niveau 3)
– Medewerker sport en recreatie (niveau 2)

Nog steeds enthousiast en meer info ontvangen? Dat kan door een mail te sturen naar hjo@scstadskanaal.nl.
Wij nemen dan z.s.m. contact met je op!

Bedankt!

Een bijzonder seizoen komt ten einde na de laatste trainingen. Een seizoen waarin we vele stappen hebben gemaakt. De komende maanden zullen we ons gaan voorbereiden op een mooi ‘nieuw’ Jubileumjaar. Bedankt voor ieders begrip en discipline. Tot gauw! 🔵⚪️

1ste selectie schenkt trainingspoppen

Een gul gebaar van de 1ste selectie, zo aan het einde van het seizoen.
Onlangs meldde een woordvoerder van de selectie dat er 3 trainingspoppen t.b.v. (jeugd)trainingen beschikbaar zullen worden gesteld.
Deze schenking zal worden gefinancierd van het restant uit de spelerspot van het seizoen 2019/2020.

‘Dummy’ trainingspoppen zijn een mooi hulpmiddel bij o.a. pass- en trapvormen, de keepertraining en voor het oefenen van vrije trappen.

Met dit mooie gebaar wil de 1e selectie benadrukken dat de saamhorigheid binnen onze club belangrijk is en dat onze Jeugdafdeling een kweekvijver is voor het 1e elftal, waarin talentjes zich optimaal moeten kunnen ontwikkelen.

Een lange ‘weg’ te gaan…

Beste clubvrienden,

Nu het seizoen na een bewogen periode naar het einde loopt, is het misschien leuk om het ‘jaar’ nog even onder de loep te nemen. Er is namelijk best veel gebeurd, zowel op- als achter het ‘toneel’. Je vraagt je af wat dan, omdat je er eigenlijk nooit bij hebt stilgestaan?

Zorgdragen voor een goede basis om met plezier te kunnen voetballen. Dit begint bij het zoeken van trainers/leiders,
goede materialen, onderhoud van de velden en eindigt bij een lekkere warm douche

De structuur en de organisatie zo kort en transparant mogelijk proberen te maken. Hierdoor weet je precies bij wie je waarvoor dient te zijn. Dit begint bij de jongste Jeugd en loopt tot aan de Seniorenelftallen. Structuur geeft namelijk duidelijkheid die nodig is om onnodige vragen op te roepen

Vormen van een Jeugdcoördinatieteam (JCT) o.l.v. een Hoofd Jeugd Opleiding, een Jeugdcommissie, een scheidsrechtersteam en een vernieuwd (hoofd) bestuur die samenwerken om het langs de velden zo soepel mogelijk te laten verlopen
Speciale extra trainingen voor Jeugdkeepers

Een team van kantinemedewerkers die flexibel en gastvrij is om voor iedereen klaar te staan

De ‘ochtenddelegatie’ van mannen die wekelijks allerlei klusjes op het Sportpark verrichtten, zoals het lassen en schoonmaken van doelen, onderhoud velden en tribune, verf- was en timmerwerkzaamheden etc.
Het blauwe gevaar, de tribune op veld 1, die inmiddels een veelbesproken belettering (licht volgt) en toepasselijke uitstraling heeft gekregen

Een gevormd Jubileumcommissie die vaak heeft vergaderd om ons 100-jarig Jubileum groot te organiseren

Kom je op het Sportpark, dan word je verwelkomt door een aantal fier wapperende vlaggen en is ons Sportpark geheel rookvrij

Vele sponsoren, leden en vrienden van hebben aangegeven de club te willen sponsoren, in welke vorm ook, richting het Jubileum 2021

Vanaf het nieuwe seizoen komt er in de kantine groot en zichtbaar een ‘Vriendenclub’ wand (er is nog ruimte voor jouw bijdrage)

De doorontwikkeling van een uniek Boy Nijgh Voetbalschool concept, om de jongste leden met voetbal kennis te laten maken

Gaat alles dan perfect? Nee, gelukkig niet, maar we maken sprongen en durven elkaar hierop aan te spreken totdat de oplossing is gevonden. Ook voor het komende nieuwe seizoen zullen we de ingeslagen weg blijven volgen, waarin duidelijkheid, openheid en samenwerken de sleutelwoorden zijn voor een positieve ontwikkeling!

Sinds kort vergelijk ik de weg naar onze parkeerplaats toch een beetje met onze club.
Met dank aan alle vrijwilligers, (oud) leden, sponsoren en supporters zijn we de juiste weg ingeslagen, die zoals je kunt zien af en toe gerepareerd moet worden. Zolang we samen op deze weg blijven en elkaar (durven) scherp houden m.b.t. een gezonde blauw-witte toekomst, hoop ik dat deze weg (Sportparklaan) nog heel lang zal blijven…

een trots bestuurslid

5 juni 2020- Een mooie ‘rare’ dag

Eigenlijk zou ik vandaag geen tijd moeten hebben om achter de computer te zitten en een stuk te schrijven voor onze site. Ik zou druk moeten zijn om de laatste voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk weekend voor onze club en een ieder die haar een warm hart toedraagt.

5 juni 1920 – 5 juni 2020.

Vandaag precies op de dag af 100 jaar geleden hebben een aantal voetbalpioniers uit de Kanaalstreek er voor gezorgd dat wij vandaag met gepaste trots mogen melden dat “onze vereniging” al een eeuw lang bestaat. Een club, zeker voor ons, niet meer weg te denken in de regio. Een club waar velen van ons menig uur doorbrengt of doorgebracht heeft, vele hoogtepunten maar helaas ook dieptepunten heeft meegemaakt, maar waar vooral een ieder zich thuis kan voelen. Jong, oud, voetballers/voetbalsters, trainers, leiders, vrijwilligers en supporters . Voor een ieder heeft onze Sportclub veel te bieden waardoor je je er thuis voelt. Dat wij dit nu zo mogen meemaken hebben we natuurlijk grotendeels te danken aan al die mensen die in het verleden zich op één of andere wijze voor onze vereniging ingezet hebben. Velen van hun mogen dit eeuwfeest helaas niet meer meemaken, maar onze dank naar hun toe is en blijft groot.

Graag hadden we dit vandaag met elkaar willen vieren. Alle voorbereidingen,  gedaan door de Jubileumcommissie, om van dit weekend één groot feest te maken waren getroffen. Een programma dat staat als een huis, voor jong en oud. Maar helaas! Ook voor ons gooide het Covid-19 virus roet in het spreekwoordelijke eten. En hoewel wij, gelukkig, in deze regio lang niet zo erg zijn getroffen als in andere delen van ons land, hebben wij ons natuurlijk ook te houden aan alle door de overheid getroffen maatregelen. En dus geen receptie, Jubileumactiviteiten en feest! Natuurlijk, er zijn veel ergere dingen in het leven dus wil ik hier niet te dramatisch over doen, maar op een dag als vandaag (5-6-2020) vind ik het wel heel jammer dat we dit weekend ons met andere dingen gaan bezighouden dan wat ik enige tijd geleden voor ogen had. En dus zit ik achter de computer en mijmer over wat het had kunnen zijn.

Wat in het vat zit verzuurt niet

Dat het feest nu niet doorgaat betekent niet dat het niet meer zal plaatsvinden. We schuiven alles een jaar door. En volgens een goed Nederlands gezegde is voorpret de leukste pret. Dat betekent dan ook dat we ons met elkaar nog een jaar extra kunnen verheugen op een nog meer tot in de puntjes verzorgd feest. In de komende tijd zal er, o.a. via onze site, meer info volgen m.b.t. het feest in 2021. Tot die tijd hoop ik van ganser harte dat het leven weer mag normaliseren en we weer “gewoon” naar onze Sportclub kunnen gaan en daar alle activiteiten kunnen doen waaraan we zoveel plezier beleven. De trainingen zijn enige weken geleden weer opgestart en je ziet de blijdschap en het enthousiasme bij alle spelers/speelsters en de trainers. Laten we hopen dat we straks na de zomervakantie ook de wedstrijden weer mogen spelen waar dan ook ouders, vrienden en supporters van mee kunnen genieten. Tot die tijd, pas goed op jezelf, elkaar, en laten we er met elkaar voor zorgen dat we de aanwijzingen vanuit de overheid zo goed mogelijk opvolgen zodat we zo snel mogelijk weer normaal gebruik kunnen maken van ons schitterend Sportpark.

Iedereen met een SC Stadskanaal-hart van harte gefeliciteerd met het 100-jarig jubileum, op naar de volgende 100 jaar!!! En toch blijft het voor mij vandaag een mooie, maar rare dag.

Tijbo Jan Ekamper, voorzitter

Jeugd Sport Fonds aanvraag

Te weinig geld om de contributie te betalen?

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Hoe werkt het?

Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend en je hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. Je vindt de contactgegevens van het fonds bij ons in de buurt op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. Je ontvangt zelf geen geld. Heb je ook spullen nodig? Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Let op: voor elk jaar moet een nieuwe aanvraag ingediend worden. Heb je afgelopen jaar gebruik gemaakt van dit fonds en je wilt dit komend seizoen weer doen, meld je dan opnieuw aan.

‘Trots op onze spelers’ presenteert…Emiel Broekman

(klik op foto voor vergroting)

Zwaaien naar Maarten Smit

Vandaag, na de laatste Boy Nijgh voetbalschool training, hebben we Maarten Smit bedankt voor zijn jaren bij SC Stadskanaal.
De blonde speler, die het afgelopen seizoen bij JO-9 speelde, vertrekt met ingang van het komende seizoen naar FC Emmen.

Op gepaste wijze ontving Maarten een oorkonde en een cadeaubon. Wij wensen hem uiteraard heel veel plezier en succes toe.
We blijven je zeker volgen en zien je graag eens terug op Sportpark Pagedal!

de Jeugdcommissie