In memoriam

In memoriam Roelof Zondag

Op 27 juli jl, bereikte ons het droevige bericht dat Roelof ’s nachts was ingeslapen. Natuurlijk, we wisten al geruime tijd dat het niet goed met Roelof ging, maar dat het zo snel zou gaan hadden we niet voorzien.

Roelof heeft ruim 15 jaar zeer verdienstelijk deel uitgemaakt van het hoofdbestuur van onze vereniging. In deze jaren hield hij zich voornamelijk bezig met sponsoring, kleding en het regelen van bussen/busjes indien nodig voor uitwedstrijden of andere activiteiten. Al deze taken vervulde hij met verve. Je hoefde er je nooit zorgen om te maken dat hij zijn taken niet, of half, uitvoerde. Nauwgezet hield hij alles bij. Welk team wat aan kleding nodig had, welke trainer ballen of ander trainingsmateriaal nodig had of dat er voldoende coachjassen voor de begeleiding waren. Ook de andere kant van dit verhaal handelde Roelof voornamelijk alleen af. Afspraken met kledingleveranciers en kledingsponsoren werden door hem geregeld en vastgelegd in contracten. Roelof hield er sowieso van om alles te documenteren en vast te leggen. Indien je een oud contract nog eens wilde inzien kon Roelof het je in no time overleggen. Ook onderhield Roelof de contacten met sponsoren en/of toekomstige sponsoren. Vele van de huidige sponsoren van onze vereniging zijn persoonlijk door hem benaderd en binnengehaald.

Naast zijn bestuurstaken was Roelof ook een paar keer per week als vrijwilliger op ons sportpark te vinden. Herstel-, opruim- of schoonmaakwerkzaamheden werden door hem verricht met dezelfde inzet die hij ook in het bestuur had. Je kon op hem rekenen.

Roelof, nooit op de voorgrond maar wel aanwezig. Bij de wedstrijden, vergaderingen, werkzaamheden, maar ook bij kaartavonden. Gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje was goed aan hem besteed. Tijdens deze avonden liet Roelof wel eens horen dat het niet uit maakte op welk niveau ons 1e zou spelen, hij had toch op een hoger niveau gespeeld. Namelijk bij Buinen, bovenop de Hondsrug.

Wij verliezen in Roelof een bestuurslid die achter de schermen heel veel goed werk voor onze vereniging heeft verricht. Maar we verliezen met name een zeer aimabele man die we graag langer in ons midden hadden willen houden.

Namens alle leden wens ik Willie, de kinderen en kleinkinderen heel veel kracht en sterkte toe om dit enorme verlies te kunnen verwerken. Mogen de vele goede herinneringen die jullie aan Roelof hebben hierbij troost bieden.

Tijbo Jan Ekamper, voorzitter

Fc Emmen voetbalclinic

Ben jij al bijna klaar voor een mooi en nieuw voetbalseizoen, of wil je gewoon een leuke dag sportief bezig zijn?
Geef je dan nu op voor de Fc Emmen voetbalclinic. In samenwerking met (buur)voetbalvereniging SJS is alle jeugd tussen 6 en 15 jaar van harte welkom.

Wanneer: maandag 16 augustus
Aanvang: 09:00 uur
Kosten: €59,95 (incl. Fc Emmen trainingsshirt, bidon, digitale foto en een heerlijke lunch)
Waar: Sportpark Julianastraat Stadskanaal

Dus lijkt het jou leuk om mee te doen, en als een prof te trainen met Fc Emmen jeugdtrainers? Geef je dan op via Fc Emmen voetbalclinic!

SC Stadskanaal en SJS hopen je graag te zien op sportpark Julianastraat te Stadskanaal #samenwerking #plezier #voetbalverbroedert

Trots op alle (nieuwe) sponsors!

Met het nieuwe seizoen in aantocht, zijn we voortdurend op zoek naar kansen. Kansen voor de club, maar ook kansen voor de sponsors. Graag willen we als club meer uit de samenwerking halen. Dit kan via een bord langs één van de velden, uitingen op ons sportpark, reclame via onze social media, kledingsponsor of met een ludiek gerichte actie voor alle leden, donateurs en vrijwilligers.

Supertrots en blij zijn we dan ook met onze nieuwe bordsponsors. Bedankt voor het vertrouwen en graag tot in het nieuwe seizoen! #waariedereenmeespeelt

Ben jij ook benieuwd hoe we de samenwerking met elkaar kunnen versterken of heb je zelf een idee? Neem hier even vrijblijvend contact met ons op.

Vertrouwenspersoon SC Stadskanaal

SC Stadskanaal wil een veilige voetbalvereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt en zich op plezierige wijze met voetbal bezig kan houden. De vereniging wil er alles aan doen om zaken als pesten, agressie, geweld, discriminatie en seksuele intimidatie te voorkomen.

Wat voor de een misschien een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Het mooiste zou zijn dat degene er direct op aangesproken wordt, maar dat blijkt niet altijd even makkelijk. In deze gevallen is het goed om bij een vertrouwenspersoon terecht te kunnen.

Even voorstellen:

Mijn naam is Wendy Stel Ik ben getrouwd met Marcel en samen hebben wij 2 kinderen, Bjorn en Mike. Mike is de voetballer binnen ons gezin en voetbalt al jaren bij SC Stadskanaal. Misschien kennen jullie mij daarvan al een beetje, aangezien ik al heel wat uurtjes langs de lijn heb doorgebracht.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als rechercheur bij de politie. Een baan waarbij goed luisteren, zoeken naar een passende oplossing en afwegen van belangen veel aan bod komt.

Wat is ongewenst gedrag?

Plezier in sport en ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, is ongewenst. Gedrag als pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, vechten, schoppen en slaan.  Het kan, zoals eerder benoemd, gebeuren dat iets wat als een grapje begon, vervelend wordt. Jij of iemand anders kan daar onder lijden, dan gaat het gedrag over een grens.

Soms lukt het niet deze problemen zelf op te lossen, in die gevallen kan er een beroep op mij gedaan worden. Samen bekijken we op welke manier het beste gehandeld kan worden. Uiteraard is ons gesprek vertrouwelijk en zonder jouw toestemming zullen er geen verdere stappen ondernomen worden.

Wendy is telefonisch of via Whats App bereikbaar op 06-52398736 en is via onze website te vinden.

Werken bij SC Stadskanaal?

Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van een hecht verenigingsleven?

Naast allerlei mogelijkheden om vrijwillig je bijdrage te leveren, zijn we m.i.v. het seizoen 2021-2022 op zoek naar schoonmakers (m/v).
Wij bieden voor een aantal uren schoonmaken per week een leuke bijbaan:
– flexibele werktijden in overleg
– ruimte voor jou bij een gezellige club
– passende vergoeding

Mocht je interesse of vragen hebben, of het samen met iemand willen doen, dan kijken we uit naar je reactie op samensterk@scstadskanaal.nl

 

 

Esper Boer stelt zich voor..

(klik op plaatje)

Collega Trainer(s) gezocht

Wij zijn voor het seizoen 2021-2022 op zoek naar enthousiaste, gedreven en ambitieuze jeugdtrainers voor het trainen en begeleiden van één van onze jeugdteams. Een mooi seizoen, waarin ons 100-jarig Jubileum groots zal worden gevierd!

Onze Jeugdafdeling kent een groot aantal teams. Er wordt per leeftijdsgroep getraind en vanuit de vereniging is er een goede basis en ondersteuning die er voor zorgen dat zowel jij als jouw team zich verder kunnen ontwikkelen. Ben jij als trainer goed in teambuilding en zie jij het als een uitdaging om elke speler op zijn of haar niveau verder te brengen? Dan zoeken we jou! 

Wat bieden wij:
– Een positieve werk/leeromgeving met vele andere collega trainers
– Ruimte voor eigen ontwikkeling
– Een ambitieuze jeugdafdeling die continu aan verbetering werkt
– Een vereniging waarbij aandacht is voor spelplezier en ontwikkeling van spelers
– Goede faciliteiten en materialen
– Toegang tot digitale oefenstof
– Een door de vereniging gedragen Jeugdplan als leidraad
– Opleidingen in trainersvak is bespreekbaar
– Representatieve presentatiekleding
– Passende vergoeding
– Een jaarlijkse feestelijke afsluiting/opening van het seizoen

Wat verwachten wij van een trainer:
– Goede communicatieve en sociale vaardigheden
– Oefenstof en speelwijze helder en duidelijk over brengen naar de spelers
– Motivator met overtuigingskracht
– Bijdragen aan de ontwikkeling van zowel het team als individuele spelers
– Trainingen geven op 1 of 2 avonden in de week
– Coaching/begeleiding op wedstrijddagen
– Plezier en prestatie samen laten gaan

Interesse? Laat dit dan even weten door contact op te nemen met René Nijgh (Hoofd Jeugd Opleiding) te bereiken op hjo@scstadskanaal.nl of 06- 21 86 0700

SC Stadskanaal, waar iedereen meespeelt!

Iedereen bedankt voor zijn/ haar stem de afgelopen weken om mee te beslissen over dé slogan voor onze club. Van de laatste vier is ‘Waar iedereen meespeelt’ het meest populair gebleken. De slogan geeft aan dat we een club (waar) zijn voor iedereen die een actieve of passieve rol (meespeelt)  speelt, dus van onze jongste leden tot aan alle sponsoren (betrokkenheid). Meespelen is een actief werkwoord en doe je niet alleen immers. SC Stadskanaal zal hierin de verbindende factor zijn.

De komende jaren zal de slogan overal te zien zijn binnen- en buiten ons sportpark. Te denken valt aan briefpapier, kleding, banners, social media en andere merchandise.

Gefeliciteerd!
De winnende slogan is ingezonden door Jos Zuidema, die hiermee een waardebon van €150,= wint bij Nijmko Telecom. De bedenkers van de andere drie meedingende slogans zullen een mooie fles wijn ontvangen. Van harte iedereen en bedankt voor de betrokkenheid! #waariedereenmeespeelt

Bedankt voor een bijzonder seizoen

De laatste oefenwedstrijden worden gespeeld en bij vele teams wordt het bijzondere seizoen binnen de mogelijkheden afgesloten.

Op de foto te zien hoe onze 1ste selectie dit heeft gedaan. Er is tevens even stilgestaan bij het vertrek en stoppen van een aantal verdienstelijke spelers. Zo zal Boy Nijgh (rechts foto) in het nieuwe seizoen vertrekken naar Go Ahead Eagles, Niek van der Woude (werk) naar Asser Boys en Hoofd keepertrainer Stoffer Bakker (midden foto) geeft de ‘handschoenen’ door aan Patrick Pieterman.

Bedankt allen voor jullie geweldige inzet en weet dat jullie altijd welkom blijven bij onze club!

Maak kennis met Tennis!

ZOMERCHALLENGE

Wanneer het voetbal even stil ligt in de zgn. zomerstop, wil je misschien wel lekker bezig blijven. Op ‘ons’ sportcomplex kan je vele sporten beoefenen, waaronder tennis. Samen met andere leden of vrienden biedt STB Stadskanaal voor al onze leden, voor jong en oud, een mooie mogelijkheid. Er wordt vaak gezegd dat voetballers ook aardig kunnen tennissen namelijk.

In de zomerperiode van 15 juni t/m 15 september 2021 is een mooie samenwerking ontstaan van drie maanden waarbij iedereen vrij kan tennissen. En dit alles voor een sportvriendenprijs!

Je kunt zelfs een clinic onder begeleiding van een gecertificeerde trainer volgen en zijn er een aantal begeleide toss-avonden. Uiteindelijk wordt deze zomerchallege gezamenlijk afgesloten met een gezellige zomerchallenge eindtoernooi.

Aanmelden kan via de www.stb-stadskanaal.nl.

SC Stadskanaal trekt zich terug uit RegioCup

Wij als club hebben besloten alle teams terug te trekken uit de Regiocup. Op 28 mei jl. werd op de persconferentie duidelijk gemaakt dat er versoepelingen aankomen. Hierdoor zou het spelen van de zgn. RegioCup vanaf 5 juni a.s. toch mogelijk gemaakt worden.

Dit is natuurlijk goed nieuws, maar zorgt organisatorisch gezien voor de nodige problemen:

1. Vanaf 1 juni trainen wij met de nieuwe selecties, terwijl de RegioCup bedoeld is voor de teams van het seizoen 2020-2021
2. Vanaf 1 juni stoppen er diverse trainers, spelers en leiders
3. Nieuwe leden die inmiddels meetrainen mogen niet deelnemen aan de RegioCup met een team
4. Onze zomerstop gaat in op vrijdag 18 juni, terwijl de RegioCup de hele maand juni doorgaat
5. Ouders/verzorgers en publiek zijn nog steeds niet welkom bij de wedstrijden

Wat kunnen we dan wel doen?

We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is voor onze nieuwe teams toch oefenwedstrijden te spelen. Hoe we hier invulling aan gaan geven wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Kleding

We verzoeken alle teams om de kleding te verzamelen. Op woensdag 2 juni en donderdag 3 juni kan dit tussen 18.00 uur en 20.00 uur worden ingeleverd bij André Bakker. Op die manier hebben we alle tenues compleet en kunnen we snel schakelen indien er toch nog oefenwedstrijden worden gespeeld.

Nieuwe indelingen seizoen 2021-2022

Beste sporters, strijders, grinders en legends,

Hierbij de indelingen voor het nieuwe voetbalseizoen van JO8 tm JO19. Deze is met zorg samengesteld door trainers, leiders JCT en Hoofd Jeugdopleiding. Bij vragen hierover graag contact opnemen met de verantwoordelijke Jeugd Coördinator.

Teamindeling Jeugd 2021 2022

SCHENKING aan SC Stadskanaal!


Dinsdag 25 mei jl. zal een dag zijn die we nooit meer zullen vergeten.

In een online YouTube vanuit de kantine is het heugelijke en onwerkelijke nieuws aangekondigd dat er iets historisch staat te gebeuren. Oud lid en speler van o.a. het 1ste elftal Marius Jansen gaf aan dat hij graag iets wil teruggeven aan de club waar hij hele goede herinneringen aan heeft overgehouden. Een schenking waarmee we als club onze dromen, die in 2019 zijn uitgesproken, in een versneld tempo kunnen laten uitkomen. Hoe geweldig is dit nieuws voor alle leden, donateurs, vrijwilligers, fans en sponsoren!

Hoe deze schenking zal worden besteed zal tijdens de Algemene Leden Vergadering worden uiteengezet middels een ‘Masterplan’ in september. Zeker is dat alles wordt herleid naar de Jeugd!

Heb je de aankondiging gemist, dan kan je deze hier terugkijken. Meer bronnen: 
Rtv Noord (na ca.30 min.)
Bitcoinmagazine
Dagblad van het Noorden
De Kanaalstreek
RTVEen
Rtv Noord (na 38 min.)
De Nieuwsbode

Kevin Smits trainer 2de selectie 2021-2022

Met ingang van het nieuwe seizoen 2021-2022 is Kevin Smits benoemd als trainer van de 2de selectie. Kevin, een ook erg gewaardeerde verschijning op ons sportpark, heeft zich jarenlang met veel passie en inzet ontfermd over de JO19-1 selectie. Hierdoor heeft hij een aardige bijdrage geleverd aan de doorstroming van juniorenspelers naar de seniorenelftallen.

Kevin zal in zijn nieuwe functie dichter bij de technische staf van de 1ste selectie komen te staan en spelers begeleiden in hun ontwikkeling naar een mogelijke vervolgstap naar de hoofdmacht. Ook is hij nauw betrokken bij de JO23 selectie.

We wensen Kevin veel plezier en succes in het nieuwe seizoen met alle talenten! #clubliefde #samenscs

Damesteam zoekt versterking!

Graag doen wij, leuke enthousiaste dames een oproep,  aan alle leuke gezellige dames om samen met ons een erg leuk nieuw seizoen te starten!
Lijkt het jou ook leuk om (weer) te gaan voetballen, train dan gewoon op maandag maan-en/of woensdagen van 20-21:15u eens een aantal keren (gratis) mee! #damesvoetbal
 
Kom op dames, tot gauw! We leggen de ‘blauwe’ loper voor je uit! (klik op plaatje)

Amy Takens traint met Sari van Veenendaal

Amy (10) mocht trainen met Sari van Veenendaal: ‘Wel een beetje spannend’

 

‘Het was wel een beetje spannend’, zo vertelde Amy. Ook omdat de training voor Zappsport gefilmd werd, er komt namelijk nog flink wat kijken bij zo’n training voor tv. Amy: ‘Eerst kregen we een uitleg van de cameraploeg, daarna gingen we enkele opnames maken en uiteindelijk kwam Sari daar ook bij.’

PSV

De training vond plaats op het trainingsveld van PSV in Eindhoven. Keepster van Veenendaal gaf Amy en nog twee jeugdkeepsters tips en hielp ze met oefeningen om nog beter te kunnen keepen. Achteraf konden de beginnende voetbalsters nog even gezellig met hun grote idool kletsen en vragen stellen. ‘Dat was wel een beetje raar’, zo zegt Amy. ‘Het is toch wel iemand die best beroemd is en daar sta je dan ineens mee te praten.’ De gehele aflevering van Zappsport is hier terug te zien.

Trots

‘Ze heeft het allemaal zelf voor elkaar gekregen door te schrijven naar Zappsport’, zo verteld vader Frank vol trots. ‘Het was natuurlijk wel een flink stuk rijden naar Eindhoven, maar dat heb je er graag voor over. Ze doet het zo goed.’ Ook SC Stadskanaal is enorm trots op hun jonge pupil: ‘Amy is vier jaar lid van onze club en traint hard om zichzelf constant te verbeteren.’

De nieuwe van Veenendaal?

Amy traint ondertussen hard door om nog beter te worden. En of ze ooit net zoals haar idool onder de lat bij het Nederlands elftal staat?: ‘Dat is wel iets wat ik heel graag wil.’
(met dank aan Hielke Bosch/RTV1)

 

Stoffer Bakker geeft de keeperhandschoenen door

Voor het nieuwe seizoen 2021/2022 heeft Stoffer Bakker aangegeven dat hij als (Hoofd) keepertrainer ermee stopt. Jarenlang, bijna dagelijks, heeft hij door weer- en wind zich met veel enthousiasme erg verdienstelijk ingezet om de opleiding van onze (Jeugd) keepers te begeleiden en coördineren. Met zijn vaardigheden en positieve instelling zijn, mede door hem, vele talentvolle keepers doorgestroomd binnen de vereniging. Ook was Stoffer betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse keepersdag op ons park.

Wij respecteren zijn besluit maar vinden het erg jammer uiteraard. Stoffer zal meer tijd gaan doorbrengen met zijn gezin en aan zijn andere passie fotografie. Natuurlijk zal Stoffer nog regelmatig op ons sportpark vertoeven als supporter en hopen we nog terug te kunnen vallen op zijn kennis.

Vanaf het nieuwe seizoen zal Stoffer de keeperhandschoenen spreekwoordelijk doorgeven aan Patrick Pieterman. Patrick (23), die momenteel ook keepertraining geeft in Gasselternijveen, zal  verantwoordelijk zijn voor de gehele keepersopleiding. Zelf heeft hij in zijn jeugdjaren ook bij SC Stadskanaal gespeeld.

Wij heten Patrick welkom bij onze club en zullen voor Stoffer een moment kiezen om hem te bedanken voor zijn grote sportieve inzet en bijdrage. Mede dankzij Stoffer beschikt onze club over een groep talentvolle (jeugd) keepers.

Indelingen RegioCup (Jeugd)


Yes! Waar we al tijden naar verlangen, is het spelen van wedstrijden. Om de reisafstanden zo goed als mogelijk te beperken zijn er Regio poultjes gemaakt en kunnen we weer voetballen!

De KNVB vindt (en en wij natuurlijk ook) het belangrijk dat alle spelers dit seizoen, zodra de coronamaatregelen dit toelaten, weer kunnen doen wat we het liefste willen. Vandaar dat er vanaf 24 april a.s. gestart wordt met de zgn. KNVB RegioCup. De startdatum is afhankelijk van de poule indeling, maar eindigt in het weekend van 26/27 juni.

Op onderstaand overzicht (klik op de foto) kan je zien in welke poule alle Jeugdteams zijn ingedeeld. Meer info over de RegioCup is ook te lezen op https://www.knvb.nl/regiocup

Succesvolle start Boy Nijgh Voetbalschool

Op zondag 21 maart jl. is, onder de bezielende leiding van vele gekwalificeerde trainers, de nieuwe reeks van de Boy Nijgh Voetbalschool weer begonnen. En hoe!

Maarliefst 50 kinderen hebben met veel plezier (gratis) deelgenomen aan een leerzame ochtendtraining. Opvallend was dat er vele nieuwe gezichten te bewonderen waren op Sportpark Pagedal. We kijken terug op een succesvolle start van de voorjaarstrainingen, waarin alle kinderen (wel of geen lid) zich gratis kunnen opgeven. Voor meer info kijk op de site onder kopje ‘Boy Nijgh voetbalschool’.

Uitstel van Jubileumfeest!

Beste leden, donateurs, sportvrienden en iedereen met het blauw-witte hart,

In een roerige tijd, waarin het voor ons als club niet mogelijk is een groot feest te vieren m.b.t. het Covid-19 virus, hebben wij helaas wederom, na alle voorbereidingen en inspanningen, moeten besluiten dat de activiteiten rondom ons 100- jarig Jubileumtoernooi helaas ook dit jaar geen doorgang zullen vinden. Dit geldt dus voor het geplande Jubileumweekend van 4/5 juni, als het Jubileumtoernooi in het weekend van 19/20 juni 2021.

Uiteraard gaan we het geplande programma (dubbel en dwars) inhalen zodra er zicht is op een positief vooruitzicht.

     en verder?

  • Alle toegezegde gelden en afspraken met sponsoren/donateurs met betrekking tot het Jubileum zullen worden ‘bevroren’. Wanneer er een nieuwe datum bekend is, zullen wij uiteraard weer contact met hen opnemen.
  • Zodra er een nieuwe datum is voor het geplande Jubileumtoernooi zullen de contactpersonen van de 110 deelnemende teams/verenigingen weer worden benaderd.

Bij vragen of onduidelijkheden stuur dan gerust een mail naar jubileum@scstadskanaal.nl
Blijf gezond en pas goed op elkaar. Samen komen we hier sterker uit!

Met sportieve groet,
Jubileumcommissie en Bestuur SC Stadskanaal