JO13-1 trapt de bal ‘Round the World’

Ook SC Stadskanaal JO13-1 laat in dit filmpje zien dat de ‘verbinding’ aan de voet ligt. Niets aan de ‘hand’ dus in deze Corona periode. Blijf gezond! #aroundtheworld

Alle jongens, meiden en trainers werkten mee de ‘bal met het Coronavirus’ de wereld uit te trappen. Alleen bij trainer Hans moest er een glaszetter aan te pas komen (klik op de foto). Ook benieuwd? Klik hier om het filmpje te bekijken.

Corona-virus en SC Stadskanaal (update)


Beste leden en donateurs,

Nu het Covid-19 virus het maatschappelijk en sportief leven ons allen langer in de greep houdt dan voorzien en gehoopt, heeft het bestuur en een aantal genodigden deze week in een ‘spoed’ overleg de volgende belangrijke onderwerpen besproken, die voor onze vereniging aan de orde zijn.

* Ons Sportpark zal tot en met 28 april gesloten zijn tot nadere berichtgeving van de KNVB en het RIVM. Dit houdt dus in dat alle trainingen, wedstrijden, geplande activiteiten zoals Pub-quiz, vergaderingen, klaverjassen etc. zijn afgelast.

* Met het oog op de door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.
Voor meer info verwijzen wij naar de site van de KNVB (https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/)

* Evenementen en geplande feesten zijn niet toegestaan tot 1 juni. Hiermee komt het geplande Jubileumfeest van 5/6 juni (en het Jubileumtoernooi van 20/21 juni) aardig dichtbij.
In afwachting op de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de Overheid en de gevolgen hiervan, is besloten een definitief besluit te nemen over het wel of niet doorgaan, op 23 april. Vanaf die dag zou het voor de Jubileumcommissie nog goed mogelijk zijn de laatste puntjes op de i te zetten.

* SC Stadskanaal zal alle leden en donateurs voor de 4de periode van dit lopende seizoen tegemoetkomen in de contributie. Omdat een aantal vaste kosten voor de club wel betaald dienen te worden (KNVB, Energie, Tv abonnement, huur velden, assurantiën en de beraamde aanschaf materialen voor aanvang nieuwe seizoen), zal er 50% korting worden verleend bij de inning van eind april. Het Bestuur meent hiermee, in de bizarre tijden van de huidige periode, een goed signaal af te geven.

Samen zullen we ons er doorheen moeten slaan en rekenen wij op ieders begrip!

 

 

Blijven bewegen!

Tijdens de huidige- en komende bijzondere onzekere periode is het van belang te blijven bewegen en je conditie op peil te houden. Omdat er t/m 6 april niet gesport zal worden op ons Sportpark (of bij andere verenigingen), hierbij een spontane aanbieding, exclusief voor onze leden, van één van onze sponsoren.

Mocht je toch een beetje in beweging willen blijven en je een paar sportieve hardloopschoenen wil scoren, dan ontvang je maarliefst 20% korting bij Sport 2000 Stadskanaal. Wacht niet te lang en zet jezelf in beweging!

# Uitdaging Jeugd gedurende de Corona-periode

Helaas zijn alle trainingen tot nadere berichtgeving afgelast, maar we willen jou daarom als jeugdlid graag een uitdaging geven.
Een uitdaging die je gewoon thuis, of met een paar vrienden of vriendinnen, kunt aangaan om lekker bezig te blijven met de bal!

Challenge jezelf, gewoon proberen, oefenen en kijk maar hoe ver je hiermee komt.
Per uitdaging zal gedurende de bovenstaande periode een leuke prijs beschikbaar worden gesteld!

📲 – Bericht je trainer met een filmpje als bewijs!
(met dank aan Be Quick 1887 voor het leuke idee)

Technische staf 2020-2021 compleet

In vervolg op de komst van hoofdtrainer Jordi Nijgh, assistent-trainer Jochen van Sleen en verzorger Cor Jongeling, is de begeleiding rondom de eerste selectie voor het seizoen 2020-2021 aangevuld met een nieuwe leider, keepertrainer en grensrechter.

Henk Bos, nu nog eén van de stuwende krachten achter het succesvolle vierde elftal van de club zal de rol van leider op zich nemen. Stoffer Bakker heeft te kennen gegeven graag door te willen gaan als keepertrainer en Marco Bloemsma zal als grensrechter zijn talenten laten zien. Hiermee is het ‘team’ van hoofdtrainer Jordi Nijgh klaar voor het nieuwe seizoen!

Uiteraard is het huidige seizoen nog (lang) niet ten einde en wensen wij het huidige team o.l.v. hoofdtrainer Rick Slor, Henk Hoogland, Menno Schreuder, Wout Geerlings, Stoffer Bakker, Peter Bakker en Mike Spreen nog veel succes en plezier toe. Een officieel moment van bedankje volgt uiteraard!

Cor Jongeling nieuwe verzorger

Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 zal Cor Jongeling de rol van sportverzorger/masseur op zich nemen. 
Cor keert na twaalf seizoenen v.v. Nieuw- Buinen terug bij SC Stadskanaal, waar hij hiervoor zes seizoenen in dezelfde functie actief is geweest.
Met de komst van Jordi Nijgh, Jochen van Sleen en Cor Jongeling, lijkt de technische staf van de eerste selectie zo goed als rond voor het komende Jubileumseizoen met ‘bekende’ gezichten. Cor heeft aangegeven met veel enthousiasme en inzet bij SC Stadskanaal aan de slag te zullen gaan.

Cor Jongeling volgt hiermee Wout Geerlings op, die te kennen heeft gegeven er na zeven mooie seizoenen mee te zullen stoppen. Uiteraard zal SC Stadskanaal op gepaste wijze Wout bedanken voor de fijne samenwerking.

Opbrengst Poiesz Jeugd Sponsor Actie

Afgelopen week ontvingen wij van Poiesz Supermarkten het bijgevoegde mooie bericht (klik erop om te vergroten).

In de bizarre tijd, waarin we als verenigingen momenteel samen verkeren, staan wij volledig achter de genomen beslissing van Poiesz om de Sponsor actie te beïndigen en om alle deelgenomen verenigingen hetzelfde bedrag te sponsoren van maarliefst €1.000,=.

Namens SC Stadskanaal bedanken we een ieder die de gespaarde munten aan SC Stadskanaal heeft gegeven en uiteraard de vrijwilligers die de actie in de supermarkt tot een groter succes hebben weten te maken. We rekenen weer op jullie in een mogelijk volgend jaar!

Het ontvangen bedrag zal natuurlijk ten gunste komen van de Jeugd, invulling volgt later.

Jochen van Sleen assistent Hoofdtrainer

Wederom erg blij en trots is SC Stadskanaal te kunnen bevestigen dat ook Jochen van Sleen vanaf het Jubileumseizoen 2020-2021 assistent Hoofdtrainer van de 1ste selectie zal worden. Samen met Jordi Nijgh zal hij het vlaggenschip van SC Stadskanaal op zich nemen.

Jochen is ook geen onbekende van SC Stadskanaal, omdat hij zelf ook als jeugdspeler actief is geweest. Hedendaags is hij als trainer en vader van zijn zoon al wekelijks op het sportpark aanwezig.

Vanaf de JO11 vertrok hij van SCS naar het toenmalige BV Veendam,waar hij het tot in het beloftenteam heeft geschopt. Vervolgens maakte hij de overstap om vervolgens acht seizoenen in de hoofdmacht van v.v. Nieuw- Buinen te gaan spelen. Sindsdien is het Jochen goed bevallen bij de ‘Oranjehemden’ en is hij de laatste 6 seizoenen (t/m einde van dit seizoen) als assistent- en hersteltrainer actief geweest van de 1ste selectie.

Jochen heeft de ambitie uitgesproken zich als trainer verder te willen ontwikkelen middels het volgen van de UEFA-B cursus. We hopen dat hij met veel plezier en enthousiasme de komende jaren actief mag zijn.

Jordi Nijgh nieuwe hoofdtrainer

Jordi Nijgh nieuwe trainer SC Stadskanaal

Het bestuur is blij te kunnen bekendmaken dat, met ingang van het seizoen 2020-2021, Jordi Nijgh als hoofdtrainer is gecontracteerd voor de 1ste selectie. In de wandelgangen werd er al druk gespeculeerd over de mogelijke opvolging van scheidend trainer Rick Slor.

Jordi Nijgh, als jeugdspeler en trainer al met het blauwe SC Stadskanaal DNA besmet, heeft inmiddels enkele jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer van v.v. Gieterveen en het huidige seizoen bij v.v. Weerdinge. Bij beide clubs heeft hij veel geleerd en kijkt hij terug op een prachtige periode.
Daarnaast heeft hij een aantal werkzaamheden voor de KNVB gedaan en beschikt hij over de vereiste papieren.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Jordi is de jongste zoon uit de voetbalfamilie van wijlen Boy Nijgh, clubicoon van SC Stadskanaal. Bijzonder temeer omdat ook René Nijgh, de oudste zoon, onlangs bekend maakte de functie van Hoofd Jeugdopleiding te zullen gaan vervullen in het Jubileumjaar van de ‘Knoalsters’.

In dit komende seizoen lijkt SC Stadskanaal met deze aankondiging verder te bouwen aan de status van een stabiele 2de klasser zondag, met hieronder een planmatige aanpak van de jeugdopleiding, gericht op de toekomst.

‘Ik heb er zin in om de komende jaren verder te bouwen aan het goede werk van Rick Slor en zijn assistenten. Tevens kijk ik uit naar de samenwerking met mijn broer René’, aldus een glunderende Jordi Nijgh.

Rick Slor en SC Stadskanaal gaan uiteen

Hoofdtrainer Rick Slor en SC Stadskanaal, hebben in goed overleg samen afgestemd dat na het einde van het lopende seizoen de ‘voetbalwegen’ gaan scheiden.
Na ruim 6 seizoenen succesvol als trainer te hebben gewerkt, kijken beide partijen met volle tevredenheid terug.

Hoogtepunten zijn o.a de promoties van de 4de klasse naar de 2de klasse, gepaard gaande met een kampioenschap en een promotie via de nacompetitie.
Rick heeft een essentiële bijdrage geleverd aan het huidige niveau van de hoofdmacht, het zijn van een stabiele 2de klasser zondag.

SC Stadskanaal onderstreept de erg fijne samenwerking, de persoonlijkheid en betrokkenheid van de uit Veendam afkomstige oud-profvoetballer.
Uiteraard zal Rick het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en zal SC Stadskanaal op een hierbij passende wijze hem hiervoor bedanken.

Meidenteam SC Stadskanaal zoekt JOU!

SC Stadskanaal is verheugd om ook meiden te kunnen laten voetballen. Graag willen wij als club dit volgend seizoen ook vervolgen in een elftal, samen met JOU!

Dus ben jij een leuke meid in de leeftijd van 12 tot ca. 15 jaar, en heb je er zin om vanaf nu (of vanaf september) in een gezellig meidenteam te spelen.

Uiteraard kan je met een vriendin samen komen of eerst een paar keer gewoon meetrainen op maandag- en woensdagen van 18- 19:00uur. Even bellen vooraf kan uiteraard ook met Arnold op 06- 42 82 89 99.

 

Aanmelden kan daarna heel eenvoudig via de site. Tot SC Stadskanaal, wij kijken uit naar jouw komst!

Met sportieve groet,
hét leukste meidenteam van SC Stadskanaal en trainer Arnold

Fan van SC Stadskanaal?

Heb jij ook het ‘blauwe’ bloed en zou je ook graag een ‘Knoalsterblauwe’ Cap en/of polo willen bestellen? Dat kan!
Op voorintekening zijn de bijgevoegde Cap en Polo (met geweven embleem) te bestellen voor resp. €12,50 en €17,50 per stuk.
Mocht jij deze gadget ook in je verzameling, laat het dan even weten. Bij een minimale voorintekening van 25 stuks (per item) zal SC Stadskanaal jouw Cap en/of Polo gaan bestellen.

Bestellen kan via samensterk@scstadskanaal.nl (geef even aan wat jouw wensen zijn).

Lid worden nog eenvoudiger

Wil jij lid/donateur worden van SC Stadskanaal, een wijziging doorgeven of je afmelden?

Vanaf heden is de wens om dit via onze site te laten plaatsvinden inmiddels gerealiseerd.
Eindelijk is de stap gezet in de versimpeling van de module ‘aanmelden, wijziging en afmelden lidmaatschap’ via de homepage van de site. Heugelijk nieuws, omdat ALLE nieuw aanmeldingen, wijzigingen en afmeldingen ALLEEN nog maar via de site kunnen worden geregeld.

Kortom:
– complete aanmelding/wijziging met alle benodigde gegevens
– per module de verplichte velden voordat het formulier kan worden verzonden
– weinig nawerk meer door incomplete aanmeldingen etc. via papierwerk/onleesbare tekst
– scheelt sowieso papier (dus milieuvriendelijker)
– professioneler/ slagvaardiger
– automatische reply/bevestiging op alle aanmeldingen/wijzigingen en afmeldingen
– voor alle handelingen dient er akkoord te worden gegeven op de ‘privacyverklaring’ (i.v.m. AVG)

Nieuwsgierig? Check https://www.scstadskanaal.nl/aanmelden

Graag willen wij Nijm Webdsign bedanken voor deze mooie stap in het versimpelen en verduurzamen van deze procedure.  

Jouw mening over SC Stadskanaal telt!

Wij ( Michael den Hartog en Xander Fehrman ) zijn eerstejaars studenten Sportkunde aan de HanzeHogeschool Groningen en lopen nu een aantal weken stage bij SC Stadskanaal.
Onze opdracht is om een organisatieadvies aan de vereniging te schrijven, en zouden ook graag jouw hulp/input willen ontvngen. Om een goed advies aan de vereniging te kunnen schrijven, is het voor ons belangrijk om te weten wat jullie (leden, trainers, ouders/verzorgers) vinden van bepaalde zaken binnen de club. Dit gaat onder andere over het bestuur, trainers/coaches, de trainingen zelf, etc.

Jullie zouden ons enorm helpen om de onderstaande online enquête in te vullen. Om een goed beeld te krijgen hoe iedereen over de zaken denkt is een respons van minimaal 80% van de leden nodig. Voor leden en andere betrokkenen van boven de 16 jaar kunnen deze enquête zelfstandig invullen. Voor de leden onder 16 jaar de vraag om dit samen met 1 van je ouders/verzorgers te doen. Alvast erg bedankt!

https://www.thesistools.com/web/?id=547693

 

Toelichting contributie verhoging

Beste leden en donateurs,

Op de algemene ledenvergadering van 9 september jl. is het voorstel van het bestuur tot contributieverhoging aangenomen. Onder andere inflatie en de BTW verhoging hebben er toe geleid dat wij menen onze contributie voor het eerst in 10 jaar te moeten verhogen. De verhoging is voor speelgerechtigde leden €2,50 per kwartaal en voor niet speelgerechtigde leden en donateurs €5,00 per jaar. Hiermee blijven we als vereniging in staat goede faciliteiten aan een ieder te bieden en als vereniging verder te bouwen aan een mooie toekomst.

Namens het bestuur,
Roelof Moek
Penningmeester 

Dames 1 SC Stadskanaal zoekt partner

Dames 1 van SC Stadskanaal zoekt een partner, voor wat betreft de sponsoring. Het zou toch erg mooi zijn deze toppers ook een uniform outfit te kunnen geven.

Lijkt het jou leuk en gun jij dit elftal te zien stralen in trainingspakken en tassen met jouw tekst/bedrijfslogo erop?
Ieder sponsorbedrag wordt gewaardeerd!

Graag komen wij in contact met jou en vragen je vriendelijk te bellen met Sabine 06-42485375 of Olga 06-48921162.

Namens de SCS Dames 1 alvast bedankt voor uw reactie!

René Nijgh nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding

In ons Jubileumjaar zijn wij blij te kunnen melden dat, met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 ‘Knoalster’ René Nijgh de functie van ‘Hoofd Jeugd Opleiding’ zal gaan vervullen. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om de Jeugdopleiding van SC Stadskanaal op een (nog) hoger niveau te brengen.

De belangrijkste taken zullen zijn het opstellen of ontwikkelen van ons jeugdvoetbalbeleid, het jeugdvoetbalbeleid implementeren en bewaken en het begeleiden en scholen van het voetbaltechnisch kader in de visie en uitstraling van de club.

René zal aan het einde van dit seizoen zijn contract als hoofdtrainer van zondagclub THOS Beerta beëindigen en zich volledig gaan richten op de Jeugdopleiding van SC Stadskanaal. In het lopende seizoen zal René nog het aanspreekpunt zijn voor de trainers, spelers en ouders van JO 15 t/m JO19 en zal hij samen met Hoofdtrainer Rick Slor toekomstige seniorenspelers begeleiden.  

Wij wensen René veel plezier en succes toe in het Jubileumjaar!

Mooie binnenkomer!

Het moge duidelijk zijn dat SC Stadskanaal in dit seizoen het 100-jarig Jubileum zal gaan vieren, en hier zijn we trots op! Mocht je dit even zijn  ‘vergeten’, dan wordt je hieraan bij een bezoek aan Sportpark Pagedal wel herinnerd.

3 Schitterende vlaggen (banners) sieren de entree en duiden erop dat het een bijzonder jaar zal gaan worden, met dank aan onze vrijwilligers en sponsoren. Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten!

Data Boy Nijgh Voetbalschool

Dit jaar bestaat de Boy Nijgh Voetbalschool alweer 10 jaar, een jubileum dus!
In die jaren hebben de verschillende (gediplomeerde) trainers honderden enthousiaste jongens en meiden extra trainingen mogen geven in de Kanaalstreek.

Natuurlijk maar met één doel: om álle kinderen t/m 11 jaar met veel plezier het voetbal te laten beleven. En dat is gelukt! Dit jaar is het alweer 10 jaren geleden dat de eerste training is gegeven en de opkomst is nog iedere week erg goed.

Wil jij ook deelnemen aan de gratis voetbalschool trainingen? Dat kan!
Vanaf zo. 22 september 09:00u ben jij van harte welkom, en staan alle trainers klaar om er een superleuk seizoen van te maken.

Hierbij de data voor het komende najaar 2019. 
Wees welkom bij de Boy Nijgh Voetbalschool. Dit geldt voor iedereen!

SC Stadskanaal verduurzaamt

Vanaf komend seizoen willen wij als SC Stadskanaal bewuster omgaan met het milieu. Algemeen bekend is dat plastic hieraan niet bijdraagt.

Vandaar dat we de duurzame keus hebben gemaakt om de samenwerking met Miko koffie uit te breiden. De kwaliteit van het magisch bakkie blijft hetzelfde, alleen zullen de plastic witte bekers gaan verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen kartonnen bekertjes, die dus minder belastend zijn voor het milieu. 

Kortom:een beter milieu begint bij jezelf!