Betrokkenheid leeft bij SC!

Spelers (speelsters) en trainers van JO15-02 hebben laten zien dat de betrokkenheid leeft om iets voor je club te doen.
 
In slechts een paar ochtend uurtjes, in aanloop naar de kraker tegen vv Valthermond wisten ze samen de dug-outs op veld 2 op te poetsen, de ‘oude’ ingang toonbaar te maken, de waterafvoer rondom looppad veld 1 weer te bevrijden en het straatwerk onder de omroepcabine onkruidvrij te maken. Klasse prestatie!
 
 
 
 

Stem op de Vrijwilligersprijs 2021!

Sinds 2009 staan onze gediplomeerde trainers in weer en wind iedere zondagmorgen klaar om voetballers (en -sters) uit de gehele regio een leerzame en plezierige tijd te geven. Geheel gratis en ook voor niet-leden…
 
Vol trots en geheel onverwachts kunnen wij mededelen dat de Boy Nijgh Voetbalschool is genomineerd voor de 21e editie van de Provinciale Vrijwilligersprijs! Een enorme waardering voor de vele vrijwilligers die vanaf de start tot de dag van vandaag dit concept tot een enorm succes hebben gemaakt! Tien genomineerden in de categorieën cultuur, leefbaarheid, zorg, sport en jeugd. In de categorie sport strijden we met Fietsmaatjes Eemsdelta om de prijs van maar liefst € 3.000.
 
Om deze felbegeerde prijs in de wacht te kunnen slepen hebben we de hulp nodig van iedereen die ons een warm hart toedraagt. Vanaf nu t/m zondag 31 oktober kan jij deelnemen aan de internetstemming via Stemmen Provinciale Vrijwilligersprijs 2021
 
Geef jij je stem aan de Boy Nijgh Voetbalschool? Op dinsdagavond 7 december zullen de winnaars tijdens de Nationale Vrijwilligersdag bekend worden gemaakt!

Masterplan SC Stadskanaal

Update Masterplan

Inmiddels is het nieuwe seizoen begonnen en maken wij ons allen op voor een sportief ‘Jubileum’ jaar.
Uiteraard op het veld, maar zeker ook met de schenking van Marius Jansen gaan we ‘rondom het veld’ de komende jaren onze ‘sportieve droom’ proberen te realiseren.

Hoe?
René Becker zal zich fulltime, naast zijn functie als commercieel bestuurslid, de komende drie jaren gaan richten op de uitvoering van het beschreven Masterplan. Dit plan valt uiteen in 3 onderdelen, te weten:
– Alles moet herleidbaar zijn naar de Jeugd(opleiding)
– Capaciteitsuitbreiding
– Accomodatie/verduurzaming

Bovengenoemde onderdelen zullen in overleg met alle betrokken partijen en partners worden uitgevoerd. René gaat in gesprek met leden, vrijwilligers, donateurs en (huidige) sponsorpartners om te filteren wat er zoal speelt binnen de club. Uiteindelijk met het gezamelijke doel om SC Stadskanaal een fantastische toekomst te bieden!

René Becker zal zijn nieuwe baan binnenkort toelichten en een update geven waar hij mee bezig is.

Bestuur SC Stadskanaal
Bijlage: Brochure_SCS

Herfsttoernooi jeugd 4×4

In de komende Herfstvakantie vindt er op donderdag 21 oktober een 4×4 toernooitje plaats op Sportpark Pagedal. Dit wordt geleid door onze in opleiding zijnde gekwalificeerde jeugdtrainers. Ben jij erbij?

Opzet is dat je in toernooivorm telkens met een ander 4×4 team speelt waarin er leuke prijzen te winnen vallen in iedere leeftijdscategorie. Uiteraard wordt er voor drinken gezorgd.

voor wie:
JO8 t/m JO10- van 10:00- 12:00uur
JO11 t/m JO13- van 13:00- 15:00uur    

Lijkt het jou leuk om met vriendjes/ vriendinnetjes mee te doen? Iedereen is welkom, wel of geen lid!

Opgave verplicht via ruitersjarno@gmail.com met vermelding van je naam, leeftijd, vereniging en team.

Barmedewerkers uitstraling

Met dank aan onze hoofdpartners Nijmko Telecom ICT & Beveiliging en Liftservice-noord zijn alle barmedewerkers te herkennen aan de beschikbaar gestelde polo’s. Hiermee komt de wens naar uniforme uitstraling uit. Iedereen die een bardienst draait kan zijn/haar maat en model gebruiken en na deze dankbare taak voor een wasbeurt achterlaten. Wie wil er vanaf nu niet achter de bar meer staan? Meld je aan, we zijn elkaar nodig!
 
Binnenkort meer nieuws over de uitstraling van de onderhoudsvrijwilligers en een kassasysteem.

Stem op SCS met Rabo ClubSupport

Het is weer tijd voor de Rabo Club Support actie. Deze stemming is van 4 t/m 25 oktober 2021 voor leden van de Rabobank. Door middel van jouw stem kun je jouw club ondersteunen voor het behalen van een gesteld doel. Dit doel is om de op te richten Jeugdraad een startbedrag te overhandigen om zelf beslissingen te laten nemen met betrekking tot gewenste investeringen die door de Jeugd zelf bepaald worden (in plaats van voor de Jeugd).
 
De Jeugdraad is een initiatief van de KNVB om de betrokkenheid onder de Jeugdleden te vergroten.
 
Vandaar het vriendelijke verzoek aan alle leden, donateurs, vrijwilligers en vrienden van SC Stadskanaal om op onze club te stemmen als lid van de Rabobank! Stemmen kan via de Rabo App of op rabo.nl/clubsupport #RaboClubSupport

Workshop Mauro van de Looij succesvol!

Op vrijdag 8 oktober heeft er een interactieve workshop plaatsgevonden in de kantine voor al onze trainers en leiders. Mauro van de Looij, ervaren jeugdtrainer bij eredivisieclubs en schrijver van het boek ‘De trainer maakt het verschil’ deelde zijn kijk op zijn praktijkervaringen en wetenschappelijke inzichten over motivatie, selectie, trainen en coachen.

De boodschap was dat je als voetbaltrainer het verschil kunt maken. Je wilt dat je spelers plezier hebben en hun talenten volop ontwikkelen. Of je nu beroepstrainer bent of een ouder die onverwacht langs de lijn staat, je doet het veel beter als je weet wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt aanpakken. Hij nam de trainers en leiders mee langs vragen als: Hoe belangrijk is winnen eigenlijk? Wat is jouw invloed op de motivatie van je spelers? Hoe herken je talent? En wat zeg je in de rust?

Een inspirerende avond die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de visie van onze begeleiding, mede mogelijk gemaakt door MotoPort Leek.

Mauro van de Looij is sport- en prestatiepsycholoog. Hij heeft gewerkt als jeugdtrainer bij PSV en Willem II, doceert prestatiepsychologie en coacht sporters en trainers.

Meld je vrijwillig aan!

Het moge duidelijk zijn dat een club als SC Stadskanaal niet zonder de inzet van vrijwilligers kan bestaan. Sta er even bij stil dat bij vele clubs in Nederland het lidmaatschap gepaard gaat met een aantal uren (eens per 10 weken) verplicht vrijwilligerswerk. Zonder deze inzet kan je zelfs geen lid worden..

Om het bij onze club niet zover te laten komen zijn we dringend op zoek naar leuke en enthousiaste mensen (leden, ouders van of een ieder met een blauw/wit hart) die 1x in de 10 weken 3 tot 4 uurtjes diverse werkzaamheden willen verrichten. Hierbij valt te denken aan het draaien van een bardienst (je staat niet alleen), het fluiten/vlaggen bij jeugdwedstrijden op zaterdagmorgen, het trainen/leiden van een jeugdteam, onderhoudsklusjes op het Sportpark etc. Bij alle werkzaamheden behoort een uitleg/training/cursus tot de mogelijkheden.

Kan jij, net als de huidige collega vrijwilligers, best een paar uurtjes per 10 weken vrijmaken, meld je dan NU aan via samensterk@scstadskanaal.nl en we nemen vrijblijvend contact met je op. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in een leuke, enthousiaste groep toppers, waar respect en social contact de boventoon voeren.
#watdoejijvoorjouwclub #respectvoorvrijwilligers

Kleding naar Albanië

Eén van de wensen, voortkomend uit het Masterplan, voor het komende seizoen is de uniformiteit in kleding. Als club willen we heel graag herkenbaar zijn op de velden in de provincies.
Inmiddels hebben we hier een start mee gemaakt en zijn alle (jeugd) trainers en leiders in het nieuw gestoken met Erima kleding (foto volgt). Voor het seizoen 2022/2023 is de wens om alle spelende leden van dezelfde (betaalbare) Erima kleding te voorzien. Om dit te bekostigen zoeken wij het komende seizoen de samenwerking met onze huidige (sponsor)partners. Uiteindelijk om er allen als winnaars uit te komen!

Het gevolg van bovenstaande is dat er veel kleding, materialen etc. niet meer passen in de toekomstvisie. Vandaar dat we via onze partner HVK Stadskanaal in contact zijn gekomen met een satellietclub in Tirana Albanië. Graag schenken wij de goede tassen, tenues etc. aan de zwaargetroffen stad die na de aardbeving in grote armoede leeft. Transport wordt verzorgd door een Bouwbedrijf in Joure (zie krantartikel). Met deze samenwerking hopen wij dat de lucht boven Tirana weer een beetje ‘blauw zal kleuren’. #maatschappelijkbetrokken #samenwerking #meerdaneenvoetbalclub

Gastvrouw ‘Pupil van de Week’

Bij elke thuiswedstrijd van het 1e van SC Stadskanaal nodigen wij een jeugdspeler (ster) uit om de wedstrijd van heel dichtbij te beleven. Voor deze speler moet dit een hele mooie middag worden, alsof hij/zij in de ‘schoenen’ van een speler staat. Meedoen aan de warming-up, de aftrap verrichten en de hele wedstrijd op de bank beleven naast de trainer(s). Uiteraard hoort een kijkje in de bestuurskamer onder het genot van een hapje en drankje hier ook bij.

Om dit te laten slagen hebben wij met ingang van het nieuwe seizoen een gastvrouw gevonden, in de persoon van Zwaantje Hulshof. Zwaantje woont dichtbij het voetbalveld, is 39 lentes jong en haar zoon Robbin speelt bij de jeugd. In het dagelijks leven werkt ze bij de Thuiszorg. Kortom, dit is haar zeker toevertrouwd.

Welkom Zwaantje bij onze club. Wij hopen dat je met veel plezier deze vrijwilligersfunctie mag bekleden.

Scheidsrechters in het zonnetje

Het nieuwe sportseizoen staat voor de deur. De coronacrisis is helaas nog niet voorbij, maar gelukkig mogen we weer samen sporten en starten ook de competities weer. Daarbij zijn onze scheidsrechters onmisbaar!

Van 27 september tot en met 3 oktober hebben wij de scheidsrechters in het zonnetje gezet in ‘De week van de Scheidsrechter’. Hét moment waarop wij de scheidsrechters wilden bedanken voor hun inzet. Want, ook al zou het eigenlijk heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen is nog steeds op zijn plaats.Bovendien helpt de Week van de Scheidsrechter sportbonden om deze mooie vrijwilligerstaak in de spotlight te zetten en, daar waar het aantal officials aan de lage kant is, nieuwe mensen enthousiast te maken voor deze belangrijke functies. Vandaar dat wij al onze scheidsrechters deze week zullen bedanken met een kleine attentie, als blijk van waardering! #weekvandescheidsrechter #vrijwilligerswerk #waariedereenmeespeelt

van COVID-19 naar #GOFIT-21

Van 20 t/m 26 september 2021 vindt de 7e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats! Dat betekent dat je zowel fysiek als online kan deelnemen aan de vitaliteitsweek waarvoor dit jaar het thema #GOFIT is gekozen! Gedurende deze week van vitaliteit, kan je verbinden met gelijkgestemden, nieuwe informatie, inspiratie en kennis opdoen op het gebied van vitaliteit/gezondheid en werkgeluk. Aandacht en activiteiten gericht op het vergroten van vitaliteit en meer verbinding in het Nederlands bedrijfsleven!

Doel
Het doel van de Nationale Vitaliteitsweek is werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Met het thema #GOFIT draait het om Groei & Ontwikkeling en FIT zijn. Fit dus in de algemene zin van het woord: fysiek- en mentaal fit maar ook ‘fit for the job’ en ‘fit for the future’ ofwel één en al bewustwording hoe je aan je eigen vitaliteit kunt werken. In de week van vitaliteit kun je ontdekken wat het beste voor jou werkt. In het kader hiervan heeft Jumbo Poststraat Stadskanaal voor alle leden daarom gratis Sourcy water beschikbaar gesteld.

Samenwerking met goed doel
De Nationale Vitaliteitsweek is verbonden aan een goed doel. Net als vorig jaar is dat Spieren voor Spieren. Zij heeft als missie: “Alle spierziekten voor kinderen verslaan!”. Strijd jij ook mee met je gezonde spieren voor kinderen met zieke spieren? In aanloop naar en tijdens de Nationale Vitaliteitsweek kan jij je inzetten voor Spieren voor Spieren. Als individu, maar natuurlijk ook als team. Je kunt op deze site je eigen (team)pagina aanmaken en donaties inzamelen bij vrienden, familie, kennissen en collega’s. Alle donaties gaan rechtstreeks en volledig naar Spieren voor Spieren. Lees hierover meer, zodat je weet waar jij je spieren voor inzet!

#bewustwording #GOFIT #weekvandevitaliteit #verbinding

 

100% score Verklaring omtrent Gedrag

Als vereniging hebben wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ontvangen van al onze 46 jeugdtrainers, assistent-jeugdtrainers, jeugdleiders en overige stafleden. Een VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van die persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een VOG staat ook wel bekend als een bewijs van goed gedrag.

Het kunnen tonen van een VOG is één van de maatregelen die het bestuur van een sportvereniging kan nemen om de kans op grensoverschrijdend gedrag binnen de club te verkleinen. Het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Het biedt geen garanties, maar op deze wijze laten wij zien dat we de veiligheid van onze leden, vrijwilligers en bezoekers serieus nemen. Als aanvulling hierop is er een vertrouwenspersoon actief binnen onze club. Meer info lees je hier.

Schoonmaak tribune

Kijkende naar de stormachtige ontwikkeling van onze spelende leden, is de verwachting dat de thuiswedstrijden steeds drukker bezocht zouden gaan worden. Wat is er dan mooier dan om de bezoekers een prachtig mooi blauw, schoon en droog stoeltje te kunnen aanbieden op onze tribune? Dit hebben de ouders van JO15-1, in overleg met het Jeugd Coördinatieteam en Schoonmaakbedrijf Gennissen opgepakt en zie onder het resultaat.

Nu is het de beurt aan onze spelende leden om het op de tribune nog warm te krijgen.
Bedank voor ieders inzet, vele handen maakt licht werk!

Hulp gevraagd voor opschoonmorgen!

Hoe normaal is het doen van vrijwillig werk? Met de inzet en het enthousiasme van een aantal vroege ‘vogels’ is het Sportpark onlangs onder handen genomen. Het snoeien van de de bebossing is grotendeels gebeurd, waardoor het zoeken naar naastgeschoten ballen, wat zelden gebeurt :), een stuk leuker wordt.

Afgesproken dat we de rest van het snoeiwerk, het schoonmaken van de trespaborden, onkruid verwijderen en het ophangen van vangnetten heel graag plannen in de komende Herfstvakantie, en wel op vrijdag 22 oktober tussen 08:30-12:00uur. We hebben gemerkt dat vele leden dan wel even wilden helpen en passen daar graag ons schema op aan.

Graag aanmelden via 06- 12228738, voor de lunch wordt om 12:00uur gezorgd!

Hieronder een beeld van de vorige morgen, met dank aan de toppers voor het groenonderhoud, in het bijzonder #GemeenteStadskanaal
#samensterk #waariedereenmeespeelt


  

Wat doe jij vrijwillig voor jouw club?

Vraag jij jezelf ook wel eens af wat er allemaal achter de schermen gebeurt bij SCS of denk jij dat het allemaal vanzelfsprekend is?
 
Maak ook het verschil door eens in de zoveel tijd iets terug te geven. Een bardienst of jeugdwedstrijd fluiten maakt vele leden (en jou) erg blij bv!
 
Komende vrijdagmorgen van 08:30-12:00u zoeken we nog een aantal mensen die ons Sportpark komen helpen netjes maken.
 
Aanmelden kan via App of door te bellen met 06-12228738. Voor een lunch wordt gezorgd

Agenda Algemene Leden Vergadering

Op maandag 11 oktober is het weer zover, de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Alle stemgerechtigde leden vanaf 18 jaar zijn harte welkom om mee te denken in de plannen voor de toekomst. Uiteraard staan we even stil bij het afgelopen bijzondere jaar, de financiën en de toekomst van de club.

Agenda:
‘Waar iedereen meespeelt’

1. Opening + vaststellen van de agenda
2. Vaststelling notulen ALV 09-09-2020
3. Jaarverslag secretaris 2020– 2021
4. Financieel Jaarverslag penningmeester 2020– 2021
5. Verslag kascommissie
6. Benoeming kascommissie 2021- 2022
7. Vaststelling Begroting 2021- 2022
8. Vaststelling Contributie 2021- 2022
9. Verkiezing Bestuursleden:
*De heer Spijker Aftredend en Herkiesbaar
*De heer Moek aftredend en Herkiesbaar
*De heer Roukema aftredend
*De heer Jordy Heijne en Yorin Hoezen toetredend
*Tegenkandidaten voor een bestuursfunctie, kunnen door minimaal 1/10 deel van de stemgerechtigde seniorleden, worden voorgesteld, dit met een schriftelijke akkoordverklaring van de voor te stellen kandidaat. (*Hiervan dient u de secretaris, uiterlijk 10 werkdagen voor de ALV, schriftelijk op de hoogte te brengen).
10. Bestuurszaken
11. Mededelingen: o.a. stand van zaken m.b.t. 100-jarig Jubileum
12. Masterplan ( uitleg voor de komende Jaren)
13. Rondvraag
14. Sluiting
Bij een statutair onvoldoende aantal leden op de ALV van 11 Oktober a.s., om 19.30 uur, zal er een tweede ALV worden vastgesteld op: 11 Oktober a.s. om 20.00 u., met de hier bovenstaande agenda.

Wij kijken er naar uit een ieder weer te zien. Onze wens is dat we ook vele jeuddleden mogen verwelkomen, want ook buiten het veld telt ieders stem! #waariedereenmeespeelt #dejeugdheeftdetoekomst. Tot maandag 11 oktober a.s. Aanvang 19:30u, inloop 19:00u.

Verdrietige mededeling


Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Greetje Bloemsma- Hulshof. Greetje is jarenlang (mede) verantwoordelijk geweest voor het draaien van de kantine. Wij herinneren Greetje als een zeer betrouwbare en gewaardeerde vrijwilligster, die niet op de voorgrond wilde treden. Na het overdragen van het kantinebeheer (net voor de Corona pandemie) hebben we haar helaas niet vaak meer op het Sportpark mogen verwelkomen. 

Onze gedachten gaan uit naar Marco, Rudy, Monique en familie en wensen hen allen veel sterkte om dit gemis een plaats te geven. Gecondoleerd..

Bestuur SC Stadskanaal

NIEUW: samenstellen Jeugdraad

Sportief SC Stadskanaal jeugdlid,                                                                                            

Het zal je niet zijn ontgaan dat er de komende jaren vele ontwikkelingen gaande zijn bij de club.
Een aantal hiervan zijn de plannen voor een nieuw kleedkamergebouw, verduurzaming van het huidige complex, een pannakooi en een meer uniforme uitstraling ‘naar buiten’ als club. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met betrokkenheid en enthousiasme van ieder lid, donateur, vrijwilliger, sponsor en instanties. Dus ook van jou!

Met ingang van het nieuwe seizoen 2021-2022 stelt SC Stadskanaal een ‘Jeugdraad’ samen, die bestaat uit Jeugdspelers. Dit initiatief wordt ook omarmd door de KNVB.

Hiermee geven wij gehoor en vervolg aan de vraag hoe het kan dat beslissingen vaak worden genomen voor de Jeugd, in plaats van door de Jeugd. Wanneer er ideeën zijn om een aantal zaken nog beter te regelen, dan is de Jeugdraad de manier om te helpen bij de ontwikkeling van onze club (vb. tafeltennistafel op plein/ assortiment kantine etc.) Ook voor wat betreft andere dingen die er spelen, is het goed te weten wat de Jeugdraad ervan vindt.

Jeugdraad:
– bestaande uit 7 personen in de leeftijd 13 t/m 30 jaar
– regelmatig overleg
– meedenken/ beslissen over de toekomst van een mooie en gezonde club
– spreektijd Algemene Ledenvergadering
– betrokkenheid bij SC Stadskanaal en verbinding maken met andere leden

Lijkt het jou deel uit te maken van een belangrijke en erg gewaardeerde Jeugdraad? Meld je dan aan via samensterk@scstadskanaal.nl en we nemen contact met jou op.
Een Jeugdraad, want ook JIJ speelt mee!

Met sportieve groet,
Bestuur SC Stadskanaal