Poiesz Jeugdsponsoractie

Ook dit jaar doen we weer mee met de Poiesz Jeugdsponsor actie. Vanaf 11 februari tot 7 april krijg je bij boodschappen bij de Poiesz weer Jeugdsponsormunten die in de koker van SC Stadskanaal gedaan kunnen worden. Deze munten leveren geld op voor de vereniging wat we weer gaan investeren in de jeugd.

Zaterdag 16 februari staan we zelf van 8:00 tot 15:00 in de Poiesz roomsoesjes te verkopen die 15 munten opleveren. We hopen veel van onze leden dan te zien.

Rabo Clubkas Campagne 2019/ SC Stadskanaal

 

Vanaf nu kan je jouw stem geven aan SC Stadskanaal voor een aardig bedrag voor de club!
Hiervoor hebben wel alle hulp en stemmen weer nodig van de leden en familieleden, en het kost helemaal NIETS!

HOE?
Heel simpel: als Rabobank rekeninghouder heb je begin februari per post een stemkaart met een unieke code ontvangen. Vanaf nu tot 28 februari breng je via de site van de Rabo Clubkas Campagne jouw stem uit op de deelnemende verenigingen en stichtingen. Als lid krijg je 5 stemmen en mag je maximaal 2 stemmen per vereniging of stichting uitbrengen.
STEM hier om naar de Rabo site te gaan

Vorig jaar een prachtig bedrag van €1.391,77 opgehaald, die we ook dit jaar minimaal willen halen ten bate van de jeugd! Laten we samen gaan voor een mooie bijdrage, die ten goede zal komen aan de jeugd!

(Als rekeninghouder van de Rabo ben je niet automatisch lid! Hier kan je dit wel aanvragen (ook geheel gratis) om jouw stem uit te brengen! https://www.rabobank.nl/…/zuid-en-oost-groning…/lidmaatschap

 

Samenwerking SC Stadskanaal/ Runners

De afgelopen maanden is er gekeken óf, en op welke manier we elkaar als club zouden kunnen versterken. Na overleg met het bestuur van de Runners is het idee ontstaan om alle jeugdleden t/m JO13 in de winterstop een coördinatie/ conditie/ krachttraining aan te bieden. Dit zou niet zomaar een saaie looptraining worden, maar een écht leuke manier om nog sterker aan de 2de seizoenshelft van de competitie te beginnen.

Doordat vrijwel al onze jeugdteams hieraan mee zouden doen, is er een tekort ontstaan aan ervaren/ gediplomeerde trainers bij de Runners. Helaas hebben we hierom deze mooie manier van samenwerking voor dit seizoen op de lange baan moeten schuiven.

Wél worden alle jeugdtrainers binnenkort benaderd voor een andere activiteit, waarbij alle teams in de winterstop van harte welkom zijn!

Multibouw B.V. nieuwe sponsor trainingspakken

Met ingang van dit seizoen is onze club erg blij te melden, dat met Multibouw Stadskanaal B.V. een overeenkomst is gesloten met betrekking tot het bestellen van een heus SC Stadskanaal trainingspak.

Alle jeugdleden die een trainingspak willen aanschaffen, kunnen dit alleen bij mede sponsoren Klok Sport (JO8 t/m JO13) of Zuidema Sport (vanaf JO13) zélf regelen. Per trainingspak zal Multibouw Stadskanaal B.V. een grote bijdrage doen in de kosten, waardoor jeugdleden t/m maat 164 al voor €24,= (vanaf maat S € 29,=) een broek en jasje kunnen aanschaffen.
Voorwaarde is wel dat dit pak bij de wedstrijden dient te worden gedragen. Toegestaan is dat er ook in mag worden getraind.

Hierdoor denkt de club alle leden (en ouders) tegemoet te kunnen komen, om voor een scherpe prijs een kwalitatief Hummel outfit te kunnen scoren. Multibouw Stadskanaal B.V. bedankt voor het bijdragen aan de uniformiteit van onze club!

Hèt Trainingspak SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kleding voor alle leden

Als SC Stadskanaal zouden wij graag een uniforme uitstraling naar ‘buiten’ willen uitstralen, zodat we overal ‘langs de lijn’ herkenbaar zijn aan de hand van onze kleding.
Dit geldt voor de trainers/ begeleiders, maar natuurlijk ook voor alle spelende leden. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren hopen we dit gezamenlijk op de volgende manier te realiseren.

In overleg met onze kledingsponsoren én Multibouw Stadskanaal B.V. hebben wij een scherpe prijs kunnen afspreken (goede prijs/kwaliteitverhouding) voor een uniform Hummel (Elite Clubline) trainingspak. Dit trainingspak is alleen bij Sport-inn Klok Sport/ Zuidema Sport Stadskanaal te bestellen voor slechts €24,= (t/m maat 164) en € 29,= (vanaf maat S). Het zelf bij deze sponsor te bestellen pak is dan ook jouw eigendom.

De kosten voor de bedrukking van het clublogo zal voor rekening van SC Stadskanaal zijn. Door dit gezamenlijk te doen, is dit een voordelig aanbod en wordt het bestellen via andere leveranciers niet toegestaan.

Enige voorwaarde van het aan te schaffen trainingspak is dat deze op wedstrijddagen in ieder geval wordt aangetrokken! De keuze om er wekelijks ook in te trainen is vanzelfsprekend je eigen keus.

Voor de aanschaf van overige kleding, zoals schoenen, sokken, broekje, scheenbeschermers en een SC sporttas ontvang je als lid tevens 10% korting!

 

Mededeling JCT over de Carrouseltraining

Toelichting Carrouseltraining:

Dit jaar is er bewust voor gekozen om de leeftijdsgroepen op dezelfde avond en dezelfde tijd te laten trainen. Voordeel hiervan is dat overleg ter plekke kan, en dat na de laatste training (woensdag of donderdag) de trainer weet wie afwezig is voor zaterdag, zodat het één en ander geregeld kan worden en er gevoetbald wordt. Goed gevolg hiervan is dat er niet afgezegd hoeft te worden voor de wedstrijd, en ‘sneue’ koppies kunnen worden voorkomen. Hoofdreden is echter de carrouseltraining.

In het verleden is gebleken dat er vraag is naar oefenstof voor beginnende trainers en/of vrijwilligers (ouders). Ook de manier waarop te trainen vereist toch enig fingerspitzengefühl. Het makkelijkste voor de jongste jeugd is volgens het aloude recept, praatje, plaatje, daadje.

Je komt echter eerst tot een praatje nadat je informatie uit de wedstrijd haalt. Dit kunnen zowel goede als minder goede dingen zijn. Voor de nieuwkomers is het eerst zaak om baas over de bal te worden. Dit gebeurt veelal eerst door te dribbelen en het stoppen van de bal. Wanneer dit goed gaat komt het (af)kappen en draaien om de hoek kijken. Van dribbelen naar drijven, het plaatsen van de bal, (standbeen goed naast de bal, binnenkant, buitenkant en de wreeftrap) wordt ook uitgebreid getraind. De te volgen methodiek; de oefening uitleggen (in sommige gevallen voordoen), aan de gang brengen, kijken of deze oefening begrepen wordt om vervolgens door even stil te staan (niet te vaak) verbetering aan te brengen. Dit kan zowel met pass- en trapvorm, positiespel, partijvorm etc.

Wij zijn van mening dat dit alles beter tot zijn recht komt, middels goede oefenvormen die bij de leeftijd passend is. Wij als JCT ( Jeugd Coördinatie Team) hebben daarom besloten dit onder te brengen in de zgn. carrouseltraining om zodoende een betere ontwikkeling van spelers, keepers en trainers te creëren. Voor de spelers zijn het snel herkenbare oefeningen, en kunnen wij ze beter maken in dezelfde training of de carrouseltraining die daarop volgt. De speler weet immers wat er komt en wil zich vaak zelf al verbeteren.

Een bijkomend voordeel is dat wat er nu vaak niet goed gaat bij de al wat ‘oudere jeugd’, (vanaf de 11-tallen) te denken valt bijvoorbeeld aan het aannemen en verwerken van de bal en het opbouwen van achteruit, wij dat nu kunnen trainen en ook regelmatig  gaan evalueren. In de toekomst zullen, naar wij hopen, selectieteams op het niveau blijven waar ze nu zijn. Het mooiste is dat dit alles zijn vruchten afwerpt en deze teams op een nog hoger niveau kunnen spelen. Voorts zal er ook in lagere elftallen verbetering zichtbaar moeten zijn.

Tot zover een kort verslag van het JCT team.
Graag horen wij van u wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn. Wij zullen zoveel mogelijk proberen alles in goede banen te leiden tot ieders tevredenheid.

Sportgroet,

Adriaan Smit (coördinator JO-8 t/m JO-10), Tonny Boon (coördinator JO-11 t/m JO-13), Martin Schuiling (coördinator JO-15 t/m JO-19), Stoffer Bakker (coördinator keepers)

AVG regelement zichtbaar

Bij de ingang van het Sportpark is het bijgaande bordje te zien.

Hiermee denken wij als SC Stadskanaal tegemoet te komen aan de regels met betrekking tot de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

 

 

 

 

 

 

‘Held’ van de ‘Rookvrije Generatie (met foto’s)

Maandagavond 10 september 2018 zal de boeken ingaan als dé dag dat SC Stadskanaal het startsein heeft gegeven voor een ‘Rookvrije Generatie’. Omringd door ruim 100 voetballers/sters, ouders en begeleiding kreeg René Becker uit handen van ‘mystery guest’ en held van vele SC spelers Glenn Bijl de officiële borden aangereikt. Deze borden zijn vervolgens op de meest zichtbare plaatsen op het sportpark bevestigd en hiermee geeft SC Stadskanaal gehoor aan de wens van een groot aantal leden om onze vereniging zo goed als ‘rookvrij’ te maken. 

 

Met dit signaal hoopt SC Stadskanaal dat meerdere clubs uit de Kanaalstreek zullen volgen om op deze manier te onderstrepen dat sporten en roken gewoon niet bij elkaar passen. Wat zeker zal helpen is dat de achterliggende gedachte en het enthousiasme van alle aanwezigen zijn vastgelegd door Paul Abrahams van de ‘Kanaalstreek’ en dit te lezen zal zijn in de wekelijkse editie van de veelgelezen krant.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog gerookt op de sportvereniging, terwijl veel kinderen een groot deel van hun tijd daar doorbrengen.

(Aan de achterzijde van de kantine is het nog wel toegestaan te roken, al is het de vraag hoe lang dit nog nodig zal zijn).

Foto’s Paul Abrahams