Indelingen per team seizoen 2022/23 (update 30-09)

Hierbij de aangepaste indelingen per team, zoals deze door het JCT en de trainers zijn samengesteld. Bij mogelijke vragen kan je contact opnemen met de desbetreffende coördinator (zie laatste tab) of bij je trainer.

Wij wensen iedereen veel plezier het komend seizoen en veel nieuwe vriendschappen!

Indeling seizoen 2022-2023

 

‘Bankie’ voor bankie/ ’50 voor 50 Vriendenbord’

De ‘bankies’ rondom de velden van ons sportpark zijn grotendeels voorzien van een ‘nieuwe eigenaar’. Wil jij ook nog een ‘eigen’ bankie voor het hele seizoen en bijdragen aan een nieuw aan te schaffen speeltoestel? Bel gelijk naar 06-12228738 en het wordt geregeld! #bankievoorbankie #speeltoestel

Ook de opbrengst van het ’50 voor 50 Vriendenbord’ in de kantine zal hiervoor gebruikt worden.

 

 

Led verlichting veld 3

Inmiddels zijn we ook zichtbaar begonnen met de uitvoering van ons Masterplan. Eén van de belangrijkste zaken is momenteel het terugdringen van de energiekosten met de aangebrachte Ledverlichting i.s.m. Gebiedsfonds Stadskanaal #StichtingGebiedsfondsopZon #Bosa

Kantine bezetting leden

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, je komt bij de wedstrijd kijken en je besteld nog even snel een bakje koffie of thee. In de pauze hetzelfde en na de wedstrijd een lekkere bal gehakt, een tosti of een drankje. Maar onze vereniging draait op vrijwilligers, een vereniging vóór, maar vooral ook dóór haar leden en zonder vrijwilligers is bovenstaande ineens helemaal niet zo vanzelfsprekend, we zullen het samen moeten doen.

Vandaar dat we vanaf heden alle leden (dus niet altijd dezelfde vrijwilligers) van 18 jaar en ouder zullen meenemen in de planning. Het op een fatsoenlijke manier van openhouden van onze kantine is voor ons als vereniging een absolute must voor de uitstraling richting de eigen leden, bezoekers, zakelijke partners en de inkomsten die het genereert. Leiders van teams dragen mede verantwoordelijkheid voor de inroostering.

Inzetrooster.nl
Dit is een eenvoudig planningssysteem dat werkt op je smartphone, iPad of laptop. Zowel als individueel lid als teams/elftallen zullen zich hiervoor kunnen inschrijven. Vele voetbalclubs werken hier al naar tevredenheid mee! Wil je meer weten dan kan je ook de Gebruikers uitleg lezen.

En nu?
Via onderstaande link is het rooster voor de bardiensten in te zien. Een ieder die heeft aangegeven een bardienst te draaien zal voorafgaande een e-mail ontvangen. Hierin staat ook dat er zelf voor vervanging gezorgd dient te worden indien jezelf niet kunt. Klik hier om het rooster te openen.

En verder…

De kantinediensten op de vrijdag, zaterdag en zondag staan onder leiding van een zgn. kantinehoofd die opent en sluit. Indien nodig maakt hij/zij een ieder wegwijs in de kantine, de keuken en met de kassa indien nodig. Door het hele seizoen heen is de belasting, als een ieder meewerkt, minimaal. Reken op 1 á 2 diensten van maximaal 4 uur. Mocht je onverhoopt niet kunnen, terwijl je dat wel had aangegeven, dien je zelf voor vervanging te zorgen. Op deze manier schuiven we het probleem niet door, maar lossen we het op. We rekenen op de medewerking en inzet van iedereen.
Helaas zijn we, als deze manier van het samen zorgen voor een goede barbezetting niet lukt, als vereniging genoodzaakt van alle leden een zgn. inspanningsverplichting te vragen.

Namens het kantinebeheer en het bestuur

Rabo ClubSupport 2022

Ons doel
Het speeltoestel op ons sportpark waar de jongste jeugd (en jongste toeschouwers) zich kan vermaken rondom trainingen en wedstrijden is nodig toe aan vernieuwing. Inmiddels is het oude en gevaarlijke toestel verwijderd en willen we plaatsmaken voor een nieuwe. Graag zetten wij de opbrengst van de Rabo Clubsupport in voor dit doel.

Hoe te stemmen?
Alle leden (ouders, opa’s en oma’s, vrienden en buren) die lid zijn van Groninger Land kunnen een stem uitbrengen op SC Stadskanaal via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 t/m 27 september. Hoe meer stemmen er op de club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de we mogen ontvangen. STEM HIER!

Uitreiking
Vanaf 3 oktober 2022

Update douches kleedkamergebouw

Vandaag zijn inmiddels 2 kleedkamers helemaal strak gecoat door #RateringStadskanaal. Komende week de 3e, terwijl Velgsib Installatietechniek werkt aan de voorbereiding van de 4e en afmontage. Het loopt nog volgens schema om de 17e september de kleedkamers weer te kunnen gebruiken. Tot die tijd even samen behelpen.

Afspraken en regels seizoen 2022-2023

Met ingang van het nieuwe seizoen zullen alle (jeugd) spelers en speelsters via de groepsApps en/of papier hetvolgende ontvangen:

Waarom?
Vanuit  SC Stadskanaal streven wij ernaar samen een gezonde en sportieve basis te creëren voor een plezierige tijd, waarbij respect en open communicatie voor-en naar elkaar misschien nog wel het belangrijkste is. Dit geldt zowel voor de recreatieve- als voor de prestatiegerichte spelers. Wij hechten waarde aan een prettige omgang met elkaar tussen alle leden. Om deze basis uiteen te zetten, maken we gebruik van deze afspraken als leidraad.

Mochten er nog vragen zijn na het lezen, stel ze dan gerust aan ons. Samen hopen wij er een sportief en bovenal plezierig seizoen van te maken!

Corvee
Elke week hebben 2 andere spelers corvee. Dit zal door de trainer tijdig vooraf middels een schema worden aangegeven. Inhoud:
– tijdig aanwezig (15 minuten voor aanvang training) om alle materiaal mee te nemen naar het veld
– ballen oppompen indien nodig, loopladders en doeltjes in overleg met trainer
– na de training alles weer netjes terugplaatsen in ballenhok en deze op slot doen!
– op de wedstrijddag zorgdragen voor ballen, pionnen, waterzak en tenues
– na de wedstrijd als laatste de kleedkamer controleren en schoon en opgeruimd achterlaten

Nb. Er kan uiteraard ook gekozen worden iedereen te laten helpen met klaarzetten en opruimen. De trainer ziet er op toe dat niet elke keer dezelfde spelers alles klaarzetten en opruimen.

Afmelden
Afmelden voor een training of wedstrijd kan alleen bij een blessure of ziekte. In geval van een blessure verwachten we je wel aanwezig (indien mogelijk) bij de training. Het is belangrijk voor het teamproces en door toch aanwezig te zijn blijf je op de hoogte van waar we op trainen en afspraken die we maken.
Je kunt misschien de trainer(s) assisteren bij het uitzetten van de training of het ophalen van ballen tijdens de oefeningen.
‘Het is te warm, te koud, schoenen zijn kapot, logeren opa&oma, liever gaan zwemmen, feestje of verjaardag’ zijn geen geldige redenen om je af te melden. Afmelding altijd voor 16:00uur bij de trainer persoonlijk met de reden.

Kleding
Pas je kleding aan aan de temperatuur. Kouder dan 10 graden? Kom dan in een lange broek en shirt met mouwen. Dit voorkomt spierblessures. In de winter handschoenen (geen handen in de mouwen/zakken) en eventueel een muts als het heel koud is (geen pet).

Wedstrijden
– kom in presentatie die is/wordt verstrekt door de club;
– omkleden in kleedkamer
– douchen na wedstrijden verplicht
– badslippers gewenst
– geen sieraden
– afmelden door ziekte/ blessure) uiterlijk vrijdagochtend vóór 12:00uur
– Wedstrijdtenues (shirt/broek en sokken) worden wekelijks gewassen door de ouders t/m JO15. Dit zal
   rouleren en wordt aangegeven middels schema door de leiding. Hierdoor zal het complete tenue in een tas
   aan het einde van seizoen weer kunnen worden ingenomen, zoals deze begin van het seizoen is
   uitgedeeld.

Gedrag
– respect voor scheidsrechters, tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters en publiek
– natrappen, grote mond of grotere misdragingen tegen bovenstaande personen betekent dat je zal worden
  gewisseld en kan leiden tot een sanctie vanuit de club
– gedrag, motivatie op de trainingen en mate van aanwezig/afwezigheid hebben invloed op de speeltijd bij
  de komende wedstrijd(en)
– voetballen bij een ander team wordt altijd eerst overlegd met de trainer. De trainer bepaalt of dat op dat
  moment verstandig is. We moeten elkaar altijd helpen, maar wel op de juiste manier met de juiste spelers.

Overig
– Ga ervan uit dat we elke zaterdag een wedstrijd spelen in het voetbalseizoen, of trainen
– Mochten we een zaterdag vrij zijn, dan geeft de trainer dit tijdig in de groepsApp aan

Ouders
– Geef je kind a.u.b. geen goedbedoelde aanwijzingen tijdens de wedstrijden/trainingen. Trainers maken namelijk vooraf afspraken in de kleedkamer over hoe we willen voetballen (speelwijze). Wanneer ouders/toeschouwers aanwijzingen gaan geven, zorgt dit voor verwarring bij de spelers. Laat de kinderen hun eigen keuzes maken tijdens wedstrijden en trainingen. Dit komt hun ontwikkeling ten goede.
– Uiteraard mag je jouw kind/team wel aanmoedigen en voorzien van positieve reacties
– Zorg voor een goed ontbijt en goede nachtrust (telefoon/ PlayStation e.d.)

‘Verlichting’ van lasten

 

 

 

 

 

 

 

 

De komende jaren zal SC Stadskanaal een verduurzamingsslag ondergaan, waarin het reduceren van stroom, gas en water leidend en van belang zijn. Inmiddels is alle verlichting op het Sportpark (kantine, kleedkamers etc.) onder handen genomen en ‘verled’ en zijn er vele bewegingsmelders geplaatst.

Met veel dank aan Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon en de BOSA voor de subsidies, LedsBetter en OVI-Enschede & Mastverlichting.com zijn vanaf heden de velden 1 en 3 volledig voorzien van Led verlichting. Een enorme mooie stap in de reductie van stroom en vaste lasten #duurzaamheid

‘De 12e man’ kledingpartnerschap

SC Stadskanaal hecht veel waarde aan een uniforme uitstraling. Hiermee zijn alle teams/ elftallen duidelijk herkenbaar op- en langs alle velden in de Noordelijke provincies.

Vol trots kunnen we melden dat we met ingang van het seizoen 2022/2023 een kledingpartnerschap zijn aangegaan met lokale/regionale ondernemers onder de naam ‘De 12e man’. Hier zijn we als club erg blij mee. Uit ervaring weten we dat het erg lastig is gebleken een systeem te bedenken waarin de uniformiteit en uitstraling wordt gewaarborgd voor jaren. Met dank aan de inzichten van provinciale (amateur)voetbalclubs zijn we samen met de bovenstaande bedrijven de samenwerking aangegaan voor de duur van minimaal 2 seizoenen.

⚽︎ Ieder spelend team/elftal krijgt een uniform wedstrijdtenue met shirt, broek en sokken voor de minimale duur van 2 (jeugd) en 4 (senioren) seizoenen. Dit tenue blijft bij het team/elftal.

⚽︎ Iedere spelend jeugdlid ontvangt een presentatiejack, broek en voetbaltas voor minstens 2 voetbalseizoenen. Voor de senioren geldt een periode van minimaal 4 seizoenen. Het pak en de tas dienen te worden gebruikt voor- en na de wedstrijden. Deze artikelen mogen worden gebruikt voor trainingsdoeleinden. Het is mogelijk voor een speciale prijs een extra pak/tas aan te schaffen.
Voor leden die gebruik maken van het Jeugdfonds Sport&Cultuur hebben we een regeling kunnen treffen (info bij bestuur). Het ter beschikking gestelde trainingspak en de voetbaltas mogen niet gebruikt worden voor andere niet-voetbal gerelateerde doeleinden.

⚽︎  Ieder spelend lid ontvangt een kledingovereenkomst 

Het speciaal ontworpen logo, met dank aan Mieters Stadskanaal en de uitingen van ‘De 12e man’ kledingpartners zullen veelvuldig te zien zijn op het sportpark en in de kantine de komende jaren.

Wij willen Vabo Bestrating, Stadskanaal Recycling, Nijmko ICT & Beveiliging, Liftservice Noord, Huize Muller Makelaars, LeTec Schadeherstel, Zandstra Schilderwerken, AG Solar, Leds Better Green Solutions, Kornelius Badkamers & Keukens, Nijstad Handel, Virena Autogroep Stadskanaal, Sisters Makelaardij, Good-Jobs en Nanninga Stukadoors i.s.m. Erima en Teamkleding.nl bedanken voor het vertrouwen en verwelkomen jullie graag op ons Sportpark!

Damesteam zoekt JOU!

Graag doen wij een oproep aan alle gezellige en grappige dames om samen met ons een erg leuk nieuw seizoen te starten!Lijkt het jou ook leuk om (weer) te gaan voetballen na de vakantie, kom dan nu van de bank en train dan gewoon op maan- en/of woensdagen van 20:15-21:30uur eens een aantal keren (gratis) mee in het nieuwe seizoen! #damesvoetbal

 
De Dames spelen in de competitie op vrijdagen 7×7 op een half voetbalveld.
 
Tevens zoeken we nog een trainer(ster) die het leuk vindt om aan deze enthousiaste dames 2x per week training te geven. Ervaring is niet persé nodig, een goede motivator en ‘captain’ is belangrijker.
 
Kom op dames, tot gauw! We leggen de ‘blauwe’ loper voor je uit! Een kledingpakket behoort tot de ‘standaard’ uitrusting van iedere speelster.
 
Klik op plaatje voor meer info of bel met Lisette 06- 48743944 #waariedereenmeespeelt
 

Word ‘Vriend van SC Stadskanaal’

Wil jij dit seizoen als ‘Vriend van SC Stadskanaal’ bijdragen aan een nieuw kinder speeltoestel op het Sportpark? Dat kan!

⚽ Vermelding naam op grote ‘Vriendenbord’ in kantine voor € 50,=

⚽ Vermelding naam op aluminium nambordje op ‘eigen’ bankie’ op Sportpark voor € 100,=

Reageer via 06-12228738 of waariedereenmeespeelt@scstadskanaal.nl en help hiermee onze jongste vriendjes en vriendinnetjes! #speeltoestel

Masterplan SC Stadskanaal

Nu het groots gevierde Jubileum al weer achter ons ligt en een nieuw bijzonder seizoen in aantocht is, een mooi moment voor ons om het Masterplan te belichten.

Inmiddels zijn we een jaar verder, nadat Marius Jansen te kennen gaf iets heel bijzonders voor onze club te willen betekenen. Hieruit ontstond het zgn. Masterplan, waarin we zijn schenking de komende jaren volledig willen benutten t.b.v. de jeugd, verduurzaming en capaciteitsuitbreiding (accomodatie en veld). Een prachtig plan gericht op een gezonde toekomst voor al onze leden, donateurs, vrijwilligers en zakelijke partners.

Het afgelopen jaar zijn we onze club eens van ‘buitenaf’ gaan bekijken (binnenstebuiten gekeerd), hebben vele (amateur)clubs bezocht om te inventariseren waar behoefte aan is om dit vervolgens te verwerken. Speerpunten hierin zijn duurzaamheid, betrokkenheid, plezier en het zo eenvoudig mogelijk maken voor een toekomstbestendige club. We willen meer zijn dan een voetbalclub alleen, één waar iedereen meespeelt.

Wat is de stand van zaken?
– Investering in opleiding van spelers/sters en begeleiding
– Aanschaf van gekwalificeerd trainingsmateriaal voor iedereen
– Investering in kassasystemen in kantine
– Uniformiteit/uitstraling kleding van speler tot aan onderhoudsploeg (wordt verder vervolgd)
– Ontstaan kledingpartnerschap ‘De 12e MAN’ onder regionale ondernemers
– Eenheid en transparantie in zakelijke partners doorgevoerd na bezoek
– Omroepsysteem rondom de velden vernieuwd
– Vele mogelijkheden op onze huidige accomodatie onderzocht

te realiseren in 2022:
– Uitrol uniformiteit/uitstraling
– doorontwikkelen visie jeugdbeleid
– Verduurzaming en renovatie douches kleedkamers 1 t/m 4 en scheidsrechterskamer
– Plaatsing Led verlichting veld 3
– Pannakooi achter veld 2 (afm.10x20m)
– Aanpak lichtplan huidige accomodatie

vanaf 2023:
– aanleg jeugdspeelveld (afm.42,5 x 30m)
– start (voorbereiding) bouw nieuwe accomodatie tussen veld 1 en 2

Kortom, genoeg te doen de komende periode. We gaan een mooie tijd tegemoet, samen met jouw (positieve) inzet. Tot gauw weer bij de start van het nieuwe voetbalseizoen!

Projectteam Masterplan
Bestuur SC Stadskanaal
René Becker (Projectleider Masterplan)

Vrijwillig iets terugdoen voor jouw club?

Het moge duidelijk zijn dat een club als SC Stadskanaal niet zonder de inzet van vrijwilligers kan bestaan. Sta er even bij stil dat bij vele clubs in Nederland het lidmaatschap gepaard gaat met een aantal uren (eens per 10 weken) verplicht vrijwilligerswerk. Zonder deze inzet kan je zelfs geen lid worden.

Ook bij onze club zijn we voortdurend op zoek naar leuke en enthousiaste mensen (leden, ouders van of een ieder met een blauw/wit hart) die 1x in de 10 weken 3 tot 4 uurtjes diverse werkzaamheden willen verrichten. Hierbij valt te denken aan het draaien van een bardienst (je staat niet alleen), het fluiten/vlaggen bij jeugdwedstrijden op zaterdagmorgen, het trainen/leiden van een jeugdteam, onderhoudsklusjes op het Sportpark etc. Bij alle werkzaamheden behoort een uitleg/training/cursus/clubkleding tot de mogelijkheden.

Kan jij, net als de huidige collega vrijwilligers, best een paar uurtjes per 10 weken vrijmaken, meld je dan NU aan via waariedereenmeespeelt@scstadskanaal.nl en we nemen vrijblijvend contact met je op. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in een leuke, enthousiaste groep toppers, waar respect en social contact de boventoon voeren. #watdoejijvoorjouwclub #respectvoorvrijwilligers

Maak kennis met voetbal!

Ben jij 6,7 of 8 jaar en toe aan je eerste stappen bij een plezierige voetbalclub? Ben jij bijna klaar met zwemlessen en wil je na dit diploma niet bij ons in het ‘diepe’ worden gegooid? Wij beloven je een leuke tijd met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes onder leiding van een enthousiaste trainer.

Jij bent van harte welkom voor een kennismaking bij ons vanaf het nieuwe seizoen begin augustus! Even bellen met Adriaan voor meer info kan op
06- 13436254.

#plezier #kennismakenmetvoetbal #waariedereenmeespeelt

Jubileumtoernooi 2022

Op 18 en 19 juni 2022 heeft het Jeugd Jubileumtoernooi plaatsgevonden. 104 Teams uit de regio (en daarbuiten) hebben gestreden om de eer onder fantastische omstandigheden. Duizenden bezoekers hebben ons Sportpark bezocht en vele enthousiaste kinderen hebben we kunnen vermaken. Het doel van de organisatie is hiermee ruimschoots bereikt en kijkt tevreden terug op een geslaagd sportief evenement.

De organisatie wil alle teams, spelers en speelsters, bezoekers, zakelijke partners en vrijwilligers enorm bedanken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest! Gelukkig hebben we de foto’s nog…

UEFA-C gediplomeerden

Van harte Jarno, Esper en Julian met het behalen van jullie diploma UEFA-C. Wij zijn als club erg blij dat er weer een aantal gediplomeerde trainers onder onze leden actief zijn. Ook Dean Becker heeft in zijn opleiding de proef van bekwaamheid met succes afgerond. Proficiat allen!

Wat omvat het UEFA C diploma?
Binnen het voetbal zijn in de verschillende competities veel teams actief. Elk van deze teams vraagt om de juiste trainer-coach. De taken van een trainer-coach zijn onder te verdelen in: het coachen tijdens wedstrijden, het geven van trainingen en het begeleiden van spelers en staf. Daarnaast is de trainer-coach onderdeel van de club. De opleiding UEFA C leert deelnemers om onderdelen die in de wedstrijd aanwezig zijn te vertalen naar trainingen en omgekeerd, alsmede het participeren in een club.

Geïntresseerd wat SC Stadskanaal m.b.t.opleidingen voor jou kan betekenen? Neem dan even contact op met hjo@scstadskanaal.nl.

Jubileumfeest weekend onvergetelijk!

Wat een feest, lachende gezichten van jong tot oud, 2 dagen lang! Inmiddels kijken we met veel plezier en tevreden terug op hét weekend waarin de receptie, de ProCamp/Boy Nijgh Voetbalschool, Oud SC Stadskanaal vs Lucky Ajax en de afsluiting op de feestavond met de Dikdakkers, DJ Hermen, Melrose, Marcelino Wunderlich en Wolter Kroes zich hebben afgespeeld!

Wij bedanken iedereen die zich heeft ingezet, in welke vorm dan ook, om dit 100-jarig Jubileum tot een prachtige herinnering te maken. SC Stadskanaal zit in in vele blauw-witte harten gesloten! Hierbij een aantal foto’s van het geweldige weekend.

Voor filmpjes verwijzen we graag naar het Youtube kanaal van SC Stadskanaal