AVG regelement zichtbaar

Binnenkort zal er bij de ingang van het Sportpark het bijgaande bordje te zien zijn. Hiermee denken wij als SC Stadskanaal tegemoet te komen aan de regels met betrekking tot de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

herfstvakantie: Boy Nijgh 4×4 toernooi

In de herfstvakantie zal op woensdag 24 oktober een 4×4 toernooi worden georganiseerd voor de jeugd van JO8 t/m JO12.
Heb jij ook zin om tijdens deze vakantie een dag te voetballen én kans te maken op leuke prijzen? Kom dan op 24 oktober naar het Sportpark van SC Stadskanaal.

Opgave is wel verplicht, en kan via mail (4x4stadskanaal@gmail.com) of in de kantine. Het toernooi gaat van start om 09:30 uur. Alle deelnemers dienen zich te melden om 09:00 uur.

Heb jij een vriendje of vriendinnetje die graag mee wil doen (mag ook van een andere club), dan is hij/ zij uiteraard van harte welkom.

Vergeet je dus niet op te geven voor deze leuke voetbaldag!

 

 

 

Update Bert Eling!

(4 oktober) Hierbij weer een update met betrekking tot Bert Eling, gewaardeerd lid en één van de hoofdsponsoren van onze club.

Het gaat nog steeds de goede kant op met Bert. ‘Uitspraken over de prognose doet de arts niet, en kan hij ook niet, maar het lijkt hem erg onwaarschijnlijk dat er binnen een jaar weer tumorweefsel zit, gezien Bert’s conditie nu. Hij is erg afgevallen en voelt zich heel goed! Hij is vandaag bijna de hele dag op de zaak geweest’, aldus zijn vrouw.

Half november zal er een scan gemaakt worden en volgt er begin december een hersteloperatie.
Stiekum kijken ze uit naar de Kerstdagen, omdat er een ‘wintersport’ gepland staat. 

De familie Eling is iedereen dankbaar voor alle kaartjes en attenties. Dit was, en is hen enorm tot steun!

Wil jij Bert en de familie ook een persoonlijke kaart sturen, dan kan dit naar het onderstaande adres:

Dukdalf 2
9501 KH  Stadskanaal

Wij wensen Bert en de familie heel veel beterschap toe in de komende periode.

Stagiaires stellen zich voor

Ieder jaar zijn er een aantal stagiaires die zich hierbij graag even willen voorstellen:

Mijn naam is Matthijs Kor, ben 16 jaar oud en voor mijn opleiding sport en bewegen mag ik stage lopen bij SC Stadskanaal.
Ik heb zelf 7 jaar lang bij Stadskanaal gevoetbald en ik vind het super leuk om nu onder begeleiding een team zelf te mogen coachen!

Dit jaar zal ik aansluiten bij JO15-3.

 

 

 

 

Mijn naam is Dennis Vijfschaft, 17 jaar oud en woon in Buinerveen.
Ik zit op het Alfa College (Sport&Bewegen) te Groningen. Ik voetbal zelf bij SC Stadskanaal JO19-1.

Dit jaar loop ik stage bij JO13-1.

 

 

 

 

Mijn naam is Nick Luikens en ben 19 jaar oud. Samen met Bert Kremer ben ik de trainer van JO12-2.
Zelf zit ik niet meer op voetbal, maar heb dit wel 9 jaren gedaan.

Ik ben ook scheidsrechter geweest bij SC Stadskanaal.

 

 

 

 

 

Wij wensen bovenstaande mannen veel plezier en leermomenten het komende seizoen!

Dé mooiste baan bij SC Stadskanaal

Wil JIJ de mooiste baan van SC Stadskanaal?

SC Stadskanaal is een gezonde, bruisende club met een rijke historie, die op zoek is naar enthousiaste mensen met frisse ideeën en een ‘blauw’ hart.
Heb jij altijd al iets willen betekenen hierin?

Wij zoeken:
– omroeper(ster) voor bij de komende thuiswedstrijden van SC Stadskanaal 1

– leden die samen het 100-jarig jubileumfeest (2020) willen voorbereiden en uitwerken

– Jij zou iets anders willen doen voor SCS?

Reageer graag via mail op info@scstadskanaal.nl
We zien je reactie graag tegemoet. Welkom bij SC Stadskanaal!

Inleveren boekjes ‘Grote Clubactie’ SC Stadskanaal

Inmiddels zijn onze jeugdleden al weer druk bezig (geweest) met het verkopen van de loten voor de Grote Clubactie. Wij hopen dat u de club ook steunt/ zult gaan steunen. 

Hierbij alvast het vriendelijke verzoek aan alle lotenverkopers om de boekjes uiterlijk vrijdag 19 oktober aan de bar in de kantine af te geven.

verdere info:
net als ieder jaar doet SC Stadskanaal ook mee aan de Grote Clubactie. Een lot kost €3, waarvan €2,40 naar de club gaat. Dit geld komt ten goede aan de jeugd. Als koper maak je ook kans op leuke prijzen.
Dus steun de club en koop een lot!

Alle info valt te lezen op clubactie.nl

Voetbalschoenen en kleding nodig?

SC Stadskanaal is een gezonde, groeiende club die er naar streeft, ongeacht geslacht, nationaliteit of afkomst er voor écht iedereen te willen zijn. Dit geldt zowel op het sportieve, maar ook op het maatschappelijk vlak. Ideaal zou het zijn een hechte club te creëren waarin iedereen elkaar respecteert en naar elkaar omkijkt.

Binnen de gelederen van SC Stadskanaal is de behoefte ontstaan om een ‘vraag&aanbod‘ rubriek aan te maken, en dus..Zoek jij nog een paar (gebruikte) schoenen of andere voetbalkleding? Meldt het in deze rubriek en wij zorgen dat je in contact gebracht wordt met iemand die jou kan helpen.

Andersom kan natuurlijk ook. Zijn jouw schoenen of kleding te klein geworden? Meldt het in deze rubriek en hopelijk krijgen deze een nieuwe bestemming.
Zo helpen we elkaar en liggen er geen schoenen en/of kleding in een kast ergens ongebruikt in het donker te wachten!

‘Held’ van de ‘Rookvrije Generatie (met foto’s)

Maandagavond 10 september 2018 zal de boeken ingaan als dé dag dat SC Stadskanaal het startsein heeft gegeven voor een ‘Rookvrije Generatie’. Omringd door ruim 100 voetballers/sters, ouders en begeleiding kreeg René Becker uit handen van ‘mystery guest’ en held van vele SC spelers Glenn Bijl de officiële borden aangereikt. Deze borden zijn vervolgens op de meest zichtbare plaatsen op het sportpark bevestigd en hiermee geeft SC Stadskanaal gehoor aan de wens van een groot aantal leden om onze vereniging zo goed als ‘rookvrij’ te maken. 

 

Met dit signaal hoopt SC Stadskanaal dat meerdere clubs uit de Kanaalstreek zullen volgen om op deze manier te onderstrepen dat sporten en roken gewoon niet bij elkaar passen. Wat zeker zal helpen is dat de achterliggende gedachte en het enthousiasme van alle aanwezigen zijn vastgelegd door Paul Abrahams van de ‘Kanaalstreek’ en dit te lezen zal zijn in de wekelijkse editie van de veelgelezen krant.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog gerookt op de sportvereniging, terwijl veel kinderen een groot deel van hun tijd daar doorbrengen.

(Aan de achterzijde van de kantine is het nog wel toegestaan te roken, al is het de vraag hoe lang dit nog nodig zal zijn).

Foto’s Paul Abrahams

Inschrijf formulier SC Stadskanaal

Lijkt het jou ook leuk om lid te worden van dé sportiefste en gezelligste voetbalclub van de Kanaalstreek? 
Zin om (weer) tegen een balletje aan te trappen met vrienden/vriendinnen op ‘jouw niveau’ óf begin je net aan je carrière na de zwemlessen?

In de kantine/ bestuurskamer en via deze website kan jij je heel eenvoudig aanmelden middels nieuw inschrijvingsformulier.
Wij heten je alvast van harte welkom in ieder geval!

SC Stadskanaal is weer ‘Vriend van Amstel’

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen is SC Stadskanaal weer de ‘vriend van Amstel’ bier. Na jaren van opvallende afwezigheid is er een goede afspraak gemaakt om ‘ons bier’ weer op de mooie bar te presenteren. Vanaf heden zal Amstel bier onze vaste supporter zijn om onze club noggezelliger te maken. 

Er zal niet worden geschonken aan personen jonger dan 18 jaar.

Trainers en begeleiding SCS worden beroemd

Met ingang van het nieuwe seizoen 2018- 2019 zullen alle jeugdtrainers en begeleiders op de velden duidelijk herkenbaar zijn.

Met dank aan de Rabo Clubkas Campagne en andere sponsorinkomsten zullen zij voorzien worden van een polo en bijpassende jas. Voor de betrokken trainers en begeleiders betekent dit wel dat (zolang ze 3 jaren actief zijn) ze met dit ‘schiere’ pak overal zullen worden herkend. Momenteel wordt juist hierom overwogen ook fotokaarten te laten maken van alle trainers/ begeleiders om langs de lijn weg te geven. Het presentatiepak zal eigendom blijven van SC Stadskanaal.

Kortom: een uitstekende stap naar een nog betere uitstraling van onze club!

Tribune SC in een ‘nieuw’ jasje

Voor de leden die de afgelopen zomerstop niet op het sportpark zijn geweest, wordt het advies gegeven om even een blik te werpen op de nieuwe tribunestoelen.
Geheel in de stijl van SC Stadskanaal, zijn in de afgelopen weken alle oude stoelen vervangen voor ‘SC Stadskanaal blauwe’ tribunestoelen. Vaak wordt er in het leven gezegd dat je nooit dient stil te zitten, maar op deze prachtige zetels wil je niet meer anders.

Mooi detail is dat er camera’s zullen worden geplaatst om deze juweeltjes te bewaken.

Onthulling Rookvrije Generatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen zal SC Stadskanaal (ook hierin) voorop lopen om de weg naar een ‘Rookvrije generatie’ te bewandelen. Als eerste voetbalvereniging in de Kanaalstreek is het bestuur dan ook van mening dat, toekomstgericht, roken en sport niet bijelkaar passen. Bij binnenkomst van ons sportpark zal dit de komende weken onder de aandacht worden gebracht.

Het anti-rookbeleid is er op gericht om roken op ons sportpark, met name tijdens jeugdtrainingen, jeugdwedstrijden of jeugdactiviteiten tegen te gaan. Hierbij vertrouwen wij op de eigen verantwoordelijkheid van de rokers. Het betreft een richtlijn en er zullen derhalve geen sancties uitgedeeld worden. Het bestuur hoopt wel dat iedereen zich aan het opgestelde beleid zal houden en verwacht dat mensen elkaar zullen aanspreken.

Het doel van de Campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is om te komen tot een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Roken en sporten passen gewoon niet bij elkaar. Sporten is gezond, terwijl (mee) roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog wel gerookt op de sportvereniging.

Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld en biedt hen een gezonde omgeving om te sporten. Het draagt bovendien bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien.

Persbericht: het officiële startsein zal worden gegeven op de vrijwilligersavond op 8 september a.s. Op maandag 10 september zullen de borden officieel worden onthuld door onze jeugd, samen met een ‘mystery guest’. Dit zal gebeuren rond 17:45uur bij de ingang van het Sportpark.

Data Boy Nijgh Voetbalschool najaar 2018

De nieuwe data voor dé gratis Boy Nijgh voetbalschool zijn bekend. Onder begeleiding van bekende trainers en spelers uit de Kanaalstreek zijn de volgende data bekend:

Glenn Bijl schrijft geschiedenis!

Glenn Bijl, als voetballer begonnen bij onze SC Stadskanaal schreef op zondag 12 augustus 2018 geschiedenis in de historie van FC Emmen, en ging hiermee de ‘hele’ wereld over. De 23-jarige verdediger van de ‘kersverse’ Drentse Eredivisionist scoorde in de allereerste competitiewedstrijd bij ADO Den Haag de eerste goal (1-2). Een mooie opsteker voor de ‘Knoalster’, die jarenlang werd achtervolgd door blessureleed.

Wij als SC Stadskanaal zijn trots op deze prestatie en gunnen hem met FC Emmen een succesvol jaar!

 

Spelers gescout bij SC Stadskanaal

Newsflash!!

In het afgelopen seizoen zijn er bij de sportclub Stadskanaal een aantal spelers gescout door betaald
voetbalclubs.

Hier zijn we natuurlijk trots op en willen bij deze de betreffende spelers veel succes wensen met hun
nieuwe uitdaging!