Boy Nijgh Voetbalschool

Sinds 2009 heeft SC Stadskanaal een eigen voetbalschool. Destijds met veel enthousiasme en inzet opgericht door Patrick Roukema en niet lang daarna samen met Boy Nijgh uitgebouwd tot een uitstekend functionerende ‘school’ waar de jeugd van onze sportclub, en die van omliggende verenigingen, in grote getale graag gebruik van maakt. Het jeugdige fanatisme van Patrick samen met de ervaring en routine van Boy was een prima combinatie voor het welslagen en de continuïteit van de voetbalschool.

De voetbalschool start ieder nieuw seizoen rond september. Door de jaren heen is er veel veranderd. De trainers van het eerste uur zijn er niet meer. Patrick Roukema woont en werkt niet meer in de provincie en het overlijden van Boy Nijgh staat ons allen nog in het geheugen gegrift.

Natuurlijk wilden wij graag de voetbalschool voortzetten, en gelukkig vonden wij, inmiddels een aantal jaren terug, in Jordi Nijgh (de zoon van) en Edwin Heijne de juiste gekwalificeerde trainers om deze verantwoording op zich te nemen. Samen met een aantal enthousiaste collega’s ‘runnen’ zij anno nu deze vooruitstrevende voetbalschool. Met gepase trots heeft de Boy Nijgh Voetbalschool in 2021 zelfs de Provinciale Vrijwilligersprijs in ontvangst mogen nemen!

Door deze unieke voetbalschool zullen niet alleen de kinderen nu, maar ook in de toekomst, herinnerd worden aan een man die heel veel voor de sportclub en haar jeugd heeft betekend.

Aanmelden en alle info is ook te vinden op dé site van de Boy Nijgh Voetbalschool