Direct naar de inhoud.
Nijmko Telecom ICT & Beveliging Liftservice Noord

‘Schoon Stadskanaal’ treft doel!

Aftrap ‘Schoon Stadskanaal’ treft doel!

Zaterdagmorgen 16 en 23 januari hebben in totaal ca. 80 jeugleden van JO12 t/m JO15 zich ingezet om Stadskanaal schoner te maken. Ook spelers van JO19 hebben geholpen in de begeleiding. Hiervoor zijn ze in kleine groepjes een aantal wijken in gegaan, uiteraard binnen de geldende regels. Wethouder Borgesius gaf op 16 januari jl. het ‘startschot’ voor deze unieke actie.

Oproep tot actie

“Tijdens het hardlopen viel het mij steeds op dat er ontzettend veel blikjes, flesjes, mondkapjes en ander zwerfafval langs de wegen ligt. een doorn in mijn oog”, aldus initiatiefneemster Marloes Becker. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken om aan de oproep van de Gemeente gehoor te geven en zocht ook contact met SC Stadskanaal.
 

Samenwerking loont

Een mooie samenwerking tussen de Gemeente en de club die goed uitpakt. Aan de ene kant draagt SC Stadskanaal een steentje bij aan een schonere leefomgeving wat goed is voor het milieu, aan de andere kant helpt de Gemeente de club financieel. Ook SC Stadskanaal heeft het niet gemakkelijk. Alle vaste lasten gaan gewoon door, terwijl de kantine gesloten is. Momenteel worden er nagenoeg geen wedstrijden gespeeld bij de club en heeft het daarom een beroep op de jeugdleden gedaan.
 
“Ook mijn eigen zoon is met prikker en vuilniszak de wijk ingaan. Tevens goed voor ieders besef dat je niet achteloos je afval dumpt op straat. Dat kan toch écht niet meer,” aldus een tevreden Marloes.
 
Voor de actie stelde de Gemeente prikstokken, afvalzakken en speciale ringen voor afvalzakken beschikbaar. Ook zorde de gemeente voor het ophalen van de volle afvalzakken.
[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”0″]
 

Onze partners