Direct naar de inhoud.
Nijmko Telecom ICT & Beveliging Liftservice Noord

Slotwoord Hoofd Jeugd Opleiding seizoen 2023/2024

Het seizoen 2023-2024 zit er bijna op.

De meeste jeugdteams zijn momenteel aan het afronden en maken zich op voor de verdiende zomervakantie. De echte liefhebbers binnen onze vereniging zetten nog even door tot de sluiting van de velden. Zo links en rechts worden er ook nog een paar toernooien gespeeld.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen, kunnen we wel stellen dat het weer een mooi voetbaljaar was. Er zijn weer een aantal kampioenschappen behaald door de diverse teams en ik heb vooral veel lachende kinderen op de velden gezien. En dat is nog veel belangrijker.

Natuurlijk hebben we het niet altijd iedereen naar zijn of haar zin kunnen maken en krijgen we ook wel eens kritiek van met name ouders die het ergens niet mee eens zijn. Wij zijn ons er ook heus van bewust dat we niet alles goed doen, maar we handelen altijd naar eer en geweten en proberen het voor elk kind zo aangenaam mogelijk te maken binnen onze vereniging.

Voor een aantal teams was het elke zaterdag weer knokken om een elftal op de been te krijgen. Toch is het in de meeste gevallen weer gelukt. Daarom wil ik alle trainers, leiders en betrokken ouders bedanken! Zij hebben het mogelijk gemaakt dat onze kinderen weer een jaar lang met plezier hebben kunnen voetballen. In onze prestatieteams is dit over het algemeen een ABC-tje. Daar loopt alles altijd wel op rolletjes met een gediplomeerde trainer en uitgebreide staf. Bij een aantal overige teams was dit best lastig. Door diverse omstandigheden hebben wij onze onervaren trainers toch wat te weinig kunnen ondersteunen. Iets waar we lering uit trekken en meenemen naar het volgende seizoen.

Momenteel zijn we druk bezig met de indelingen voor het komende seizoen. Een pittige klus die voor de nodige stress zorgt. Ook hier gaan we zorgvuldig te werk en proberen we elk kind in het voor hem of haar juiste team te plaatsen.

Halverwege juni zullen de indelingen gepubliceerd worden en zijn we klaar voor het nieuwe seizoen.

Persoonlijk kijk ik ook uit naar de ranglijst van beste jeugdopleidingen van Nederland. Waar we in het najaar op plek 121 stonden, kan het zomaar zijn dat we de top 100 binnenknallen. Een enorme prestatie die we met z’n allen hebben neergezet. Inmiddels hebben we 4 prestatieteams actief op landelijk niveau. Ongekend!

Tijdens de seizoensafsluiting op 22 juni a.s.  zullen we afscheid nemen van trainers en leiders die onze jeugdopleiding gaan verlaten, maar kunnen we tegelijkertijd melden dat ons trainerskorps grotendeels doorgaat binnen onze club. En daar we natuurlijk hartstikke blij mee!

Voor nu wens ik jullie een hele fijne zomervakantie en ik zie jullie snel weer op de velden.

René Nijgh
Hoofd Jeugdopleiding

Onze partners