Direct naar de inhoud.
Nijmko Telecom ICT & Beveliging Liftservice Noord

Bouwvergunning rond

Heugelijk nieuws dat we, na een periode van ruim een jaar, kunnen melden dat de bouwvergunning voor het nieuwbouwcomplex op Goede Vrijdag door de Gemeente is verleend! Zie hierbij onderstaand persbericht of kijk hier voor alle ontwikkelingen m.b.t. de uitvoering van het Masterplan.

Een heugelijk moment vrijdagmorgen 5 april 2024 bij Bouwbureau Paas in Nieuw-Buinen, waar alle offertes met lokale bedrijven voor de nieuwe clubaccommodatie van SC Stadskanaal werden getekend. Volgens René Becker, projectleider van het masterplan, gaat over vier, vijf weken de schop in de grond. „Het streven is om bij het begin van het seizoen 2025/2026 het vernieuwde complex officieel te openen.”

De plannen om het verouderde complex grondig aan te pakken werden gezet in 2019. „Een aantal mensen met een blauw-wit hart kwam toen bijeen om te praten over de toekomst van de vereniging. Centrale vraag was: hoe moet de club er over vijf jaar bij staan? We wilden aanvankelijk de accommodatie toekomstbestendig maken met de middelen die wij hadden.”

Twee jaar later kreeg de club hulp uit onverwachte hoek middels een financiële injectie van Marius Jansen, oprichter van bitcoinhandelsplatform Deribit. Jansen, die jarenlang bij SC Stadskanaal voetbalde, schonk het geld om op die manier iets terug te doen voor de club waar hij zoveel voetbalplezier had beleefd. Om hoeveel geld het precies gaat, laat Becker in het midden. „Wie een beetje de materie kent, weet dat je er bij een dergelijk project met zeven ton niet komt, en ook niet met een miljoen.”

Masterplan

Toen bekend werd dat SC Stadskanaal een aanzienlijk bedrag tegemoet kon zien, werd er een Masterplan in elkaar gezet. „Die bestaat globaal uit drie punten”, zegt Becker, „de investeringen moeten herleidbaar zijn naar de jeugd, verduurzaming van het complex en capaciteitsuitbreiding. Wat dit laatste punt betreft; de vereniging telt inmiddels ruim 600 leden, wat betekende dat er een veld bij moest komen voor de jeugd. Verder is er een verlichte pannakooi gekomen.”

De verwachting was aanvankelijk dat november vorig jaar al kon worden begonnen met de bouwwerkzaamheden, maar goedkeuring van de bouwvergunning liet nog een tijdje op zich wachten. Zo moest onder andere de waterhuishouding worden aangepast en ook moest er een zogenoemde ecoscan worden uitgevoerd.

De nieuwe kantine (met onder andere uitzicht op het hoofdveld) en bijgebouwen worden gebouwd tussen veld 1 en 2. Bouwbedrijf Speelman coördineert de werkzaamheden. Er wordt louter gewerkt met – zoals Becker het noemt – lokale zakelijke partners. Architect Johan de Groot tekende voor het ontwerp van het complex.

„Er komt een gebouw dat past binnen de omgeving. Alles ademt sport”, blikt Becker vooruit. „Mijn persoonlijke missie is verbinden. Iedereen binnen de vereniging, of dat nu de leden zijn, de zakelijke partners of de vrijwilligers, moet een goed gevoel hebben bij de club. Met het aanpakken van de accommodatie zijn de randvoorwaarden straks optimaal. Het fundament is gelegd.”

Onze partners